למה אני לא מצליח להפריד את הפופט מהפוסט? צריך לדחוף החוצה? מפחד לקלקל.
ראיתי שאת הצינור הארוך מכופפים, כדאי?
מצאתם חומר גרוז לאטמים?
איפה קניתם צנרת גז/בירה?
משהוא השיג בארץ גז בירה? (70 אחוז CO2 30 אחוז חנקן)
תודה לכל המשיבים המנוסים.
למה אני לא מצליח להפריד את הפופט מהפוסט? צריך לדחוף החוצה? מפחד לקלקל.
ראיתי שאת הצינור הארוך מכופפים, כדאי?
מצאתם חומר גרוז לאטמים?
איפה קניתם צנרת גז/בירה?
משהוא השיג בארץ גז בירה? (70 אחוז CO2 30 אחוז חנקן)
תודה לכל המשיבים המנוסים.
הפופט אמור לצאת די בקלות - אל תדחוף לפני שאתה מבין מה קורה שם
הצינור הארוך מכופף רק במקרים שבהם האמבטיה במרכז - לפעמים זו אמבטייה אליפטית כך שלא צריך לכופף - אל תכופף לפני שאתה מבין מה קורה שם
חומר גרוז קניתי יחד עם שאר הציוד בארה"ב - תזמין לך שפורפרת בינתיים קח ממני או וותר על הגירוז עד שיגיע
צנרת - חלק קניתי בארה"ב וחלק נעם קנה לי כאן לא מזמן - בטח יענה איפה בדיוק כשתצא שבת
גז בירה - לא מכיר - כשהקו ארוך מאוד כמו אצל פורטר שנד סאנס למשל, דוחפים עם חנקן 40% כדי לא לא להשפיע על הגיזוז בצינור
אני יודע סטאוטים מגישים עם חנקן (25-30%)וברז מיוחד - אין לי נסיון בזה, אצלי הסטאוט נמזג היטב גם בפרליק הרגיל
בהצלחה : )
כמו ששחר אמר, הפופט צריך לצאת בקלות ,לפעמים אחת הרגליים שלו נתקעת במגרעת בתוך הפוסט צריך להכניס מברג קטן לשחרר בעדינות
מצטרף לשאלת הצנרת
היות והחביות שלי הגיעו מגרמניה (יצור איטלקי) הפופטים שונים מאלו האמריקיים. הם נתפסים למגרעת ולא נופלים בקלות. כמו שאמרת , צריך להשתמש במברג קטן ולשחרר אותם.
רק קצת:
לגביי הגריז לאטמים- דיברנו על זה בעבר כשנועם חיפש, יש שני מקומות עיקריים שמוכרים גריז food grade (H1- זוקו בחולון לפי המלצתי,
ופולק בפ"ת לפי המלצתו של דני. זוקו זול משמעותית.
אה, ואתה המלצת על דורקס play ;)
שאר הפרטים, כאן:
את הגריז הזמנתי כבר בארה"ב (Northerenbrewer)
תוסיף להזמנה פיטינגס MFL בכל הנקודות
כולל הפטמה שמאחורי הברז
לא תתחרט
כמו גם מפצל T או X
איזה פיטינגס. לא הבנתי. פיטמות? מה זה קשור לכאן? תן קישורים.
שחר התכוון כמדומני למה שאני כתבתי למטה. חיבורי הברגה ולא הלבשה.
אני משתגע מרמת החובבנות פה
סתאאאם
הנה - תתחיל כאן
http://forum.northernbrewer.com/viewtopic.php?f=3&t=95464
צנרת:
צינור טכנופלקס מאושר למזון
קוטר 1/4", קוטר פנימי 6, קוטר חיצוני 12, לחץ עבודה עד 250 psi
צינור שקוף מחוזק בסיבי פוליאסטר PVC, מתאים לשימוש מזון חומר הגלם עונה לדרישות תקן FDA
אני מצאתי בשלושה מקומות:
מ.פ. מרכז הצנרת בע"מ (רחוב הרצל 123, ת"א) - http://www.mf-p.co.il/var/9789/535487-MFcatalogue.pdf
פאר (קיבוץ גלויות 53, ת"א) http://peerltd.co.il/default.aspx
ספרקו ( (קיבוץ גלויות 53, ת"א)
כדאי להוסיף גם חיבור מהיר לאויר בין הבלון לצנרת הגז (אם לא קיים), אצלי אין וזה לא נוח בכלל.
אצל הנ"ל תוכל למצוא גם מפצלי T או Y לצנרת הגז או "חנוכיה" לחיבור מספר קגים לבלון אחד.
לגבי גז בירה - אצל פורטר אנד סנס משתמשים ב"מיקסר" לגז. ז"א יש 2 בלונים אחד של פד"ח והשני של חנקן שמזינים את המיקסר. המיקסר מוציא 2 תערובות: תערובת לסטאוט 70/30 או 60/40 (אני לא בטוח) ותערובת לכל שאר הבירות 75/25. לדעתי אין למצוא בארץ גז בירה מעורבב מראש אבל אשמח מאד להתבדות.
אביזרים שונים (פריטים קטנים שעליהם המשלוח זול) רכשתי און ליין מחנות בשם: The Bruhaus Brewing And Wine Supply
למשל:
בדיעבד עדיף לדעתי לקנות את הנ"ל עם הברגה ולא עם "הלבשה".
למה עדיף חיבור תבריג ולא הלבשה? להבנתי התבריג הוא נקודת תורפה נוספת לדליפות.
חיבור מהיר לגז? יש לי shut off vakve ביציאה מכל וסת לכיוון החבית. אצלי יש סוללה של 4 וסטי לחץ נמוך , אחד לכל חבית.
אם המערכת נייחת לחלוטין ואתה לא מתכוון להזיז כלום או לקחת איזו חבית לקג פארטי או למסיבת חנוכה בגן הילדים אז זה לא משנה כנראה.
עדיין אבל, יותר קל לנקות את המחברים האדומים כאשר הם לא מחוברים לצנרת.
מסכים, נקודת תורפה שעדיף להמנע ממנה. היתרון זניח
נועם, איך אתה מנקה? אני מעביר מים חמים ונוזל חיטוי בצנרת הבירה. גז אני לא ממש מנקה...
.
נועם,
אותו צינור לגז ולבירה?
יש צבעים שונים?
זוכר עלות למטר?
אותו צינור
כ6 שח למטר
אני חושב שהוא מגיע גם בצבעים שונים (ז"א לבן חצי שקוף עם רשת חיזוק באדום או בכחול).
6 שח למטר בספרקו , קוטר 1/4" (בדיעבד הייתי צריך לקנות 3/16 ) צינור שקוף מחוזק לגז.
לדעתי אותו צינור יתאים לבירה.
לדעתי 1/4 זה הקוטר הכי קטן, לא?
כמה מטר צינור צריך לכל חבית כדי למנוע הקצפה?