האם צידנית פלסטיק סטנדרטית יכולה לשמש כמאש טון ולעמוד בטמפרטורות הגבוהות בלי להינזק או להפריש חומרים לתוך הנוזל?
צידנית פלסטיק ומאש טון
כן.
רצוי כזאת עם ברז (שיוחלף בברז נורמאלי).
מה לגבי להתקין מאין רשת צפופה עליה יהיו הגרעינים ובסוף לנקז את התירוש שהצטבר מתחת עם צינור כפתרון חלופי, זה יעבוד?
אתה מתחיל עם חלטורות. מצטער, אני לא הכתובת. שאל אחרים. אם אתה פה (בבישול בירה) כדי להשאר, תעשה את זה כמו שצריך.
אני עושה את זה עם וילון פשוט שפרוש בצידנית לאחר המאש שעורך שעה אני מוציא את הוילון עם גרעינים בתוכו, מעביר את התירוש לסיר, מחזיר את הוילון עם הגרעינים וממלא במים לספארג'.
:) כשאני לא מבשל בירה אני משתמש בצידנית לפיקניקים.
באמת????
אתה שם בציידנית בשר? עם מרינדה וריח של בצל?
כן, בהחלט! זה פתרון לא רע.
חפש שירשור בנושא שפירסמתי לא מזמן. נראה לי שנקרא שיטת שלו-פונטוביץ למאש או משהו דומה. יש תמונות.
סיינט
ממליץ לך לקרוא הסבר מעמיק ומפורט מג'ון פלמר:
http://www.howtobrew.com/appendices/appendixD.html
מאוד מקיף, ועוזר בפרטים הטכניים.
לי יש צנרת נחושת עם חריצים. עושה את העבודה מעולה, עלתה לי 350 ש"ח (150 חומרים, 200 עבודה).
שלח לי הודעה אישית אם אתה רוצה סרטוט שהכנתי.
200 עבודה O-: ? למה לא לעשות לבד?????
אין לי שום ידע או יכולות טכניות, בטח לא בריתוך נחושת.
עמנואל,
2 דברים:
1. לצערי, לא כולנו התברכנו ביכולות טכניות מצוינות כשלך (וכשל לא מעט חברים אחרים בפורום). אלו בינינו שמאותגרים טכנית נאלצים להפרד מ$$$ בכדי לפצות על המאותגרות שלנו. זו לא בושה.
2. נוכחתי לדעת כי אצל רבים מחובבי הבישול הבייתי, בישול הבירה הוא רק תירוץ לשחק בכלי עבודה (נגרות, עבודות חשמל, ריתוך ברזל, אלקטרוניקה ויתר שעשועי DIY). מצד שני ישנו מיעוט שבעצם רק רוצה לבשל בירה.
בעצם הפורום הוא הזדמנות מצוינת של קבוצת המבשלים השניה לסנג'ר את הקבוצה הראשונה.
צודק, הצד הטכני שלי למשל לא חזק, כנ"ל אצל השותף לבישול, אני מעדיף להתרכז רק בערבוב לתתים שונים וגם חומרים אחרים, כשות שמרים, לא יודע להרכיב יותר מידי דברים, ואם המטרה היא ליצור תירוש אז בטוח יש כמה דרכים.
עזוב צינור נחושת בהתחלה אפשר גם עם צינור של ניאגרה (חדש) להוציא את הגומי מבפנים ויש אחלה מסנן
כן
לגבי הברז - אפשר להשתמש בברז כמו שיש לך על הדלי
קדח של אינץ', אם אני זוכר נכון
לגבי ניקוז - הוזכרו כל מיני שיטות טובות
אני אישית משתמש במעטפת של צינור שמחוברת לברז
ויש לי אחד כזה מיותר אם אתם רוצים : )
אני נעזרתי בסרטון הזה לבניית מאש טון שלי...מבחינת החומרים תנסה שיהיה נירוסטה (נחושת גם טוב) פליז מכיל עופרת. אצלי הברז מגלוון אבל בגלל שהטמפ' נמוכות יחסית אני מניח שזה לא נורא, למרות שלהבא אחליף לנירוסטה. את הציידנית לא חייבים לקנות עם ברז, אפשר לקדוח חור עם מקדח כוס--->קלי קלות, אפילו אני הצלחתי.
הינה הסרטון http://www.youtube.com/watch?v=ftY_HZAFJFc
חברים,
אם אפשר המלצה למקומות זולים ומומלצים לקניית צידניות ממי שקנה.
zap.co.il
אני קניתי למטייל או ב החוגר 45 ליטר קולר קוביה ב 255 ש"ח
זול בד"כ בהתאם לאיכות. צידנית שמבודדת טוב עולה יותר. גם לצורת הצידנית משמעות וכמובן לגודלה. מצד שני אני כבר עשיתי מאש בסיר אלומיניום ללא שמירת טמפ' כלל והבירה שהתקבלה היתה מעולה (גם לדעתי).
http://www.hagorsales.co.il/index.php?Subject=Product-132-1028
צידנית של כתר, 35 ליטר, 130 ש"ח = הכי זול שיש (לפי החיפושים שלי).
בחגור כבר אין אותה (בטענה שהיא נשברת בקלות) אבל אם תחפש לא חסרים מקומות בארץ שכן (אנחנו קנינו בפ"ת נראה לי).
אנחנו משתמשים בכזאת והיא שומרת על הטמפרטורה כמו שצריך.
קניתי כזו בהום סנטר, 180 ש"ח לפני הנחה לחברי קיבוץ
אמרו לך שהצידנית נשברת בקלות, ואתה עדיין מתעקש לפרסם מקומות אחרים לקנות שאפשר לקנות?
נראה לי שיש כאן ספק סמוי...
בלי להיות מומחה לבירה, צריך שהצדנית תשמור על חום ולא תהיה עמידה לפיצוצים, העובדה שהידיות שלה אולי מתפרקות (לטענת הספק שכבר לא מוכר אותה - הנה לך אינטרס אם חיפשת) לא מונעות ממנה להתאים למאש.
חוצמזה לא הייתי ממליץ עליה אם לא הייתי משתמש בכזאת ומרוצה ממנה בעצמי.
ודבר אחרון לכל המגיבים, הדבר אחרון שאפשר להגיד עלינו כמבשלים הוא שאנחנו מתפשרים על איכות - המערכת שיש לנו מתקדמת מאוד ביחס לכמות הניסיון והבישולים שלנו, והושקע בה מאמץ רב ולא קצת כסף.....
אדרבה, אם היא מתקדמת מאוד, נשמח אם תציגו אותה בפנינו. אולי נלמד משהו חדש?
+2
בכוונה אמרתי ביחס לניסיון (המועט) שלנו....
אני ממש לא חושב שאני יכול ללמד פה אנשים, ולכן אני מגיב רק ביחס לדברים שאני יכול להעיד עליהם.
רק התכוונתי שהזלזול שלך חסר בסיס (לפחות במקרה שלנו) = צידנית עם צינור סינון וברז כמו שצריך, וכן, אנחנו משתמשים בבקבוקים נקיים בלי תוויות, ומחטאים את הפקקים.
זאת לפחות דעתי, אולי אני טועה...
אז כנראה שדברי לא כוונו אליך....היה סמוך ובטוח שדברי אינם תלושי מציאות. יודע אני על מה אני שח.
אלון, הם חושבים זול. לא חושבים טוב ולא חושבים מחר. רק היום וזול. ובשביל לעשות מאש בסמרטוט לא צריך מניפולד וברז לא צריך אפשר למצוץ דרך צינור ולעשות סיפון. ובסוף לבקבק בבקבוק בלי להוריד את התויות של קרלסברג כי צריך להיות "נקי" רק בפנים ולא לחטא פקקים כי הם חדשים. ישראל 2011.
איזי, הפעם טעית - אסור למצוץ.
יש בקטריות בפה וחבל לקלקל את הבץ'.
עודד - מתות בבישול, תמצוץ כמה שבא לך
למה ללכלך ככה? :\
פשוט לפעמים יש צורך באיזה tradeoff, לא ניתן תמיד לרכוש את הטוב והיקר ביותר.
מה לעשות בשביל רובנו מדובר בתחביב, ולא תמיד ניתן להשקיע סכומים אסטרונומיים, וגם זה במוצר לא מוגמר שאחרי זה יש סיכוי שבכלל לא תצליח להרכיב והכל ילך לפח.
אלון, נראית צידנית טובה במחיר טוב - 179ש"ח.
לא הצלחתי להבין - יש ברז או אין? ("כוללת פתח ניקוז, חיבור אפשרי לצינור.")
מחיר מעולה
האם מישהוא ניסה לחבר סיפון למניפולד. כך אין צורך לחורר את הצידנית וניתן להשתמש בה גם לפיקניקים
בהחלט אפשרי, ראיתי כזה פעם אצל שחר קליין או אצל דני בר לב.
אפשרי
לחזיר השוטה: אני משתמש בצדנית פלסטיק לתירוש בירה ויש לזה המון רפרנסים באתרי האינטרנט\ספרים\מגזינים של מבשלני הבירה הביתית. בד"כ מתקינים ברז מנירוסטה כדי לנקז את תירוש הבירה מהצדנית, אני התקנתי ברז כדורי מטפלון, אפשר גם מנחושת, לא רצוי מברזל מגולוון וכ"ו. כדי לסנן את שאריות הגרעינים והקליפות קניתי בד מסוג וואל בנחלת בנימין בתל אביב ותפרתי שק המתאים לפנים הצדנית. שיטה זו נקראת BIAB וגם לה יש המון רפרנסים באתרי האינטרנט\ספרים\מגזינים של מבשלני הבירה. תבקש עזרה ממיסטר גוגל בנושא זה, רצוי בשפה האנגלית. כמו כן יש גם כמה בלוגים לתפארת של מבשלני בירה בשפת הקודש.
בהצלחה במבשול והעיקר שתהנה ממעשה ידך!