איסוף שמרים ממיכל תסיסה

37 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

Ariel
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/23/2011

היי חברים,

 

אני כרגע מתסיס סיידר תפוחים עם שמרי שמפניה.

מפאת עלותם היחסית יקרה של השמרים וחוסר הרצון להגיע כל פעם לבירדי נוצרה השאלה:

האם ניתן לאסוף אותם? איך? כיצד לשמור?

 

בכל זאת לא מדובר בשמרים מבקבוק, כך שהוודאות שהם חיים היא גבוהה והכמות גם כן.

 

 

בתודה,

איציק.

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אהלן איציק
קודם כל יהיה נחמד אם תציג את עצמך, ממתי אתה מבשל? איזה נפח? סגנונות עיקריים? לשאלתך, יש כאן הרבה דיונים ושירשורים על שמרים. פשוט תקליד " שמר" בשדה החיפוש ותמצא תשובות. בהצלחה

עודד

Location

Ariel
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/23/2011

כמה לא מנומס מצידי Surprised

 

אז שמי איציק דובנוב, אני מאריאל.
מבשל כחצי שנה ביחד עם אחי, בעיקר להרוות את הגרון של שנינו, המשפחה והחברים - בנתיים כולם מרוצים.
הנפחים כמובן בייתיים וקטנים, עד כה הושלמו 6 ביצ'ים, ועוד 2 כרגע בתסיסה.
כרגע מבשלים רכז, רוצים להתפתח גם לAG.

מתחברים יותר לבירות הבהירות והחיטתיות, אך לא פסחנו גם על איזה סטאוט. דיי סולדים מIPA.

כרגע בתסיסה: אייל בלגי מחוזק וסיידר תפוחים.

 

עיקר המידע שמצאתי הוא לגבי איסוף מבקבוקים.
אני מאמין שלאסוף קצת מהשכבה העבה שנוצרת במיכל יהיה יותר קל, לא?

 

ושוב שלום :)

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תקרא כאן:

http://www.wyeastlab.com/com-yeast-harvest.cfm

וכאן:

http://hbd.org/uchima/yeastzone/topcrop.html

היות ומקורם של השמרים שלך משמרים יבשים זה לא ממש רעיון טוב. אפשרי אבל לא מומלץ.

בפעם הבאה חפש תשובות בגוגל ותביא אותן כאן. תראה מאמץ ואנחנו נחזיר לך מאמץ.

אנחנו קהילה לומדת, אף אחד כאן לא באמת מבין בשמרים (וגם בהרבה דברים אחרים).

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

איציק,

   איזה סוג של מיכל תסיסה יש לך?

סיינט

Location

Ariel
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/23/2011

אהלן ידידי,

 

משפחת החומרים שאיתם אתה מתדלק את האוטו.

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בפעם האחרונה שנכנסתי עם הקדוש הכועס לתחנת דלק תדלקו אותו בפלדה עם אחוזי ניקל גבוהים במיוחד.

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

אני צריך הסברים (או רמזים) לגבי תגובות #5 ו #6

סיינט

Location

Ariel
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/23/2011

לא נקשה על הבוקר - אני משתמש במיכלי פלסטיק סטנדרטיים של 25L :)

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

סיינט לא כועס, הוא מוחל...

סיינט הוא בעל תפקיד, הוא אחראי על טיהור הנשמות שלכם והכנתן לגן עדן (כמו כן גם על תיקוני שגיאות כתיב כשנדרש)

ולא כפי שהשמועה אומרת! סיינט לא מסדר אינטרנט ב 12 מגבייטס בלי תוספת מחיר!!

 

איציק,

    מהי תדירות הבישול שלך? הכוונה לאותו בי'ץ.

סיינט

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

סיינט, תתעורר כבר. אנחנו בגן עדן.

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

למה בכל קבוצה תמיד יש אחד שגומר לי את כל מלאי המחילות???

טוב, ממילא אני קופץ היום לרמלה... אביא עוד...

סיינט

Location

Ariel
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/23/2011

אמ.. כרגע עוד לא יודע, תלוי ממידת הסיפוק מהבי'ץ הנוכחי.

כמה זמן יהיה ניתן לאחסן? אם בכלל

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

איציק,

ברוך הבא.

אפשר לשמור שמרים. אני לא יודע ספציפית לגבי שמרי שמפניה. אורך החיים שלהם מוגבל (גם במקרר), ולכן פרננדו שאל על תדירות הבישולים. לא הייתי שומר שמרים יותר מחודש (ולא שלא ניסיתי...).

תחפש ברשת yeast washing , יש המון הסברים שונים ומשונים וגם סרטונים.

אני אישית בדעה ששמרים יבשים לא שווה לשמור. ההתעסקות והסיכון בזיהום לא שווים לדעתי את החיסכון בכסף (מה גם ששמרי בירה יבשים אינם כ"כ יקרים).

 

עמנואל, דווקא שמעתי השבוע את JZ ממליץ למבשל מברזיל שאין לו גישה לשמרים נוזליים להתחיל עם שמרים יבשים ולשמור אותם ולהמשיך לגדל אותם ובכך בעצם יש לו שמרים נוזליים כמו שקונים מWhiteLabs או Wyeast.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

Ariel
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/23/2011

הבנתי.

אלמד עוד על זה, אבל כנראה שאוותר על הרעיון לעת עתה.

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

טוב, מבשל מברזיל, אתה יודע איך האמריקאים מתייחסים לנייטיבס....

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

אפילו שבועיים הייתי אומר. אחרי 2 דורות מקבלים ויאליטי יחסית נמוך ולכן שטיפה היא לא השיטה המומלצת.

סיינט

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

איציק, גם אתה נמשך לביצ'יות?

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני אסביר את 5 - פלסטיק.

איציק , תסביר את 6.

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני אסביר את 6 - נירוסטה

שנון פה הבוקר :)

 

 
Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

הבנתי. לא הייתי בכיוון.

   כמובן ששאלתי היתה מכוונת לצורה הפונקציונלית של המיכל ולא לחומר (שהוא קצת פחות רלוונטי לנושא).

אבל נהניתי מהחידות וגם מהשאר.

סיינט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

איציק - ברוך הבא

איך אתה עוצר את התסיסה של הסיידר?

Location

Ariel
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/23/2011

בנתיים אין כוונה לעצור.

אחרי שבועיים תסיסה הגענו ל 1.03.

התכנון הוא 3 שבועות של תסיסה או עד גמר התסיסה.

אם אינני טועה, מבוסס על הפשטות של זה:
http://beerrecipes.org/showrecipe.php?recipeid=896

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הבנתי

יש בעיה עקרונית בסיידר

מתחת ל-20 נקודות מתחילים לאבד את המתיקות ונשאר רק אלכולהול ללא זכר לתפוחים

מעניין לראות מה ייצא לך - אנא המשך לעדכן

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

תמיד אפשר לפסטר, לא? איך מגיזים? ברוט או טבעי?

סיינט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

1. איך מפסטרים?

2. אם אתה מפסטר - אז מאיפה יגיע הגז לבקבוק?

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שחר, תודה. עליתי בהשראתך על רעיון נהדר, תודה גם קדוש,

Force carbonation לחלב מפוסטר. זה צריך להיות משקה מוגז בריא ומדליק.

רץ לרשום פטנט.

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ואללה

הנה מתכון:

פתח את המכסה המתברג של קרטון החלב

זרוק פנימה 100 גרם קרח יבש

סגור את הפקק

נוס על נפשך

קרן's picture
Offline

Location

השושנה
מבשרת ציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/01/2010

חבורת משוגעים

קרן

מבשלת קייס

 חובבת ציון הראשונה!

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

למי קראת חשל"פ?

דרור ספיר's picture

Location

Denver
United States
תאריך הצטרפות לפורום: 01/28/2010

קודם כל כל הכבוד, תמיד לשמוע שיש עוד אנשים שעוסקים במלאכת הקודש של הכנת סיידר!!

לאסוף ולשמור לא ממש מומלץ אלא אם כן יש לך את הידע והכלים לעשות הכל סטרילי כמו שצריך,

מה שכן הייתי ממליץ זה מיחזור שמרים ללא שמירה. (הוספת ליטר מנגלה של לפני כמה ימים על נגלה חדשה, גם בזהירות ונקיון)

אם אתה מעונין יש לי מספר חבילות של שמרי שמפנייה למכירה, שמרים נהדרים

http://www.lalvinyeast.com/EC1118.asp

 

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

דרור, אני מקווה שאני לא חושף סודות ביטחוניים, אבל בשלב שהבחור שלנו נמצא אתה עוצר את התסיסה, ופשוט מעביר לחבית ולמקרר, לא?

If you don't stand for something

You will fall from anything

Location

Ariel
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/23/2011

תן לי קודם לצלוח את הבי'ץ הראשון, ואז נראה :)

 

אגב, אין לי בעיה עם סיידר "יבש".
אבל נראה מה יצא...

יש המלצה לפיצול הבי'ץ? (למרות שגם ככה קטן - 10-11L)

דרור ספיר's picture

Location

Denver
United States
תאריך הצטרפות לפורום: 01/28/2010

הי גלעד, בהכנת משקאות אין סודות הרי....

כן, אני שומר על מתיקות הסיידר על ידי עצירת התסיסה בקירור. משתדל לתת לו  לשקוע ולהצטלל כמה שיותר לפני החבית

לגבי סיידר יבש, הוא נהדר גם לדעתי, אבל סיידר יבש באמת נוטה להעלים את טעמי התפוח- מזכיר יותר יין לבן אולי

Location

Ariel
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/23/2011

על איזה קירור מדובר? 24 שעות במקרר ביתי יספיקו?

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הרעיון הוא לעצור את התסיסה:

 

להבנתי יש שלוש דרכים

פסטור

סינון

קירור - בקירור התסיסה נעצרת רק בזמן הקירור - כלומר מבשל בייתי שלא יכול לפסטר או לסנן

צריך לקרר ולהשאיר קר כל זמן הצריכה ואת זה עושים בדר"כ עם קגרטור(כמו דרור למשל)

מקס's picture
Offline

Location

רמת גן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/05/2011

לא ניסיתי את זה אף פעם, אבל ראיתי בסרטון ביוטיוב שאם אתה מכין את אותה הבירה בפעם השניה אתה יכול להשאיר את השמרים במיכל התסיסה אחרי הביקבוק ופשוט לשפוך למיכל את התירוש החדש. השמרים בתחתית המיכל יתסיסו גם את זה. 

זה חוסך זמן כסף ומאמץ, בהנחה ואתה מכין את אותה הבירה שוב ושוב.

גם זה לא מושלם. השמרים מתחרבשים אחרי כמה פעמים כאלה.

דרור ספיר's picture

Location

Denver
United States
תאריך הצטרפות לפורום: 01/28/2010

זה רחוק ממושלם

ככה אתה מתעסק עם שמרים עייפים, וכל הפסולת שלהם מהתסיסה