Malt Conditioning

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

חברים,

 

קראתי מאמר ב-BYO בנושא malt conditioning. למי שלא מכיר - העיקרון הוא לשפר את אחידות הטחינה ולמנוע "אבק" מקליפת הגרעין ע"י הרטבה של הגרעינים לפני הטחינה. ההרטבה נעשית באמצעות התזת מים חמים על הגרעינים באמצעות "השריה" קצרה באדים. המטרה של התהליך היא יעילות מאש גבוהה יותר, תירוש צלול יותר ומניעת תקלות בניקוז המאש (מאש תקוע).

שאלות:

  • יש למישהו נסיון עם הטכניקה ויכול להעיד על האפקטיביות שלה?
  • האם מישהו יודע על בעייתיות מיוחדת ביישום השיטה במטחה 3 גלילים (יצרן המטחנה ממנו הזמנתי אמר לי שאין לו נסיון עם זה אבל הוא חושב ששווה לבדוק יותר לעומק)?
  • מישהו מהחובבים עובד עם מטחנת 3 גלילים?

 

דגן

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

דגן,

אף אני קראתי את המאמר וגם הקשבתי ברוב קשב לפודקאסט רלוונטי

http://media.libsyn.com/media/basicbrewing/bbr02-04-10condition.mp3

אין לי נסיון בפועל ואף על פי שזה נראה לי רעיון טוב מאד לשיפור המאש ולשיפור הגריסה, השורה התחתונה, נראה לי שיש סיכוי יותר מסביר שהלחות תפגע במטחנה (חלודה וכו'). כך שאם אתה חושב ללכת על זה, תבדוק טוב שאפשר לפרק את המטחנה לנקיון יסודי וגם תחליט אם בא לך להתעסק עם הנקיון כל פעם שאתה גורס לתת.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט