התייעצות - יישון בירה בחביות עץ

40 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

חברים, יש לי גישה לחביות עץ משומשות באיכות מעולה. חביות עץ אלון צרפתי שיצאו משימוש בייקב בוטיק.

החביות טריות ולא מטונפות. חשבתי שיכול להיות רעיון לא רע להתנסות ביישון בירה בחביות האלה.

כמה שאלות שעלו בראשי, בטח יש עוד הרבה:

1. איך מחטאים חבית עץ,

2. איזה בירה מתאימה ליישון, כניראה בירה גדול

3. לכמה זמן כדאי ליישן?

4. אני מבין שמיישנים אחרי התסיסה ולפני הגיזוז, נכון?

5. באיזה תנאים כדאי ליישן? טמפ' אור וכד'

6. מה נפח של חבית? בצ' של 35 ליטר זה קטן מידי.

אשמח לשמוע שאלות נוספות ורעיונות לתשובות

תשתדלו לא רק להפנות לאתרי אינטרנט, אני יודע לחפש בגוגל, הייתי רוצה דיון כאן.

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

קודם תברר את הנפח כי יכול להיות שמדובר ביותר ממאה ליטר

 

 

http://www.themadfermentationist.com/2009/02/bourbon-barrel-wee-heavy.html

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010
בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

1. למיטב ידיעתי לא מחטאים. הרעיון הוא לקבל תועלת גם מהשמרים השוכנים בדפנות החבית. החבית אמורה להיות רטובה בכל עת. ז"א אם היא לא מלאה ביין כרגע, היא חייבת להיות מלאה במים.

אני לא חושב שממלאים במים עם חומר חיטוי.

2. יש די הרבה בירות שמתאימות ליישון, לאו דווקא בירה גדולה. לא משהו עם הרבה כשות, כי בישון ארוך נאבד את הארומות. אני הייתי הולך על פורטר (רובאסט) או בראון אייל.

3. מינימום חצי שנה לדעתי. יהיה איבוד נפח עקב אידוי דרך העץ. יהיה צורך להשלים תירוש חדש מידי חודש חודשיים.

4. יש כמה אופציות, אפשר להתסיס תירוש טרי בחבית ואפשר להעביר לחבית לאחר התסיסה. אני היית עושה תסיסה ראשונית (זריזה)בפלסטיק אז ומעביר לחבית.

5. חושך, קור (מרתף בסקוטלנד יהיה מצויין לזה). כנראה שעדיף לא להשאיר את החבית על הגג בהרצליה. 

6. חבית סטנדרטית היא בנפח 250 ליטר כמדומני. אפשר לעשות בטצ' קבוצתי - עשרה מבשלים מבשלים את אותו מתכון (או אפילו מתכונים דומים ולא זהים), מתסיסים בפלסטיק. עורכים בדיקת איכות (כדי לוודא שאין זיהומים באילו מן הבטצ'ים) ואז מיישנים יחד בחבית אחת לחצי שנה עד שנה.

יש לא מעט homebrew clubs שערכו פרוייקטים קבוצתיים כאלו. אפשר למצוא חומר רב ברשת.

 

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

1.  אין חשש מהתייבשות החבית. אקבל אותה מייד לאחר ריקונה

5. לא על הגג, יש חדר אפל וקר גם בהרצליה. יש אפילו מרתף חשוך...

6. בדקתי עם החבר, אכן, מדובר בחביות 225 ליטר. באצ' קבוצתי? נראה לך שרכז יכנס לחבית עץ צרפתי???

2, 3, 4 - תודה

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

אי.זי.,

   אלו מחשבותיי הראשונות לפני מדיטציה ועירעור רציניים מפאת חוסר זמן כרגע...

1. אם בכלל לחטא, אז הייתי הולך על יוד. נראה לי הכי מיטיב עם העץ

2. ללא ספק הייתי הולך על בלגית דאבל או טריפל - בירות אחרות לא מיועדות ליישון ארוך.

3. הייתי הולך על זמן בין חצי שנה לשנה. זמן הפיק של הבירה.

4. נשמע היגיוני מאוד

5. מבוקרים. במרתף עם טמפרטורה קבועה כמה שניתן כל השנה. אם זה עובד כך ליין, הייתי מצפה לדבר דומה לבירה. טמפרטורה יחסית נמוכה (15-18 מעלות) אבל זה סוג של ניחוש.

6. לא כל כך הבנתי את השאלה.

סיינט

 

 

 

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יאללה באטצ' קבוצתי!!!

לא ניהיה הראשונים שעושים את זה.

 
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

גם אני התלהבתי. אבל נראה שעמנואל לא רוצה.

נחפש חבית אחרת.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אם זה עשרה מבשלים אפשר לקנות ביחד

דני's picture
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני מוכן להוסיף 40 ליטר בירה ליישון.

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מכירים את המערכו "אני רק באתי לשאול שאלה"? 

כבר התחלקתם איתי בחבית שעוד אין לי?

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כשאני חושב על זה, קומה שלישית, בלי מעלית, .... עולות בי מחשבות זדוניות.....

אשקול את הנושא. ומה לגופו של עניין? או לגופן של שאלות?

Uriel KaBeer's picture
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/07/2010

שאלה מעניינת,

 

לדעתי אין לחטא את החבית, כי כל הרעיון זה לקבל טעמים מדפנות העץ שספחו טעמים מהיין, - אבל זו רק השערה.

יש פורטר (נדמה לי מנורבגיה) שהישון שלו אורך שנה, חצי שנה בחבית וחצי שנה בבקבוקים, זה הסגנון שההיתי בוחר

או Barlywine שגם פה יש עניין לישון ארוך (יכול להיות בלגי, אנגלי או אמרקאי) בכל מקרה לא יותר מחצי שנה.

ההיתי משתמש בחבית רק כסקנדורי, ואם מדובר על "יין שעורים" מוסיף שמרי שמפנייה לחבית.

התסיסה בחבית היא בהחלט לפני גיזוז.

ובתנאים זהים לדרישה של השמרים, מקום עם טמפרטורה יציבה, סביב ה 16 מעלות וכמובן עדיפות למקום חשוך.

בישול משותף של כמה חברים יחדיו יכול להיות אתגר מעניין כשכולם צריכים לבשל את אותה הבירה בתנאים ובצורת בישול זהה, כולל התססה ראשונית

נכון התוצאות יהיו עם שינויים, אבל ניתן יהיה לקבל "בלנד" מעולה (יערבבו רק את מה שיצא מוצלח).

וכן עניין הקומות והגובה הם בעיתיים, והמעלית

גם אם נוריד את החבית עם מנוף מגג הבניין.

ושאלה שלי (אולי לא כ"כ חשובה) יקב הבוטיק הכין יין כשר?

אוריאל

Ka-Beer a Nano HomeBrewry

ננו מבשלה ביתית בצפון השומרון

Uriel Sondervan - urison

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אוריאל, לגבי נושא הכשרות, קראתי שו"ת מעניין מאד בנידון. אמצא אותו ואשלח לך.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אוריאל, אני לא יודע מה זה יין כשר. ביין אין חזיר או בשר כשר אחר ואפילו לא פירות ים (יאמי), נגע ביין רק החבר, יהודי טוב (במושגים שלך) מבחינתי הוא חבר טוב. היין עשוי מענבים טעימים. צריך עוד משהוא כדי שיהיה כשר? על התוית אין סימני כשרות היות והוא מכין יין (מעולה אני חייב לציין) כמו שאנחנו מכינים בירה. לצריכה עצמית ולארועים משפחתיים.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

היין כנראה לא כשר. החבית כנראה בסדר.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נועם, מסקרן אותי, הבירה שאתה מייצר, או אם אתה רוצה, אני, כשרה? מה מכתיב את כשרותה? רק כשרות חומרי הגלם?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בבירה רק המרכיבים קובעים לגבי הכשרות (לכן למשל שמרים נוזליים של WL או WY הם בעייתים למי שממש מקפיד מכיוון שאין להם תעודת כשרות, כנ"ל לגבי ג'לטינים וחומרי הצללה אחרים).

ביין הנושא יותר מורכב.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

איזי, ביין  המצב הוא שאם היין לא הוכן על ידי דוס - היין לא כשר.

זה אומר שאם החבר שלך רוצה תעודת כשרות הוא לא יכול להכין את היין שלו בעצמו.

עודד
Uriel KaBeer's picture
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/07/2010

עמנואל, וכל מי שמתעניין

נושא הכשרות היא עניין מורכב.

הבהרה חשובה: אני לא רב, לא פוסק, ולא בר סמכא רק מציג את הנושא מנקודת מבט של משהו שנולד בבית שמקפיד על כשרות, למדתי כמה שנים בישיבה, נשוי וחי כיהודי שומר תורה ומצוות (משתדל לפחות)

לכאורה כל מוצר מזון שיהודי שומר כשרות רוצה לאכול מצריך הכשר.

אם אותו יהודי רוצה לאכול במסעדה, מלון מקום ציבורי - בעל המקום צריך להחזיק תעודת כשרות (ובא לא נכנס כרגע למסחרה שיש בעניין)

תעודת הכשורת בתאוריה מאשרת שהמקום לא פתוח בשבת, חומרי הגלם כשרים, והמקום עומד בתנאי כשרות נוספים שמירה על הפרדה בן בשר לחלב

עניני תרומות ומעשרות ועוד כל מיני דיקדוקים. ומשגיח כשרות מטעם הגוף נותן התעודה שמוודא כל יום במהלך שעות הפעילות במקום שהכל בסדר.

כמובן שיש הבדלי רמות בכשרות.

אבל אני כיהודי ציוני סומך על ההכשר של מדינת ישראל קרי - רבנות

כשאני בבית, אזי כמובן שמה שחשוב זה שמירה על הכללים הקודמים רק הפעם לא צריך תעודה על מה שאנחנו מכינים.

חומרי הגלם כשרים, יש הפרדה בין בשר לחלב, לא מבשלים בשבת, מקפידים על ירקות ללא תולעים, תרומות ומעשרות וכדומה.

כשאני מתארח אצל חבר או בן משפחה או ידיד או מה שזה לא יהיה, אני מההכרות שלי עם החבר או בן המשפחה יכול להחליט לעצמי (בתקווה שבלי לפגוע בו) אם לאכול כן או לו.

ביום שאני מתחיל לייצר משהו שאני רוצה למכור לאחרים או לחלק אני לכאורה מחוייב בתעודת הכשר.

כדי שגם יעקב מדימונה שלא מכיר אותי יוכל לסמוך  על נותן התעודה. ולהנות מהמוצר שאני מייצר.

כמובן שכל זה מסבך את העניינים ואם רוצים לסבך יותר אז מה שמגיע מחו"ל דורש הקפדה נוספת.

נחזור לבירה:

מאז החוק לטוהר הבירה מימי הבאוורים, הובהר ללא כל ספק שבירה מכילה לכאורה רק מוצרים שהם בתאוריה כשרים.

לתת כשר - יש צורך שלא יהיה בחזקת "חדש" (איסור אכילת תבואה מחמשת מיני דגן שנזרעה אחרי י"ג ניסן ונקצרה לפני י"ז ניסן שנה מאוחר יותר)

כשות  - זה צמח אין בעייה,

מים - אין בעייה

שמרים - שמרי בירה שלא היו ביין שוב אין בעייה.

הכלים לייצור בירה ברוב העולם מייצרים רק בירה אי אפשר להכין בהם משהו אחר ולכן ברוב באירופה היה מקובל שבירות הלאגר ממזרח אירופה ומרכזה (למעט בלגיה) בחזקת כשרות גם ללא תעודה

כמו שבגדול כל ויסקי הוא כשר מאותה הסיבה.

הלמעט בלגיה והיום גם קצת אנגליה כי מוכנסות לבירה תוספות שונות שלאו דווקא כשרות - אמר נועם בצדק ג'לטינים וחומרי הצצלה על בסיס החי יכולים להיות בעיתיים.

ד"א המקפידים לא ישתו בירות תוצרת חוץ שאין עליהם אישור רבנות ישראל,

לגבי בירות בייתיות - חומרי הגלם המגיעים לארץ לגדי ולרשף כשרים (ללא חשש חדש בלתת) ולכן לכאורה הבירות כשרות (למעט בירת צפרדעים שבושלה ע"י אחד מחברנו לפני כמה חודשים)

אבל יש מספר קשיים.

הקושיי הראשון הוא הציוד, אם הציוד הוא ציוד ייעודי להכנת בירה ולא שימש בעבר שום דבר אחר וגם בעתיד לא ישמש אזי בתחום זה אין בעייה - הכוונה בעיקר לסיר ולאילו המבשלים מרכז בסיר 10 ליטר ישן ששימש

בעבר הכנת חמין ועוד. או סיר שנרכש בשוק הפישפשים ואף אחד לא ממש יודע מה בישלו בו (ברמת העקרון ניתן להכשירו)

קושיי נוסף (שאני מכיר) הוא עניין של נותן טעם הכוונה שמיישנים יין בחביות עץ ואחרי כמה שנים מיישנים בו משקה אלכוהולי אחר זה בשביל שהמשקה החדש יקבל טעמים מהיין שהיה בחביות קודם.

ביין יש איסור נוסף שמסבך את העניין "יין נסך" יין שנגע בו גוי הופך נסך, גם אם נגע בו יהודי מחלל שבת בפרהסיא נחשב יין נסך. (למעט אם היין עבר בישול לפני שנגע בו הגוי או היהודי)

ולכן חבית שאירחה יין שנעשה ע"י מי שיכול להפוך את היין לנסך יש בה אולי (ואני לא פוסק הלכה כלל!!) קושיי או בעיית כשרות

קושי נוסף הוא זמן הבישול - שבת, חג זמנים שבד"כ שומרי שבת לא נוהגים לבשל בהם.

קושי נוסף זה פסח - כיוון שהלתת והבירות נחשבות חמץ גמור. ובפסח יש איסור להחזיקם יש לבצע מכירת חמץ על כל מה שקשור לתת, בירות במקררי ההתססה ובירות מוכנות.

אני מקפיד כל שנה בערב פסח להעביר את מה שכשור לבירה למחסן מחוץ לבית לכסות היטב ולמכור לגוי.

אני אישית יוצא מנקודת מבט שבירות ממרכז אירופה ומזרחה - בחזקת כשרות כמו שהיה מקובל בבית הורי והורי הורי והוריים בהולנד.

אני יוצא מנקודת הנחה שמי שמבשל בארץ AG בכמות שמעל 20 ליטר משתמש בציוד ייעודי להכנת הבירה ולא מבשל בסיר ה 50 ליטר שלו משהו אחר.

ואני לא מקפיד מספיק לוודא שזה לא הוכן בשבת.

מקווה שהמגילה הארוכה שופכת קצת אור על הנושא.  שוב מזכיר שהכל מנקודת מבט של שומר כשרות ולא בר סמכות לפסיקה כל שהיא.

 

אוריאל

 

Ka-Beer a Nano HomeBrewry

ננו מבשלה ביתית בצפון השומרון

Uriel Sondervan - urison

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

התירס שבושל אצלי במבשלה, מעבר להיותו טעים, פוגם בכשרות?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תירס?

אם אתה רוצה שנתפלפל אז אשאל אותך היכן רכשת אותו-

כי אם קנית אותו בסופר אז חזקה עליו שהופרשו ממנו תרומות ומעשרות. אם רכשת אותו מן החקלאי או שגידלת אותו בעצמך, אז כנראה לא הופרשו ממנו תרומות ומעשרות.

 

אבל מבלי להתפלפל - עם תירס אין בעיה בכלל.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תירס מהסופר ואוריאל עד כמו חובצ"ים נוספים שהיה טעים.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

WOW!

טוב, ראשית אוריאל, כל הכבוד על החיבור. שנית, אצלי אתה כנראה יכול לאכול ולשתות ללא חשש.

אני התכוונתי לעניין נותן טעם, יש פלפולים לכאן ולכאן לגבי המטרה של יישון הבירה (הדיון שאני מכיר הוא במקור על וויסקי) בחבית יין ישנה. אם המטרה היא החבית עצמה (וטעם האלון והקליה) אז אין חשיבות ליין ששהה בה קודם לכן, אם המטרה היא הענקת טעם של הנול הקודם לנוזל החדש (לדוגמא וויסקי מסוג מסויים שמיושן ספציפית בחביות יין שרי משומשות) אזי תתכן בעיה.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

חברים,

   בבקשה אל תיעלבו אבל השירשור הזה התחיל כמשהו מיוחד, פורץ גבולות, מעניין... סוג של הזדמנות.

מהר מאוד גלש לשירשורים האינסופיים על כשרות. אני מבין שהנושא חשוב לכם אבל בוא נעשה אותו בשירשור נפרד ונתמקד בנושא אחד בכל שירשור.

סיינט

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

סבבה, אז אני חוזר על הצעתי לעיל,

אפשר לעשות בטצ' קבוצתי - עשרה מבשלים מבשלים את אותו מתכון (או אפילו מתכונים דומים ולא זהים), מתסיסים בפלסטיק. עורכים בדיקת איכות (כדי לוודא שאין זיהומים באילו מן הבטצ'ים) ואז מיישנים יחד בחבית אחת לחצי שנה עד שנה.

 

(ואגב, אם שי פה מישהו שאחראי בד"כ על גלישה הרחק הרחק מנושא השירשור זה לא אני...)Innocent

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני בעד

 
דני's picture
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

משרשר את תשובתי במקום הנכון.

אני בעד, מוכן להכין 40 ליטר.

אגב, מי שעקב אחרי הקישור של שחר. יכול למצוא את http://www.jerusalembarrels.co.il שמחדשים חביות.

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

אתה צודק אבל זה לא סתם שירשור של מישהו ששואל האם הרכז אמור להיות נוזלי, זה משהו הרבה יותר מעניין ומפתיע, לא?

חוץ מזה, השתניתי מהבוקר. תצטרכו לאכול את הנקניקיות שלכם מול החדשות!

סיינט

Uriel KaBeer's picture
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/07/2010

ההיסטוריה חוזרת,

לכל אורך ההיסטוריה היהודים שעזבו את היהדות הפכו להיות יותר צדיקים מהאפיפיור ורדפו כל סממן יהודי עוד יותר מאנשי האיקויזיציה.

לידעתך פרננדו אנחנו במדינת ישראל, שבה יש עדיין רוב יהודי. גם אם כולנו מתיוונים כהגדרתך, ואם יהיה פה רוב אחר הוא לא יהיה קשור לכנסיה אלא למסגד.

יש קשר די ישיר לתשובה שלי לשאלה המקורית של עמנואל, אבל כיוון שזה תחום שאתה מדחיק אזי יצאת נגדו.

אתה הגורם המרכזי לרוב הסטיות בשירשורים השונים. ויש לא מעט דוגמאות לכך.

בירה בניגוד ליין יותר קל לדאוג שתהיה כשרה, וחבית יין לשעבר מעלה שאלות שאולי לך לא נוחות אבל להרבה מבשלים חובבים הנמצאים פה

שמתכננים עתיד בתחום עם תרנגולת שאולי מטילה ביצי זהב הנושא חשוב ומעניין.

 

ועמנואל ידעתי שנושא התירס שבושל אצלך יעלה לדיון, גם אם גידלת את התירס אצלך בהרצליה על הגג, וגם אם הוא נרכש בשוק רמלה לוד ולא הופרשו ממנו

תרומות ומעשרות הבישול של התירס בסיר לא שינה את מעמד הסיר והוא לכאורה כשר.

הקושיי בסיר שלך הוא מה קרה לסיר לפני שרכשת אותו (באם לא היה חדש כמובן) ומה קורה איתו ואם כל מה שמסביב (חומר ציוד ובירה מוכנה) בפסח.

 

יום מוצלח לכולם אוריאל

Ka-Beer a Nano HomeBrewry

ננו מבשלה ביתית בצפון השומרון

Uriel Sondervan - urison

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

אוריאל, תקשיב טוב...

אם אתה רוצה להיכנס במישהו תיכנס!!!! אבל תעשה את זה זריז ואל תגרום לנו לקרוא פסקי הלכה בני 650 שורות! ניתן להיכנס חזק בבן אדם בחצי שורה!

אבל לשם הפייריות, אל תמציא. כמו שאני לא טוען שאתה מדחיק את היהדות שלך, אל תומר אותו דבר עלי. בסופו של דבר, אני היחיד מבין שנינו שיודע אידיש וזה אומר הכל! מצטער...

בכל אופן, באמת לא רציתי להעליב. דיוני הכשרות שלכם מעריכים את השירשורים ב420% והולכים בהם לעיבוד. מתנצל שוב עם פגעתי בך. אתה ללא ספק איש טוב.

אני גם מסכים שאני אחראי להרבה השתוללויות בפורום אבל כפי שאמרתי לנועם, השתניתי. פתחתי דף חדש (אצלנו מותר). אין יותר נקניקיות מול הפורום. תסתפק במובארק.

סיינט

Uriel KaBeer's picture
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/07/2010

???? אתה גם מבין מה שאתה כותב?

אני לא הבנתי כלום,

Ka-Beer a Nano HomeBrewry

ננו מבשלה ביתית בצפון השומרון

Uriel Sondervan - urison

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

מה לעשות? יש מי שיודע לכתוב הרבה ויש מי שיודע להבין הרבה, עיניין של תפיסת עולם וגישה :-(

חוץ מזה, זה היה באידיש.

סיינט

רון_ב - ronstar's picture

Location

עמק זבולון 35
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/06/2010

עמנואל, לגבי 1-3, 5-6 חכמים ממני כבר ענו לך,

לגבי סעיף 4 - יש לי חבית פחמס 220 ליטר, האם תרצה להתסיס לבד בצ' מתאים לחבית העץ.

 

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תודה, אין לי מה לעשות עם בץ' כ"כ גדול. מברר אפשרות לקבל חבית עץ קטנה יותר.

רון_ב - ronstar's picture

Location

עמק זבולון 35
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/06/2010

בבקשה,מקסימום אפשר לחתוך (בצער) את החבית עץ ולהכין ממנה שני עציצים יפים למרפסת/גינה.

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

אני ממליץ בחום לקרוא את הבלוג: the mad fermentationist ששחר המליץ עליו. אפשר לשלוח לו מייל והוא עונה ברצון (מניסיון)

יואב

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

1)הבנתי שעם מים רתוחים בלבד על מנת למנוע ספיחת כימיקלים ע"י החבית.

2)בגדול בירות גדולות עדיפות בגלל שהשפעת הטעמים מהחבית היא פחות קיצונית אז יש יותר שליטה על התהליך, וגם העמידות של בירה גדולה(באלכוהול) לעוד העברות לחבית והחוצה היא טובה יותר.

3)תלוי מה היה בחבית קודם וכמה זמן, תלוי גם מה אתה מנסה להשיג.

בירה ראשונה בחבית תהיה פחות זמן מבירה שניה וכך שלישית והלאה..כי יהיו לחבית פחות ופחות טעמים לתרום.

4) יש ויש מקרים עקרונית אתה צודק, אבל יש אפשרות למזוג ישר מהחבית אם אינך מתכוון להשאיר שם את הבירה יותר מדי-הדעות חלוקות לגבי ההגזה בחבית עץ, יש פאבים בבריטניה שמוזגים בירה מוגזת מעט ישר מהחבית, אבל היא שטוחה יחסית לאחרות, עניין של סגנון בירה וטעם לדעתי, ללאגרים זה יכול לעבוד טוב כי הנוזל יחזיק יותר גז עקב שהיה בטמפרטורה נמוכה.

5)טמפרטורות אני לא ממש יודע, אני מניח שעדיף לא מעל 22 מעלות כטמפרטורת תסיסה עילית לאייל חוץ מבירות מסויימות שבהן הטמפ' גבוהה יותר.

6)את הנפח של החבית אתה צריך לברר לפני הרכישה\השגה...יש מ5 ועד 250 ליטר או יותר אפילו.

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

למה התגובה שלי מתיד באה בסוף? אני צריך לעשות תגובה תמיד לתגובה האחרונה?

קרן's picture
Offline

Location

השושנה
מבשרת ציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/01/2010

תגיב לתגובה ספציפית ואז היא תתיישב במקום הנכון

קרן

מבשלת קייס

 חובבת ציון הראשונה!

Offline

Location

אורנית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/29/2010

חיטוי ועוד - מעט באחור, אבל בכל זאת.

עשיתי חיפוש בנושא ומצאתי כאן וכאן המלצה כן לחטא את החבית (חשוב גם לשם סילוק טאנינים):

Sterilize the cask by filling it with soda ash or a barrel-sterilizing solution such as Barolkleen and water. Use 454 g of Barolkleen to every 22 liters of water.

יש שם גם הפניה לניסוי יישון בחבית.

כנראה יהיה רלוונטי לחבית המשותפת של נועם...

אמיר