חברים,
קראתי מאמר ב-BYO בנושא malt conditioning. למי שלא מכיר - העיקרון הוא לשפר את אחידות הטחינה ולמנוע "אבק" מקליפת הגרעין ע"י הרטבה של הגרעינים לפני הטחינה. ההרטבה נעשית באמצעות התזת מים חמים על הגרעינים באמצעות "השריה" קצרה באדים. המטרה של התהליך היא יעילות מאש גבוהה יותר, תירוש צלול יותר ומניעת תקלות בניקוז המאש (מאש תקוע).
שאלות:
- יש למישהו נסיון עם הטכניקה ויכול להעיד על האפקטיביות שלה?
- האם מישהו יודע על בעייתיות מיוחדת ביישום השיטה במטחה 3 גלילים (יצרן המטחנה ממנו הזמנתי אמר לי שאין לו נסיון עם זה אבל הוא חושב ששווה לבדוק יותר לעומק)?
- מישהו מהחובבים עובד עם מטחנת 3 גלילים?
דגן