Special Rost

16 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מישהו מכיר? יש להשיג במחוזותינו?

ידוע לי שניקרא גם Brown Malt.

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יש מצב שזה ה amber malt  שגדי מביא?

http://www.beer-d.co.il/65841/%D7%9E%D7%91%D7%A6%D7%A2-5-%D7%A7-%D7%92-A...

 

עודד
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא יודע. מי הייצרן של האמבר?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עמנואל,

למיטב ידיעתי וע"פ המחקר ההשוואתי שלפני, אין להשיג משהו כזה במחוזותינו.

הAMBER שעודד הזכיר מבית bairds, הוא ב EBC של 100 - 140

הSpecial Roast Malt  של Briess הוא ב Lovibond של 50.

לא רחוק אבל לא אותו דבר כנראה.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תודה, נועם.

עפרי - מבשלת החלוץ's picture

Location

סמילנסקי
רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/13/2010

בראון מאלט ואמבר מאלט הם שני דברים שונים.

אם לא נעמוד על המדבר - לא תעמוד תל-אביב. קיומו של הנגב הוא אולי ממשי יותר מקיומה של תל-אביב - בן גוריון בהחלט ידע על מה הוא מדבר. מבשלת החלוץ

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מילולית? על מה אתה מבסס את הקביעה? אני לא אומר שאתה טועה.

לפי נתוני הייצרנים אני מתרשם שהם דווקא די קרובים.

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

אני מבולבל מעט, brown malt זה לא לתת בסיס כהה שהיה בשימוש רק פעם באיילים בריטים? יש לתת קרמל כזה? לא שמעתי על זה עד עכשיו.

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בראון מאלט לא יכול להיות לתת בסיס כי הכוח הדיאסטטי שלו אפס. כלומר, אין לו אנזימים לפירוק האמילן לסוכר, אנזים שיש רק ללתת בסיס.

למעשה הבראון מאלט או בשמו האחר ספשל רוסט הוא הלתת הקלוי הבהיר ביותר במשפחת הלתתים הקלויים. הכהה ביותר למי שלא יודע הוא הרוסטד בארלי ואצל ווירמן קאראפה 3.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תיקון:

Roasted Barley הוא לא לתת בכלל. הוא שעורה קלויה שאינה מולתת.

הלתת הכהה ביותר הוא

Carafa III / Black Patent /Black Malt

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נועם אתה צודק אבל יש שפה מדוברת. תסתכל כאן.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

והוא שאמרתי.

גם לווירמן יש רוסטד בארלי וגם קאראפה 3.

זה לא אותו מוצר.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כן, צודק. טעות קטנה שלי. רוסטד כהה יותר מהקאראפה 3

עפרי - מבשלת החלוץ's picture

Location

סמילנסקי
רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/13/2010

אני מבסס את הקביעה על פוד קאסט של ג'מיל ששמעתי (האמת אני לא יודע להגיד אם זה כזה מקור טוב, ניחא...) הפודקאסט היה בנושא בראון פורטר והוא מדבר על הקושי למצוא את המאלט הספציפי הזה ומדבר שם על ההבדל בין סוגי הקליות ומזכיר שאפשר לקבל תוצאה טובה, אבל לא זהה, הוא גם מדבר שם על הLOVB של המאלט הזה ספציפי. בנוגע לאמבר אני יודע שזה לא כי הוא המקבילה לקריסטל 20 אם אני זוכר נכון ובנוגע לספיישל, פה זאת רק הנחה, שזה לא אותו דבר.

אם לא נעמוד על המדבר - לא תעמוד תל-אביב. קיומו של הנגב הוא אולי ממשי יותר מקיומה של תל-אביב - בן גוריון בהחלט ידע על מה הוא מדבר. מבשלת החלוץ

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עופרי, אמבר זה לא קריסטל, אתה מבלבל את היוצרות. תחזור לעשות שיעורי בית. אני מוריד אותך כיתה. קריסטל 20 זה קארארד של ווירמן. המקבילה של האמבר אצל ווירמן הוא המלנואידין.

שלא תזלזל שוב בג'מיל בפרהסיה, הוא לא זילזל בך. בטח לא אחרי שהורדת כיתה.

עפרי - מבשלת החלוץ's picture

Location

סמילנסקי
רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/13/2010

 

חזרתי לפוד-קאסט (עם הרבה כבוד לג'מיל, שלא תהיה טעות) והוא אומר שהlovibond הוא 60-70 של הבראון מאלט ושלתת עצמו יש טעם של טוסט שרף אבל לא כזה  שהיית זורק לפח לא יודע מה תעשה עם המידע הזה

אם לא נעמוד על המדבר - לא תעמוד תל-אביב. קיומו של הנגב הוא אולי ממשי יותר מקיומה של תל-אביב - בן גוריון בהחלט ידע על מה הוא מדבר. מבשלת החלוץ

Location

דרך חפר 143
בית יצחק- שער חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/01/2010

לא יודע לגבי הבראון מאלט אבל אני יודע שלאמבר יש טעם מאוד מאוד דומיננטי...

אני אישית אוהב אותו אבל צריך לזכור להשתמש בו בכמויות קטנות...

של עד חצי ק"ג...

אלו הם הרשמים שלי על האמבר מאלט :)