כלי תכנון (לא Beer Smith)

6 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

אורנית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/29/2010

אני מכניס מתכון זהה ל- Beer Recipator  ול- Brewmate ומקבל תוצאות שונות.

גם מבחינת מרירות וגם מבחינת OG (עבור FG זהה).

האם זו רק השעה והעייפות, או שיש למישהו ניסיון עם שני הכלים וזו תופעה ידועה?

על מי מנסיונכם כדאי לסמוך יותר?

Brad Smith ממליץ להשתמש במשוואת RAGER לחישוב מרירות עבור בישול רכז (מתחשב ב- OG) וב- Tinseth למבשלי AG וכן מציין שהוא מדויק יותר.

מה דעתכם? (למבשלים ברכז) - מה כדאי?

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

איי איי איי... יש מילים שלא כותבים בפורום זה... טאבו... :-)

סיינט

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אתה מתכוון למבשלים מהמרכז?

הדעה הרווחת היא שרג'ר מדוייק יותר. היות ולא מדובר במשוואות שפותחו מחקרית מתמטית אלא על משוואות אמפיריות אין תשובה חד משמעית.

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

לא מה"מרכז" אי.זי.

אני יודע שקשה לקרוא את המליה האסורה... עדיף שתעבור לשירשור אחר... סמוך עלי.

סיינט

אילן - BeerBeer's picture

Location

צורן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/23/2010

מיצוי המרירות תלוי, בין היתר, בצפיפות הסוכרים של התירוש בו אתה מבשל את הכשות.

כשמבשלים מרכז אפשר להוסיף את כל הכמות כבר בתחילת הבישול ולבשל את הכשות במשך שעה בתירוש מרוכז מאוד,
או להוסיף את הרכז בהדרגה (למשל: חצי כמות בהתחלה, ועוד חצי לקראת הסיום).

האם יש לך דרך לשקלל את הפרמטר הזה בתוכנה?

לשאלתך, לו אני במקומך, הייתי בוחר את אחת השיטות ודבק בה בעקביות.
גם אם המספר לא "מדוייק" תוכל להשוות את הבישולים שלך זה לזה.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אמיר,

כפי שכתב עמנואל התשובה אינה חד משמעית כי הנוסחאות אינן מדוייקות ב100%. כל אחת מהן מבוססת על הנחות שונות.


מנסיוני עם 2 הכלים שהזכרת, שניהם טובים. הRecipator  קצת פחות גמיש, אבל הנוחות שלו היא בכך שהוא און-ליין.

לתקופה מסויימת השתמשתי במקביל עם שניהם ועכשיו אני בעיקר עם ה Brewmate .

ברירת המחדל של הBrewmate היא לחשב ממוצע של 2 הנוסחאות עבור הIBU.

ברירת המחדל של ההRecipator  היא Tinseth.

לדעתי, מה שחשוב הוא לדבוק בחישוב אחד ולהשתמש בו תמיד. בסופםו של דבר יש כל כך הרבה משתנים שבאים לידי ביטוי (שיטת הבישול, הציוד שלך, דיוק המדידה שלך וכו').

תשתמש בIBU כמדד אישי שלך ולא כמספר אבסולוטי. אם בישלת מתכון עם 25 IBU מחושב והבירה יצאה מרה לך מידי, אז בפעם הבאה תכוון ל20-22. ולהיפך. 

אל תתפס למספרים, יותר חשוב הטעם.


בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נועם, רק להוסיף שלעניין המדדים צרים להוסיף גם את גיל הכשות באחסון ואיכות האיכסון.

לעניין IBU הנושא לא מדוייק אלה מקורב. לא צריך להגזים בדיוק החישוב.