התייעצות בנושא תסיסה ובקבוק

47 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

מוצקין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/26/2011

אהלן בישלתי את הבירה הראשונה שלי ב18 לחודש

רכז ווגרעינים

הוכנסה למיכלי תסיסה וולאחר מספר שעות התחילה תסיסה

אני בודק כל יום במבט על הנשם וישנם בועות שעולות

אחרי  קריאה רבה הבנתי שהבועות הם לא אינדיקציה לסיום תסיסה

מה אתם מציעים לעשות ?

אני רוצה לציין שעברו שבועיים 

תודה רון

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

גיטלר,

   דו רעדס אידיש?

ברוך הבא ומזל טוב על הבישול הראשון.

מה אתה יכול לספר לנו על עצמך?

סיינט

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

גיטלר, צויי ווך? שוין אונגפאקן!

Location

מוצקין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/26/2011

ועכשיו בעברית בבקשה

Location

מוצקין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/26/2011

סורי אבל אידיש לא

לספר לא יותר מידי מגיע לבישול אחרי טיול בעולם והרבה בירה בניו זילנד

 

כולם התלהבו מהשם משפחה אבל לא נתנו לי עצות

עזרה בבקשה

ארז- בירת הכרמל's picture

Location

חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/18/2010

לאדינו ?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אתה יכול למדוד גרביטי ואז לקבל החלטה או לחלופין אתה יכול לבקבק.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אחרי שבועיים ובהנחה שלא השתמשת בשמרים של נועם אתה יכול לבקבק.

נועם, אצלי הדובל עדיין תוסס כאילו אין מחר. עוד מעט חודש ימים.

Location

מוצקין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/26/2011

אני יכול לבקבק אפילו שיש עדיין בועות??

דבר נוסף שךט ציינתי המיכל תסיסה נמצא במחסן 

יכול להיות שהטמפ הנמוכות מאיטות  משמעותית את התסיסה??

ודאי לתת עוד זמן

או שזה מספיק זמן?

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

רון שלום וברוך הבא

בהנחה שאתה מתסיס בדלי פלסטיק עם ברז

הוצא קצת בירה ומדוד גרביטי

כך נוכל להחליט

 

Location

מוצקין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/26/2011

אחלה

אחזור עם תשובה

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

רון, התשובה של קריאת הגרביטי לא ממש מעניינת. מה שמעניין זה להשוות אותה לקריאה בעוד יומיים. אם הקריאות זהות אפשר לבקבק. אם הגרביטי ירד חכה עוד יומיים.

כאשר תקבל קריאה זהה ברצף של יומיים תוכל לבקבק. זאת כל התורה.

מתי הקריאה עצמה מענינת? כאשר התסיסה הסתיימה מאוד מוקדם. כך אפשר להבין אם זאת היתה תסיסה מהירה והגיע לגרביטי סביר או שהתסיסה תקועה. אצלך זה לא המצב.

Location

מוצקין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/26/2011

תודה רבה

עשיתי בדיקה יצא 1020

מחר בדיקה נוספת

 

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

1.020 נשמע כמו סיום תסיסה סביר מינוס. תבדוק מחרתיים שוב. דווח כאן תוצאות.

בהזדמנות זאת תטעם את הבירה. מתוקה? מריחה טוב? טעימה?

Location

מוצקין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/26/2011

שוב שלום 

לאחר שבדקתי את המיכל ראיתי שעדיין יש בועות בנשם

העזר בסבלנות עוד יום או יומים  ואז אבדוק שוב

וכנראה כבר אבקבק

אני מעריך שטמפ הנמוכה במחסן האטה את התסיסה

כמובן שטעמתי את הבירה

ראשית אני שמח לבשר שהיא ראויה לשתיה ונראית ומריחה כמו בירה שמבחינתי זה ההישג

בטעם קצת חסר היא מאוד נייטרלית

מקווה שהזמן הנוסף יתן עוד גוף לבירה וכמוובן מעריך שהגיזוז ישפיע

מזכיר המתכון היה

מיכל רכז בהיר

300 גרם פייל אייל

300 גרם קריסטל

60 גרם כשות קסקייד

ושמרי בירה שתאמת אין לי מושג מקורם

אשמח לקבל תגובות למתכון

ובפעם השנייה נהיה יותר דקדקנים בבחירת המרכיבים

 

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כשאתה כותב "מיכל רכז" אתה מתכוון לקילו וחצי שגדי מוכר?

אם כן - אז חסר לך עוד קילו וחצי כדי להגיע ל3 ק"ג רכז. לחילופין מוסיפים קילו סוכר לבן.

עודד

Location

מוצקין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/26/2011

במיכל רכז אני מתכוון מיכל פלסטיק להערכתי 3 קילו

קניתי בישר אריזה.

 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אז זה מגיע למיטב ידיעתי מרובינשטיין (רשף).

נשמע כמו הבירה הראשונה שלי.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

מוצקין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/26/2011

שאתה אומר כמו הבירה הראשונה שלי זה אומר  טוב או רע??

 

 

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אם התסיסה לא מסתיימת אל תבקבק.

תסיסה ממושכת לא תורמת דבר לגוף הבירה

לא ציינת F.G.

Location

מוצקין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/26/2011

שאתה כותב שלא ציינתי אתה מתכוון לא כיוונתי לשום FG??

הראשוני היה 1.045 אולי טיפה יותר כי היה קצת קצף בהידרומטר

 

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

רון, עכשיו אתה מדבר. 45 נקודות זה גבוה מאוד לכל סגנון בירה. התסיסה לא הסתיימה ויתכן שהיא תקועה אלה אם כן יש עדיין בועות בנשם. אם יש בועות עזוב את הבירה לנפשה עוד שבוע. לא יקרה לה כלום. המצב יכול רק להשתפר מכאן. רק כשהבירה תהיה בסביבות ה-20 אם היא תגיע לשם תוכל להתחיל לחשוב על ביקבוק.

בשלב הזה אינך מסוגל לתכנן FG רק OG. אני לא מתייחס בכלל למתכון שלך , רק לתוצאה.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עמנואל,

הוא כתב לעיל שהוא מדד גרביטי של 1020

רון, אם הOG=1045, אז FG של 1020 זה די גבוה, אבל זה לא ירד הרבה יותר לדעתי.

הבירה הראשונה שלי היית מעולה (לדעתי, בזמנו). היום כנראה שהייתי חושב אחרת, אבל כולנו משתפרים כל הזמן.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

מוצקין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/26/2011

אתה אומר לשא ירד הרבה יותר משמע אלכוהול נמוך

יש דרך לתקן את זה ? (אני לא רוצה לתקן בפעם  כי זו הפעם הראשונה ואני מעדיף ללמוד)

אבל לבישול השני אשמח לדעת

חשוב לי לציין שלא הוספתי סוכר במהלך הבישול  כלל

 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אין סיבה להוסיף סוכר. ז"א אפשר, וזה באמת יעלה את אחוז האלכוהול. אבל זו לא סיבה טובה להוסיף סוכר.

בבישול הבא כדאי לדעת מראש כמה רכז אתה מכניס לסיר. אני אומר זאת מנסיון כי גם לי יצא בבישול הראשון בירה חלשה ויש לי הרגשה שבמיכל של 3 קילו רכז לא היו באמת 3 קילו (עד היום זה לא עבר לי).

עוד דבר, יש לך במתכון גרעיני פייל אייל. אלו גרעיני בסיס שלא תורמים יותר מידי כאשר עושים סטיפינג.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

מוצקין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/26/2011

יש המלצה היכן לקנות רכז שהוא איכותי?

 

איזה גרעינים  למעט קלויים שוקולד וכדומה יתנו את התרומה הגדולה ביותר לבירה??

אילו סוגי בירה הם הקלים יותר להגיע לתוצאות טובות??


נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

למיטב ידיעתי אין הרבה הבדלים בין הרכזים שניתן למצוא בארץ. מה שכן, אני יודע שרכז מאבד מאיכותו עם זמן. ז"א שאם הרכז שקנית ישב אצל י.ש.ר על המדף כמה חודשים הוא פחות טוב מרכז טרי (טרי יותר בכל אופן) שתקנה אצל גדי או רשף שאצלהם התחלופה גבוהה יותר.

אני הייתי ממליץ לך לקרוא את הפוסטים המוקדמים בבלוג של דגן. הוא כתב יפה מאד על הצעדים הראשונים בבישול. מרכז ועד גרעינים.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

מוצקין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/26/2011

הבנתי אותך

 

קצת מבאס להזמין מהמרכז עלות המשלוח גדולה

 

כמה משמעותי ההבדל בין  בישול מקיט לבישול מרכז וגרעינים מבחינת התוצאה?

 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

למה אתה מתכוון כשאתה אומר "קיט" ?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

מוצקין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/26/2011

שאני אומר קיט אני מתכוון

למיכל שיש בו את הלתת והכשות 

וקונים אותו לפי סוג הבירה שאתה רוצה להכין

 מגיע בפחית מתכת 

 

 

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ההבדל בתהליך מינורי

 

בתוצאה - קשה להגיד

בבישול מרכז לתת וגרעינים יש לך יותר שליטה על הצבע ועל הטעם

לכאורה זה טוב - אבל זה גם יכול להגיע לתוצאות מזעזעות כמו שאני ונועם חווינו לא מזמן

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

רון,

זה בסדר בשביל הנסיון הראשון או השני, אבל בתכל'ס זה די כמו להכין מיץ פטל מתרכיז.

בבישול מרכז + גרעינים יש לך יותר שליטה על הטעם ועל הצבע ומה שיותר חשוב, יש לך שליטה על הכשות (גם מרירות וגם טעמים וארומות). ברכז המכושת אתה לא יכול לשלוט בככל. אולי להוסיף על הקיים.

אם אתה רוצה להתנסות ואתה חושב שתרצה לבשל כמות, אולי שווה לך לרכוש כמות גדולה של רכז (במקום לקנות מיכלים של קילו) זה יותר חסכוני.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

מוצקין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/26/2011

לבשל כמות זה עדיין רחוק

רוצה להשאיר את זה בגדר תחביב

המיכלים שאני  מכיר זה רק של 3 קילו (תקן אותי אם אני טועה)

 

הכיוון הבא  הוא  משהו  בסגנון סטאוט אבל אנחנו רוצים  להעלות את אחוזי האלכוהול לכיוון  ה 6 ומעלה

אז אני  מעריך  שזה יהיה יותר קרוב ללף בראון

יש לך הצעות למתכון עם לתת נוזלי  כמובן?

תודה

רון

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

רון,

אני מתפלא שאף אחד לא ענה על התגובה האחרונה שלך.

אתה מרים פה להנחתות שקשה להתעלם מהם. watch out.

זה שבירה היא כהה ואולי יש לה אחוז אלכוהול טיפהל'ה גבוה לא עושה אותה לף בראון ( - המתכון הזה לא בדוק ולא מנוסה).

נתתי מתכון בשירשור שלך על מתכון לסטאוט.

גדי מוכר רכז לתת במיכלים של 1.5 קילו

רשף מוכר ב1 קילו

תעשה לעצמך טובה ובפעם הבא תשקול את המיכל כדי שתהיה בטוח.

 

אגב, גם תחביב יכול לייצר כמויות של בירה.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

אורנית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/29/2010

בסוד היין מוכרים מיכלים של 3 ק"ג

Location

מוצקין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/26/2011

ראשית תודה על התגובה

בסופו של דבר באמת שקלנו את  המיכלים לפני שהכנסנו והפעם זה היה מיכלים  של בירדי

וכן היה 1.5 קילו  בכל אחד מהם

ובסוף הלכנו על סטאוט שיבולת שועל והוספנו לו  עוד גרעינים של קראפא וקארמיוניך בשביל עוד צבע וארומה

  וגם  דבש וגם סוכר קנה על מנת להעלות את אחוז האלכוהול.

כרגע יושב כבר שישה ימים  בתסיסה והכל  דיי תקין.

 

בקשר להבחנה בין  הסטאוט ללף  בראון

כמובן שאתה צודק

מרכיים  כמו  כשות ספציפית שמרים  בלגיים וכדומה הופכים אותה ללף 

התכוונתי בצורה מאוד כללית לבירה כהה עם אחוז אלכוהול  גבוהה יותר מאשר גינס לדוגמא

בקשר לקנניית רכז הכי משתלם  זה לקנות את הקיט  של בירדי ופשוט להוסיף  גרעינים  לפי המתכון  שהחלטת לעשות

המחירים  זהים  30 שח  לקילו

 

 

 

 

Location

מוצקין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/26/2011

לא לא

אני מתכוון ב1.045 היה מתי שהכנסתי למיכל תסיסה

 

בדקתי לפני יומים והיה 1.020

היום הסתכלתי שוב ויש בועות אבל אחת לדקה לפעמים אחת לדקה וחצי

אני אתן לזה עד יום שישי ( מחכה לבקבק עם אחי) ואז אבדוק שוב וככל הנראה אבקבק

 

כתבת שזמן תסיסה ארוך לא משפיעה על הגוף

אני מבין מזה שרק מה שקורה במהלך  הבישול משפיע?

יהיה שינוי לאחר הגיזוז בטעם הבירה או בריח??

הסוכר שאני מוסיף לגיזוז משנה בצורה כלשהי את אחוז האלכוהול או את הטעם?

תוכל לתת חוות דעת על המתכון עצמו?

המלצות לבישול  השני?

 

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כל סוכר שתוסס גם בבקבוק מעלה את רמת האלכוהול אבל ברמה זניחה כך שאנחנו לא מתייחסים לכך.

הבירה משתנה מאוד בבקבוק. הטעם אחרי שבועיים בבקבוק לא יהיה דומה לזה שבזמן הביקבוק. בד"כ הטעם משתפר עם הזמן עד לנקודת שיא ואז נסוג. נקודת השיא תלויה ברמת הסניטציה. תתיחס לבירה הזאת ב-איזי, זה היה רק לצורכי לימוד. ושתעבור מהר לבישול בגרעינים אז נדבר על המתכון.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בעניין זה אני חייב לחלוק על עמנואל. יש יתרונות מסויימים לבישול עם רכז. אחד מהם הוא לימוד התהליך.

אני ממליץ לבשל כמה וכמה בטצ'ים מרכז. ללמוד על השפעת גרעיני הלתת המיוחדים, ללמוד על חשיבות הסניטציה, ללמוד לשטוף בקבוקים...

כאשר יוצאת לך בירה טובה ועקבית מרכז, תתחיל לחושב על גרעינים.

עוד דבר, יכול להיות (וחס וחלילה) שאחרי בישול או שניים תחליט שההובי הזה לא בשבילך (ראה עניין שטיפת הבקבוקים לעיל) ואז תמצא את עצמך עם ציוד מעלה אבק. אז לפני שאתה משקיע בציוד לבישולי אול גריין. תסגר על עצמך קצת בבישולי רכז.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נועם, רק להבהיר, אנחנו לא חלוקים כלל בנושא זה. בישול מספר בצ'ים מרכז חשוב מאוד בתהליך הלמידה. גם אני התחלתי כך.

Location

מוצקין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/26/2011

מסכים איתך לגמרי נועם

 

קרן's picture
Offline

Location

השושנה
מבשרת ציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/01/2010

+1

קרן

מבשלת קייס

 חובבת ציון הראשונה!

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תופעת חורף נוספת

 

אם מיכל התסיסה על הרצפה יש הבדל טמפרטורות גדול מאוד 

והטמפרטורה הנמוכה למטה, קרוב לרצפה מאוד מקשה על השמרים

אם הוא באמת על הרצפה נסה להעלות אותו על שרפרף

 

בהצלחה : )

Location

מוצקין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/26/2011

תודה על העצה

העלתי את המיכל  על איזה סטנד

 

עכשיו אין בועות  בכלל

 

אם אני אחכה עוד יומים ואז יבקבק  ??

הזמן שו אין  בנשם כלום משמע אין תסיסה נראית בנשם  יפגע בבירה?

 

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כמה פעמים אפשר לחזור על זה? אין קשר בין בועות לתסיסה.

יכולות להיות בועות ואין תסיסה, יכולה להיות תסיסה ואין בועות.

אולי כדאי שתקרא את הספר של פאלמר? קריאת הספר תקפיץ אותך לרמת מבשל למרות שאתה בעניין רק שבועיים.

Location

מוצקין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/26/2011

השאלה היתה

נניח והסתיימה התסיסה יקרה משהו  לבירה אם  היא תשאר במיכל  התסיסה עוד יומים?

 

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא וגם לא שבועיים

חודש כניראה שיתחיל

 

Location

מוצקין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/26/2011

מצויין

זה מה שקיוויתי לשמוע

תודה רבה

נעדכן לאחר בקבוק

מקווה גם תמונות