דיקוקשן

15 תגובות [לתגובה האחרונה]
עפרי - מבשלת החלוץ's picture

Location

סמילנסקי
רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/13/2010

ז'אן ביקש עזרה מהפורם בעניין מתכון שהעלה שאלה שנתקלתי בה בעבר. דיקקושן - זה שווה את זה? מה מיוחד בזה? את השיטה הבסיסית אני מכיר אבל מה בעצם ההבדל בתוצאה? הרבה יותר פשוט לעשות סטאפ מאש.

ועוד שאלה סתם כדי להמריץ את המיצים- בעבר השתמשתי ברכז חיטה וכשרציתי להעביר את המתכון לאול גריין גיליתי שהרכז הזה נעשה בדיקוקשן. לא הצלחתי עדיין להגיע לאותה תוצאה כמו עם הרכז בעיקר מבחינת הצבע (בהסתמך על מרכיבי הרכז לבי האתר-

BAVARIAN HEFEWEIZEN

  • golden brown, unhopped extract with a high concentration, produced from Weyermann® Wheat Malt, Weyermann® Pilsner Malt and Weyermann® CARAHELL®
  • it is produced by a decoction mashing process
  • the malt extract tastes very sweet with a well-balanced malt aroma
  • Weyermann® Bavarian Hefeweizen Extract produces typical Bavarian Weizen Beers, Ales and Weizen Bock Beers

האם זו יכולה להיות הסביה או שסתם אני נסחף לנוסטלגיה כה זו הייתה בירת החיטה הראשונה שלי ומאז אני רודף אחר אותה אידיאה?

אם לא נעמוד על המדבר - לא תעמוד תל-אביב. קיומו של הנגב הוא אולי ממשי יותר מקיומה של תל-אביב - בן גוריון בהחלט ידע על מה הוא מדבר. מבשלת החלוץ

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני בדעה שוויצן גרמני אמיתי עדיף לך לבשל מרכז של ווירמן. התוצאה תהיה באמת קרובה יותר למקור. אלא עם אתה עושה דיקוקשיין.

נכון שזה לא מחוייב במציאות עם הגרעינים המשוכללים שיש היום, ובכל זאת המבשלות הגרמניות עושות דיקוקשיין כי זו המסורת שלהם. והבירות שלהם מעולות.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
עפרי - מבשלת החלוץ's picture

Location

סמילנסקי
רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/13/2010

ונניח שאני רטצה לעשות אול גריין? עניין הרכז מייקר.

אם לא נעמוד על המדבר - לא תעמוד תל-אביב. קיומו של הנגב הוא אולי ממשי יותר מקיומה של תל-אביב - בן גוריון בהחלט ידע על מה הוא מדבר. מבשלת החלוץ

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

מסכים לגמרי, לקח לי הרבה זמן להגיע למסקנה הזו

יואב

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

דיקוקשן מפרק את קליפות הגרעינים והופך את הסוכרים לנצילים יותר, בנוסף מוסיף גוון קרמלי עמוק לטעם והצבע בבירה.

מה הכוונה לרכז שנעשה בדיקוקשן? רכז מכינים מאידוי תירוש.

דיקוקשן זה תהליך שבו מרתיחים פרופורציה מסויימת מהלתת עצמו.

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שמואל, הדבר היחיד שיש בקליפות הגרעינים זה תנינים. אתה בטוח במהנ שאתה כותב???

לדעתי, הדקוקשן לא עושה כלום. חוץ אולי ממתן גוון כהה יותר לבירה. ובספק קצת יותר גוף. בטעמים אין שום הבדל. 

Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

דקוקשן עושה...הינה מה הוא עושה http://en.wikipedia.org/wiki/Maillard_reaction

וזה לא קרמליזציה

 

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שניכם

עד שלא תבדקו - לא תדעו

ובתבדקו הכוונה לבץ' השוואתי לפי הכללים

ובאופן חד פעמי

אני מוכן, לפנים משורת הדין, לקבל ממכם בירה בבקבוקים לא מסומנים ולהיות שופט אובייקטיבי

Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

אם ככה, זה חייב להיות אותו מבשל בשני המקרים, כשגדי ייקבל את הוינה אני אעשה את הניסוי על המתכון המדובר

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא מספיק אוטתו מבשל

צריך לחלק בץ' אחד לשניים

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שחר,

במקרה של דיקוקשיין, אני חושב שיהיה קשה לבצע חלוקה של בישול יחיד ל"עם" ו"בלי" דיקוקשיין.

זה יהיה חייב להיות ניסוי של "אותו מבשל, אותו ציוד, אותו מתכון, אבל 2 בישולים נפרדים. (ואח"כ כמובן תסיסה וביקבוק זהים).

מכיוון שמדובר בוויצן, אני לא מתנדב.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

שלום לכולם.

אחרי שבוע של להיות חולה, התחלתי שוב להסתכל בפורום ונזכרתי שלפני שהייתי חולה הייתי אצל גדי ביפו, ובדיוק הוא, דימה ווובה בדקו ניסוי הדיקוקשיין שהם עשו.

הניסוי עבד כך: מי שמבין, אז הוא יודע שהוא לא יכול לעשות באץ אחד ואז לחלק אותו לשניים כך הוא איבד את כל העניין שבעסק. הם עשו שני בצים במערכת החשמלית, אותם מרכיבים, אותן כמויות ולוחות זמנים. סך הכל סביב העשרים ליטר.

הגעתי שבוע אחרי שהתסיסה כבר רצה, גדי הזמין אותי לטעימה עיוורת, מסקנות: אני לא יכול כמובן להתייחס לצלילות עדיין, שתיהן עכורות. לדיקוקשיין יש יותר גוף, ואם יורשה לי להיות פלצן, יותר חדה. הבאץ הרגיל היה בירה עדינה, עגולה. לגבי הגוון, הדיקוקשיין טיפה חומה יותר, אבל לא משמעותית.

If you don't stand for something

You will fall from anything

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא הבנתי - הם עשו את הניסוי באמצעות המערכת של הבודהה (הבראומייסטר 50 ליטר) או עם מערכת אחרת?

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

גלעד, זה לא מה שכתבתי?

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

רק אישרור המציאות

אבל אין על מראה עיניים כמו שאין על טעם שפתיים.

הם בישלו אצל גדי, ולא במערכת של הלאפינג. סתם שיחקו עם עצמם

If you don't stand for something

You will fall from anything

Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

אני דווקה דיברתי על המתכון שפרסמתי בשרשור אחר

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery