מיכל תסיסה 40-50 ליטר - קיים דבר כזה בארץ? (/במחיר שפוי מחו"ל)

36 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 03/04/2010

אז כמו שאולי חלק מכם יודעים, החלטתי לאחרונה סופסוף להתקדם עם הבישולים ולעבור לAG ולהגדיל כמויות.

קניתי כבר סיר 45 ליטר מנירוסטה חדש (בובה של סיר) והכוונה היא לבשל בו AG. עכשיו נשמע לי הגיוני שיצא לנו להתססה משהו כמו 26-27 ליטר בבישול. עכשיו השאלה היא במה (לעזאזל) אפשר להתסיס את זה?

הפחמס 30 ליטר קטן מדי, הפחמס 60 ליטר גדול מדי. יש משהו באמצע? משהו שמתאים? בין 40-50 ליטר? הדבר היחיד שמצאתי היה: http://cgi.ebay.com/12-Gallon-Plastic-Fermenter-Lid-For-Beer-Wine-Cider_W0QQitemZ150546941599QQcategoryZ38172QQcmdZViewItemQQ_trksidZp5197.m7QQ_trkparmsZalgo%3DLVI%26itu%3DUCI%26otn%3D1%26po%3DLVI%26ps%3D63%26clkid%3D6431396036551153704#ht_1737wt_905

אבל זה גם יקר מאוד, להביא 2 כאלו יעלה באמת המון כסף, וזה נראה כמו פח זבל מסימס. (למרות שהגודל מתאים)

 

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

בפעם המי יודע כמה, מיכל לשמן זית 50 ליטר חן שמואל 250 שח +-

 

 
Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

תשקול מיכל נירוסטה לשמן זית מחן שמואל. יש בגודל של 50 ליטר וזה עולה כ250 שח.

תצטרך להחליף את הברז לברז נירוסטה.

סיינט

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 03/04/2010

כבד ודי יקר, וגם הייתי מעדיף יותר לכיוון ה45 ליטר.

למה אין פחמס באמצע בין 30 ל60?!

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

גל, אתה מפונק.

מה 45? ה 5ליטר יעשה איזשהו הבדל?

המיכלים האלה קלים מאד, לא יותר מפחמס. 

והמחיר ממש אבל ממש נמוך.

 
Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

דרך אגב גל,

   אני ממליץ לך מאוד, מאוד, מאוד ועוד מאוד, לא להתחיל לבשל AG בכמויות גדולות אלה להיצמד ל20 ליטר ב20 הבישולים הראשונים.

סיינט

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

+1

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 03/04/2010

אוקיי, פירוט?

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

לעבור לאול גריין זה תהליך הכולל כמה סכנות קטנות. הרבה ביצ'ים לא יצאו לך אז רצוי (ניסיונות של מתכונים, ספק שנותן לך גרעינים "אותו הדבר" כי נגמר, קירור לא מושלם, זיהומים בתהליך וכולה). לא פעם אחת תיפטר מכל הבירה שעשית. בנוסף משקל השמרים מותאם ל20 ליטר (כמובן שתוכל להשתמש ביותר), צידנית רגילה מתאימה יפה ל5 קילו לתת.

מכל זה, אני לא הייתי מבשל יותר מ20 ליטר מההתחלה. תלמד, תשלוט בתהליך, תגיע למתכון מוצלח ואז תעבור ליותר.

זאת ההמלצה החמה שלי.

סיינט

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני מתסיס בצ'ים של 25 ליטר בפחמס 30 ליטר. עד עכשיו בלי שום בעיה.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כמו כן, גם כן.

 

אגב גל, יש דמיג'אן 34 ליטר או 54 ליטר.

אני לא הייתי נוגע בזה עם מקל, אבל יש חבר'ה שמבסוטים מזה.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 03/04/2010

חסרונות/יתרונות של דמגי'אן + כמה עולה ומאיפה אפשר להשיג?

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

חסרונות:

1) יותר קשה לנקות (כי אי אפשר להכניס את היד פנימה)

2) הוצאת הבירה מחייבת שימוש בסיפון מאחר ואין ברז

3) כבד וחלקלק כשרטוב - סיכון לנפילה, פיצוץ ופציעה

יתרונות:

1) עשוי זכוכית - לא נשרט ופחות סכנה לזיהום

2) נראה מגניב

איפה לקנות: בעיקר בחנויות שמוכרות דברים ליין, למשל סוד היין, יין לביא, חן שמואל

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 08/30/2010

כמה דברים שאני יכול לחשוב עליהם:

יתרונות:

1) זכוכית היא חומר מאוד אדיש לחומרים אחרים ולכן אפשר לאחסן בה כמעט הכל.

2) היא שקופה, וזה דבר מגניב להיות מסוגלים לראות את התסיסה תוך כדי.

3) חומר טבעי (יותר מפלסטיק לפחות) ואין סכנה של התפרקות חומרים מסויימים גם אחרי 50 שנה.

4) שומר טוב על הטמפ'.

5) ניתן למיחזור.

חסרונות:

1) שביר מאוד.

2) כבד ודיי קשה לנשיאה (קיים סל ייחודי).

3) קשה לניקוי (בגלל הפיה הצרה).

4) מחייב שימוש בסיפון להוצאת הנוזל מהכלי.

5) אין אפשרות לחבר ברז, במידה ותהיה מעוניין. 

6) יכול להסדק בטמפ' גבוהה.

7) פייה צרה, מחייב שימוש במשפך.


ניתן להשיג בחן שמואל ובשאר החנויות שמתמחות במוצרים לתעשיית היין.

רפאל

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 03/04/2010

ומה החסרונות בכ"כ מעט "מרווח" ? / למה אומרים שצרייך 15%-25% מרווח?

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כדי שיהיה מקום לקצף בתסיסה אינטנסיבית. עם נפח "ראש" קטן הנשם/מכסה יכול לעוף והבירה תגלוש החוצה

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

אליאס (דגן),

   אתה חוזר אלינו????

סיינט

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בהתאם להמלצה - לקחתי את הכחול והכל עבר.

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

לקחת או לככת (כמו שאומרים ברמת גן)?

כיף לראות את הלוגו שלך בשירשורים.

סיינט

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

This is your last chance. After this, there is no turning back. You take the blue pill - the story ends, you wake up in your bed and believe whatever you want to believe. You take the red pill - you stay in Wonderland and I show you how deep the rabbit-hole goes.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

Are you talking to me little grasshopper

?

If that's the case, here comes my Shaolin's answer

:

Do you know what a place like this makes me think, doc

?

What is better? Living like a monster or dying like a good man

...

Saint Island

 

 

 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

this is a spinoff topic.

we're playing identify the movie quote

 

sorry, i havn't seen Shutter Island yet

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

You are delightful :-)

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

פחמ"ס 60 לא גדול מדי לדעתי

ויאפשר לך לבשל 30-35 ליטר בסיר 45

הוא זול ואפשר בהחלט להתחיל להתנסות איתו

 

רק תבדוק שהוא נכנס למקרר תסיסה שלך וושים לב לכל הניואנסים שקשורים ב-blow-off

 

בהצלחה

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 03/04/2010

מסקנות מהנושא עד כה:

- לפחות 5-10 בישולים ראשונים ישארו בגודל הזה (המעבר היחידי יהיה מבקבוקי חצי לשליש מבחינת "נפחים") ובמיכל הנוכחי.

- אחרי זה ישקל המעבר לפחמ"ס 30/60 או המיכל 50 נירוסטה. הזכוכית לא נשמע לי מתאים לנו, חבל שהפוסט הבא של יהיה "נתקעה לי חתיכת זכוכית טבולה בבירה ביד, יש סיכוי שהבירה תזדהם לי בוריד?"

- חובבי ציון ממש נחמדים ומועילים כתמיד, איזי לא צחק עליי אפילו פעם אחת.

 

תודה :)

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מושך אש? (-:

תמיד נחמד לראות מבשלים חדשים ששואלים שאלות ענייניות.

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 03/04/2010

בכמעט שנה שאני רשום פה, זאת ההודעה הראשונה שעברה בשלום אצלך :)

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

אי.זי. הלקקן!

   השאלה לא עניינית בכלל! הבחור פה שנה!!!! שנה שתק ולא למד כלום!!

643 פעמים דיברנו על הנושא הזה ואחרי שנה (!!!!) הוא שואל שאלה המתאימה למישהו שכרגע התחבר ולא בטוח אם נפל בפורום למבשלי בירה או פיצה!!

הסיבה היחידה שלא קיבל זבנג מייד היא כי אתה עדיין לא בטוח אם גל בחור או בחורה! כבר זיהינו את החולשה הזאת אצלך.

שאלה עיניינית, עלאק!

סיינט

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

פרננדו, באמת בלבלתי אותו עם אחת גלי.

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

:-)

קרן's picture
Offline

Location

השושנה
מבשרת ציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/01/2010

פרננדו, לא חייב להיכנס חזק בכל אחד שרושם כאן הודעה, זו לא מטרת הפורום

בטוחה שאם אתה היית שואל שאלה, גם אם דיברו על הנושא כבר מליוני פעמים.. עדיין לא היית מקבל הודעה שהייתה משתיקה אותך ומונעת ממך מלשאול בפעם הבאה

אני חושבת שבשבועיים האחרונים קצת נגררתם לרמה של גנון וכבר לא נעים להיכנס לפורום.. כל הודעה מלווה בעוקצנות שכבר חוצה את גבולות הטעם הטוב

אז עם כל הצחוקים והכיף, בואו ננסה להישאר בוגרים ונחזיר את הפורום להיות מקום נעים ומזמין..

קרן

מבשלת קייס

 חובבת ציון הראשונה!

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

קרן,

   את צודקת ב100%. יותר מכן, אם תקראי שוב, תראי שלא נכנסתי באף אחד אף פעם, ההיפך, אני רק מגונן על אנשים. מניח שהטעות שלך נובעת מקריאה מהירה.

לגבי אי.זי., מותר לי להכניס לו כמה שאני רוצה ואמשיך לעשות זאת בכל אפשרות :-)

יום טוב!

סיינט

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

גל היקר!

   אתה בסדר גמור!! תמשיך להשתתף ותרגיש הכי חופשי בעולם. כל שאלה תתקבל בשימחה.

כוונתי למעלה הייתה להיכנס באי.זי על חולשותו היחידה (הידועה למדע). ולא בך. רק השתמשתי בך קצת (בהגזמה) לשם כך.

מקווה שלא פגעתי בך.

קרן, תודה שהערת לי על הנקודה.

סיינט

נ.ב.: אני מרגיש טוב היום, שונה, צלול יותר. נראה לכם שעילנו על טיפול יעיל?

נ.ב.2: אני יכול להשבע שהשיער התחיל לגדול מחדש!! אני גם מוקשה משהו...

נ.ב.3: יואבי, איזה צבע מחר?

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

תמשיך את הטיפול ע"פ הוראות הפסיכיאטר המחוזי :)

 

יואב

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יכול להיות שהבעיה מראש היתה שהוא בכלל הלך לווטרינר המחוזי

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

ד"ר ערן לוי בפכר רות - יש לו קליניקה ידועה באיזור.

סיינט

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אתמול בדרכי לצפון עברתי על יד קיבוץ עין החורש. הזדמנות נהדרת להתחדש בשני מיכלי תסיסה משובחים.