צידנית פלסטיק ומאש טון

44 תגובות [לתגובה האחרונה]
יובל ואלעד - החזיר השוטה's picture

Location

חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/02/2011

האם צידנית פלסטיק סטנדרטית יכולה לשמש כמאש טון ולעמוד בטמפרטורות הגבוהות בלי להינזק או להפריש חומרים לתוך הנוזל?

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כן.

רצוי כזאת עם ברז (שיוחלף בברז נורמאלי).

יובל ואלעד - החזיר השוטה's picture

Location

חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/02/2011

מה לגבי להתקין מאין רשת צפופה עליה יהיו הגרעינים ובסוף לנקז את התירוש שהצטבר מתחת עם צינור כפתרון חלופי, זה יעבוד?

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אתה מתחיל עם חלטורות. מצטער, אני לא הכתובת. שאל אחרים. אם אתה פה (בבישול בירה) כדי להשאר, תעשה את זה כמו שצריך.

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני עושה את זה עם וילון פשוט שפרוש בצידנית לאחר המאש שעורך שעה אני מוציא את הוילון עם גרעינים בתוכו, מעביר את התירוש לסיר, מחזיר את הוילון עם הגרעינים וממלא במים לספארג'.

:) כשאני לא מבשל בירה אני משתמש בצידנית לפיקניקים.

 

עודד
Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

באמת????

אתה שם בציידנית בשר? עם מרינדה וריח של בצל?

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ז'אן, בשר טוב לא צריך להסתיר במרינדה.

אנטריקוט מכינים עם מלח וקצת פלפל, לא יותר.

וכן, אני שם גם בצל בצידנית, כדי לנקות את הרשת לפני הבישול.

 

עודד
Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

אתה צודק רק המלח בסוף כדי שלא יוציא את המיץ Laughing

מקסימום מה שאני מוכן להכניס למאש טון שלי חוץ מלתת זה מים

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

כן, בהחלט! זה פתרון לא רע.

חפש שירשור בנושא שפירסמתי לא מזמן. נראה לי שנקרא שיטת שלו-פונטוביץ למאש או משהו דומה. יש תמונות.

סיינט

Location

קיבוץ משמר העמק
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/12/2010

ממליץ לך לקרוא הסבר מעמיק ומפורט מג'ון פלמר:

http://www.howtobrew.com/appendices/appendixD.html

מאוד מקיף, ועוזר בפרטים הטכניים.

לי יש צנרת נחושת עם חריצים. עושה את העבודה מעולה, עלתה לי 350 ש"ח (150 חומרים, 200 עבודה).

שלח לי הודעה אישית אם אתה רוצה סרטוט שהכנתי.

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

200 עבודה O-:   ? למה לא לעשות לבד?????

Location

קיבוץ משמר העמק
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/12/2010

אין לי שום ידע או יכולות טכניות, בטח לא בריתוך נחושת.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עמנואל,

2 דברים:

1. לצערי, לא כולנו התברכנו ביכולות טכניות מצוינות כשלך (וכשל לא מעט חברים אחרים בפורום). אלו בינינו שמאותגרים טכנית נאלצים להפרד מ$$$ בכדי לפצות על המאותגרות שלנו. זו לא בושה. 

2. נוכחתי לדעת כי אצל רבים מחובבי הבישול הבייתי, בישול הבירה הוא רק תירוץ לשחק בכלי עבודה (נגרות, עבודות חשמל, ריתוך ברזל, אלקטרוניקה ויתר שעשועי DIY). מצד שני ישנו מיעוט שבעצם רק רוצה לבשל בירה.

Wink

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

קיבוץ משמר העמק
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/12/2010

בעצם הפורום הוא הזדמנות מצוינת של קבוצת המבשלים השניה לסנג'ר את הקבוצה הראשונה.

יובל ואלעד - החזיר השוטה's picture

Location

חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/02/2011

צודק, הצד הטכני שלי למשל לא חזק, כנ"ל אצל השותף לבישול, אני מעדיף להתרכז רק בערבוב לתתים שונים וגם חומרים אחרים, כשות שמרים, לא יודע להרכיב יותר מידי דברים, ואם המטרה היא ליצור תירוש אז בטוח יש כמה דרכים.

Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

עזוב צינור נחושת בהתחלה אפשר גם עם צינור של ניאגרה (חדש) להוציא את הגומי מבפנים ויש אחלה מסנן

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כן

לגבי הברז - אפשר להשתמש בברז כמו שיש לך על הדלי

קדח של אינץ', אם אני זוכר נכון

 

לגבי ניקוז - הוזכרו כל מיני שיטות טובות

אני אישית משתמש במעטפת של צינור שמחוברת לברז

ויש לי אחד כזה מיותר אם אתם רוצים : )

Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

אני נעזרתי בסרטון הזה לבניית מאש טון שלי...מבחינת החומרים תנסה שיהיה נירוסטה (נחושת גם טוב) פליז מכיל עופרת. אצלי הברז מגלוון אבל בגלל שהטמפ' נמוכות יחסית אני מניח שזה לא נורא, למרות שלהבא אחליף לנירוסטה. את הציידנית לא חייבים לקנות עם ברז, אפשר לקדוח חור עם מקדח כוס--->קלי קלות, אפילו אני הצלחתי.

הינה הסרטון http://www.youtube.com/watch?v=ftY_HZAFJFc

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ולי אין מאש טון בכלל...

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

קיבוץ משמר העמק
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/12/2010

סרטון שעזר לי:

http://www.youtube.com/watch?v=cAZdYuZWmpg

Location

Ariel
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/23/2011

חברים,

אם אפשר המלצה למקומות זולים ומומלצים לקניית צידניות ממי שקנה.

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

zap.co.il

אני קניתי למטייל או ב החוגר 45 ליטר קולר קוביה ב 255 ש"ח


Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

זול בד"כ בהתאם לאיכות. צידנית שמבודדת טוב עולה יותר. גם לצורת הצידנית משמעות וכמובן לגודלה. מצד שני אני כבר עשיתי מאש בסיר אלומיניום ללא שמירת טמפ' כלל והבירה שהתקבלה היתה מעולה (גם לדעתי). 

אייל - Rumspringa's picture

Location

מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/09/2011

http://www.hagorsales.co.il/index.php?Subject=Product-132-1028

צידנית של כתר, 35 ליטר, 130 ש"ח = הכי זול שיש (לפי החיפושים שלי).

בחגור כבר אין אותה (בטענה שהיא נשברת בקלות) אבל אם תחפש לא חסרים מקומות בארץ שכן (אנחנו קנינו בפ"ת נראה לי).

אנחנו משתמשים בכזאת והיא שומרת על הטמפרטורה כמו שצריך.

Location

קיבוץ משמר העמק
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/12/2010

קניתי כזו בהום סנטר, 180 ש"ח Cry לפני הנחה לחברי קיבוץ Tongue out

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

אמרו לך שהצידנית נשברת בקלות, ואתה עדיין מתעקש לפרסם מקומות אחרים לקנות שאפשר לקנות?

נראה לי שיש כאן ספק סמוי...

If you don't stand for something

You will fall from anything

אייל - Rumspringa's picture

Location

מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/09/2011

בלי להיות מומחה לבירה, צריך שהצדנית תשמור על חום ולא תהיה עמידה לפיצוצים, העובדה שהידיות שלה אולי מתפרקות (לטענת הספק שכבר לא מוכר אותה - הנה לך אינטרס אם חיפשת) לא מונעות ממנה להתאים למאש.

חוצמזה לא הייתי ממליץ עליה אם לא הייתי משתמש בכזאת ומרוצה ממנה בעצמי.

ודבר אחרון לכל המגיבים, הדבר אחרון שאפשר להגיד עלינו כמבשלים הוא שאנחנו מתפשרים על איכות - המערכת שיש לנו מתקדמת מאוד ביחס לכמות הניסיון והבישולים שלנו, והושקע בה מאמץ רב ולא קצת כסף.....

 

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אדרבה, אם היא מתקדמת מאוד, נשמח אם תציגו אותה בפנינו. אולי נלמד משהו חדש?

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

+2


אייל - Rumspringa's picture

Location

מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/09/2011

בכוונה אמרתי ביחס לניסיון (המועט) שלנו....

אני ממש לא חושב שאני יכול ללמד פה אנשים, ולכן אני מגיב רק ביחס לדברים שאני יכול להעיד עליהם.

רק התכוונתי שהזלזול שלך חסר בסיס (לפחות במקרה שלנו) = צידנית עם צינור סינון וברז כמו שצריך, וכן, אנחנו משתמשים בבקבוקים נקיים בלי תוויות, ומחטאים את הפקקים.

זאת לפחות דעתי, אולי אני טועה...

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אז כנראה שדברי לא כוונו אליך....היה סמוך ובטוח שדברי אינם תלושי מציאות. יודע אני על מה אני שח.

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010


Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אלון, הם חושבים זול. לא חושבים טוב ולא חושבים מחר. רק היום וזול. ובשביל לעשות מאש בסמרטוט לא צריך מניפולד וברז לא צריך אפשר למצוץ דרך צינור ולעשות סיפון. ובסוף לבקבק בבקבוק בלי להוריד את התויות של קרלסברג כי צריך להיות "נקי" רק בפנים ולא לחטא פקקים כי הם חדשים. ישראל 2011.

 

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

איזי, הפעם טעית - אסור למצוץ.

יש בקטריות בפה וחבל לקלקל את הבץ'.

עודד
אוהד - הראשונים's picture

Location

הראשונים
מזרח תל אביב (רמת גן)
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/28/2010

עודד - מתות בבישול, תמצוץ כמה שבא לך

Location

Ariel
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/23/2011

למה ללכלך ככה? :\

 

פשוט לפעמים יש צורך באיזה tradeoff, לא ניתן תמיד לרכוש את הטוב והיקר ביותר.
מה לעשות בשביל רובנו מדובר בתחביב, ולא תמיד ניתן להשקיע סכומים אסטרונומיים, וגם זה במוצר לא מוגמר שאחרי זה יש סיכוי שבכלל לא תצליח להרכיב והכל ילך לפח.

 

אלון, נראית צידנית טובה במחיר טוב - 179ש"ח.
לא הצלחתי להבין - יש ברז או אין? ("כוללת פתח ניקוז, חיבור אפשרי לצינור.")

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תעזוב, קמתי היום על רגל שמאל.

באמת מחיר מעולה. אני שילמתי מחיר כפול על אותה הצידנית.

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

אין לה ברז, אבל גם לא צריך

תרכיב את הברז שמתאים לך ותזכור גם שצרך לחבר אליו מניפולד מבפנים

לא קשה...


Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מחיר מעולה

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/13/2011

האם מישהוא ניסה לחבר סיפון למניפולד. כך אין צורך לחורר את הצידנית וניתן להשתמש בה גם לפיקניקים

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בהחלט אפשרי, ראיתי כזה פעם אצל שחר קליין או אצל דני בר לב.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אפשרי

 

tsvikagreener's picture
Offline

Location

נס ציונה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/04/2011

לחזיר השוטה: אני משתמש בצדנית פלסטיק לתירוש בירה ויש לזה המון רפרנסים באתרי האינטרנט\ספרים\מגזינים של מבשלני הבירה הביתית. בד"כ מתקינים ברז מנירוסטה כדי לנקז את תירוש הבירה מהצדנית, אני התקנתי ברז כדורי מטפלון, אפשר גם מנחושת, לא רצוי מברזל מגולוון וכ"ו. כדי לסנן את שאריות הגרעינים והקליפות קניתי בד מסוג וואל בנחלת בנימין בתל אביב ותפרתי שק המתאים לפנים הצדנית. שיטה זו נקראת BIAB וגם לה יש המון רפרנסים באתרי האינטרנט\ספרים\מגזינים של מבשלני הבירה. תבקש עזרה ממיסטר גוגל בנושא זה, רצוי בשפה האנגלית. כמו כן יש גם כמה בלוגים לתפארת של מבשלני בירה בשפת הקודש.

בהצלחה במבשול והעיקר שתהנה ממעשה ידך!


צביקה

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

צביקה, שיטה זאת לא נקראת BIAB כי אתה לא עושה שום Brew בתוך ה BAG.

מה שאתה עושה זה Mash in A Bag

עודד
tsvikagreener's picture
Offline

Location

נס ציונה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/04/2011

מצ"ב תמונה להמחשה

צדנית עם שק בד למאשטון

צביקה