שלום חברים.
יש לי שאלה של מתחילים:
האם ניסיתם פעם להמיס את הכשות בתירוש? יש סיבה בכלל להוציא את הכשות מהתירוש אחרי הבישול?
בישלתי פעם כך ופעם כך והתוצאה היתה טובה יותר עם הכשות הממוסת בתירוש.
מה אתם אומרים?
שלום חברים.
יש לי שאלה של מתחילים:
האם ניסיתם פעם להמיס את הכשות בתירוש? יש סיבה בכלל להוציא את הכשות מהתירוש אחרי הבישול?
בישלתי פעם כך ופעם כך והתוצאה היתה טובה יותר עם הכשות הממוסת בתירוש.
מה אתם אומרים?
הכשות לא נמס, הוא מצטבר למטה כמשקע
פעם אחת, בגלל טעות של הבנת הנקרא השארתי את הכשות למשך כל התסיסה (ה- IPA הסינרגטית)
הבירה יצאה מרה עד כדי גועל ובלתי ניתנת לשתייה
לא הבנתי את השאלה
ולא הבנתי את התשובה
<אני כנראה עוד שיכור...>
1+
איזי מה קורה פה?
אלון, כנראה הזדקנתי, אין לי כבר כח.
LOL
לי עדיין יש קצת כוח.
עדיף להוציא את הכשות מהבירה לפני התסיסה אבל זה לא חובה. בסופו של דבר הכשות יורד ולא עובר לבקבוקים. שים לב שכך עובד הדריי הופינג
הכשות בתסיסה לא מוסיף מרירות לבירה, אולי במקרה הגרוע, הוא יוסיף אוף-פלייבור אבל מניסיוני בבישולים הראשונים שלי, זה לא קרה.
כמובן שאני מניח שאתה מדבר רק על שאריות כשות ולא על 60 גרם כשות. בכל אופן תשתמש בגרביים המיוחדות לטבילת כשות.
סיינט
אני עברי לגרביים רגילות,
נקרען לי כבר 3 שקים...
קרן,
אני מנסה לחשוב על ההשלכות השיווקיות המרחיקות לכת מהמהלך שלך... הארה"ב זה היה גורם למהפכה בתחום... יש לך עוד רעיונות בדרך?
רק תבטיחי לנו שתשתמשי רק בגרביים לבנות, כן?
סיינט
השאלה היא למה בעצם לא לתת למשקע הכשות להשאר לכל אורך התסיסה, אני מניח שלי ולקרן יש טעמים שונים, כי גם אני בישלתי IPA ולא הוצאתי את הכשות ואהבתי את המרירות המוגזמת. למרות שחלק מהחברים שטעמו לא אהבו.
ארז שמאי, רוצה להבין למה? אדגים לך בתנאי שתבטיח לנסות.
תכין לך כוס תה. תשאיר את התיון בכוס 20 דקות (לא חודש כמו הכשות). שתה.
בוודאי תבחין במרירות נוראית. זה בדיוק מה שיקרה לכשות. חומרים מאוד לא רצויים ישתחררו לבירה. זאת לא המרירות שכשות אמורה לתת.
אי.זי.,
לפי דעתי הגזמת בכל מני פרמטרים. כשות לא מוסיף מרירות לפי זמן תסיסה אלה לפי זמן הבישול של החומצות שלו. בנוסף עדיין לא הכרתי מבשל IPA שמתסיס חודש.
יתכן שהכשות מוסיף אוף-פלייבור אבל בוודאות לא מגדיל את הIBU.
סיינט
פרננדו, תשאל את קרן אם הגזמתי. חודש זה לא רק תסיסה, זה גם בבקבוק.
לגבי המשפט השני בהודעה שלך, אני מסכים.
נכון, לא הבנתי שהכוונה היא גם לבקבק כשות.
מאוד לא מומלץ.
סיינט
לא נראה לי שארז התכוון לבקבק את הכשות. הרי הוא שוקע בזמן התסיסה. השאלה הייתה רק לגבי הבישול ועשרת ימי תסיסה נאמר. אלא אם כן יש לי איזו בעיה בהבנת הנקרא..
:-)
1+++++
סיינט
פרננדו, מה אתה מתלהב? שאלת אם הבחור יודע לעשות ווירפול? במקום לשמוח למד אותו. תתרום לתרבות בירות הבוטיק, תן כתף למהפיכה... (-:
בחור (ארז), אתה יודע לעשות ווירפול?? ללמד אותך???
200 שח לשעת שיעור פרטי (החומרים עליך).
סיינט
פרננדול'ה, אתה מבין ? אם הוא לא עושה ווירפול הכשות מבלה חודש לפחות בבקבוק. P-:
אתה לא אמור להתקשר אלי?????
אני אתקשר אליך רק שתוהב ותעריך את הצינורית שלי!!! היא כל כך רצתה למצא חן אצליך ואתה העלבת אותה!!
למה אתה לא יכול להיות נחמד כמו רועי ו/או יואב פיסטה ולהתלהב מצינורית טובה??
טוב, אני אתקשר בקרוב...
סיינט
קוקו, על איזה צינורית אתה שח? אל ההיא למטה?
בלקסיקון שלי חן זה רק שמואל.
כבר שכחת אותה!!! ככה, זבנג וגמרנו!!!
כמובן שאני מדבר על הצינורית למילוי! בשביל מה צריך צינוריות אחרת!
סיינט
איפה האדמיניסטרטור כשצריך אותו
אל דאגה! הוא רק יודע למחוק בדיחות על גרוסיניים...
סיינט
פרננדו:
בימים ראשון, שלישי וחמישי כך את הכדור האדום. בימים האחרים את הכדור הכחול
יואבי,
שמת לב שעשית 2 טעויות במילת בת שתי אותיות???? איזה שפה מדברים שם ברמת גן?? D:
כן, אני מדבר על המילה "כך". היית צריך לכתוב "קח" שהוא הציווי של הפועל לקחת.
עם רוקחים כמוכם, איך אתם רוצים שאני אבריא??
אני אוהב אותך בכל זאת!
סיינט
תאמין לי אדוני האדמיניסטרטור, אינני יודע על מה הבחור שח.
פרננדו, מה התקדם עם הצינורית? מצאת מקור לחומר? מחרטה?
OUI
שיפרתי את התכנון, עכשיו הוא פשוט יותר וקל להכנה.
את החומר גלם אקבל בחינם מאחד מהספקים שלנו (לא רוצה להתעסק בתמחור בגלל המחיר הנמוך).
השסתום דורש חריטה פשוטה + צינפור ב118 מעלות (בהתאם למקדח שאשתמש בראש). זה חלק שלהזמין אותו יעלה 80 שח אך יתכן שאעשה אותו בעצמי או שאקבל אותו תמורת בירות.
אני גם שוקל לעשות אותו מטפלון או משהו דומה. שבוע הבא אמשיך להתקדם בכיוון.
סיינט