עזרה-מתכון ראשון

20 תגובות [לתגובה האחרונה]
Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

שלום לכולם,

היום ישבתי קצת על beer recipator והחלתתי לנסות לבנות מתכון ובתקווה גם לבשל אותו...רציתי לדעת מה אתם חושבים עליו.

אז ככה, רציתי ללכת על משהו שיהיה דומה לפילסנר (pilsner urquell) אבל אתסיס עם שמרים של אייל.

3kg German Pilsner
2kg American Vienna

אני מניח שזה הפילסנר והוינה של גדי.

mash:15.5L

sparge:20.L

total boil 31 L

אחרי הבישול וכל ההפחתות ~25 ליטר

hops:

60minutes: 30g cascade 7%

30minutes: 15g Saaz3.5%

15minutes: 15g saaz 3.5%

dry: 30g saaz 3.5%

לא יותר מדיי כשות? לפי החישוב 31IBU

OG 1.05

FG 1.008

SRM ~4

 

שמרים עוד לא יודע...משהו נטרלי.

את הכשות לארומה אוסיף לסקונד.

מה אתם אומרים? יכול לצאת מזה משהו נחמד?

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ז'אן,

יש לך דרך כלשהיא לשלוט בטמפרטורה?

באיזו טמפ' התכוונת להתסיס אז זה?

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
קרן's picture
Offline

Location

השושנה
מבשרת ציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/01/2010

אני הייתי מורידה חצי מהכשות, להגיע ל IBU 15 זה נראה לי מספיק לבירה קלילה ובהירה, גם לא נראה לי שצריך DRY HOPE

שמרים 33-S ישמרו לך על טעם נקי, מעט פירותי, מומלץ לדעתי

אולי להוסיף איזה 150 גרם חיטה לשיפור הקצף

בהצלחה

קרן

מבשלת קייס

 חובבת ציון הראשונה!

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לדעתי את לא בכיוון,

אם זה אמור לדמות לאגר, טעם פירותי ממש לא מתאים.

אם כבר אז שמרים ניטרליים כמו נוטינגהם. אבל התססה בטמפ' נמוכה ככל האפשר.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

שים שמרי נוטיגהאם אייל של דנסטאר אם אתה יכול להשיג, הם ניטרליים יחסית ועובדים מעולה גם בטמפרטורות נמוכות.

ה ibu  באמת יכול להיות קצת גבוה כי זו נשמעת כמו בירה די חלקה מבחינת הטעמים-אם אתה מנסה לעשות פילזנר את זה בסדר.

וכן יכולה לצאת בירה די מרעננת ונחמדה.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

dittoLaughing

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

רק כך בחשבון שויינה יהיה לגדי רק בעוד חודשSurprised

יואב

ארז- בירת הכרמל's picture

Location

חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/18/2010

יואב,

טוב שאתה אופטימי ,מנסיוני, אצל גדי יש יותר מ 30 ימים בכל חודש  (לא ברור כמה יותר ,זה גמיש) Cry.

 

ארז.

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

:)

 
Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

תודה רבה לכל העונים!

טוב לדעת שלא יצא לי "סלט"Smile

נוטנגהם זה לא לאגר? יש אצל גדי?

אין וינה ?? Frown אולי יש לבחור הזה מ homebrewing.com (כרגע אני לא יכול לבדוק כי האתר לשו חסום אצלי בעבודה)

ובקשר לdry hoping ו IBU

בpilsner urquell יש טעם דיי דומיננטי של כשות לא?

 

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

שמרי נוטינגהאם מוגדרים כאייל, למרות שהם מאופיינים בטעמים מתונים ויכולת לתסוס בטמפרטורות נמוכות.

בפילזנר אורוקוול אכן יש טעם כשות דומיננטי כיאה לפילזנר צ'כי.

אין דריי הופינג.

Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

סבבה, אוותר על דריי הופינג, גם ככה לא עשיתי את זה אף פעם ולא יודע את התוצאה...

דרך אגב באיזו טמפ' רצוי לעשות מאש...חשבתי 67...שלא יהיה יבש מדיי (אני צודק?)

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עד כמה שאני זוכר את בירה הזאת עושים בדקוקשן מאש

 

חפש clone ברשת - בטח תמצא הרבה 

 

בהצלחה

ושמור לנו בקבוק לטעימה

Uriel KaBeer's picture
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/07/2010

כן,

  עבור האורקוול עושים דיקוקשין ומשתמשים בלתת שהוא לא modified malt

וגם לכמה Bohemian pilsner אחרים

כמו כן באורקוול יש dry hop לכשות zaas

ולידיעה גם בלתת שיש בארץ שהוא כמובן modified אפשר לעשות דיקוקשיין ומקבלים טעמים עשירים יותר

ממאש רגיל

Ka-Beer a Nano HomeBrewry

ננו מבשלה ביתית בצפון השומרון

Uriel Sondervan - urison

Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

כמו שחשבתי...דקוקשן מאש, בסדר, יהיה מעניין.

אני גם לא רוצה לעשות ממש CLONE אלא מנסה לקלוע למשהו שאני כבר מכיר ואוהב

אז בסוף עושים דריי הופ ל סאאז?

אז אם ככה אני אוסיף קצת torified barley מאש ראשוני 55 מעלות ואז דקוקשן ל 67? זה הכיוון הכללי?

אם ייצא טוב, אשמח לשמור כמה בקבוקים :-)

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

קרן's picture
Offline

Location

השושנה
מבשרת ציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/01/2010

מה זה דיקוקשין?

קרן

מבשלת קייס

 חובבת ציון הראשונה!

Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

זה כשמוציאים כשליש מהמאש לסיר ומבשלים את זה על אש עד טמפ' מסויימת, נותנים מנוחה של 10-15 דקות ואז מרתיחים ומחזירים למאש הכללי, יש ביו טיוב אחלה סרטונים תחפשי decoction mash

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

קרן's picture
Offline

Location

השושנה
מבשרת ציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/01/2010

תודה

קרן

מבשלת קייס

 חובבת ציון הראשונה!

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

קרן, המאמץ מיותר. הדיקוקשן לא משנה כלום לבירה. זאת שיטה עתיקה ששימשה בעבר כשהגרעינים היו נחותים. תוספת של קצת מלנואידין תתן אפקט דומה אם בכלל.

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

אני מסכים עם אי.זי.

סיינט

קרן's picture
Offline

Location

השושנה
מבשרת ציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/01/2010

האמת.. ראיתי כמה סרטונים וחשבתי דווקא לנסות את זה, אבל לא עכשיו - אולי כשאהיה בפנסיה ויהיה לי עודף זמן פנוי Tongue out

(עודד, תודה על הסמיילים, אני אישית ממש נהנית)

אבל תמיד כיף ללמוד

 

הלאגר הראשון שלי כבר תוסס וזה ממש מרגש! תודה לאיזי שנתן לי לטעום אחת, תודה לנועם שפתח שירשור בנושא.. הכי כיף פה כשאתם מביאים לי את המוזה!

קרן

מבשלת קייס

 חובבת ציון הראשונה!