מישהו מכיר? יש להשיג במחוזותינו?
ידוע לי שניקרא גם Brown Malt.
מישהו מכיר? יש להשיג במחוזותינו?
ידוע לי שניקרא גם Brown Malt.
יש מצב שזה ה amber malt שגדי מביא?
http://www.beer-d.co.il/65841/%D7%9E%D7%91%D7%A6%D7%A2-5-%D7%A7-%D7%92-A...
לא יודע. מי הייצרן של האמבר?
תודה, נועם.
בראון מאלט ואמבר מאלט הם שני דברים שונים.
מילולית? על מה אתה מבסס את הקביעה? אני לא אומר שאתה טועה.
לפי נתוני הייצרנים אני מתרשם שהם דווקא די קרובים.
אני מבולבל מעט, brown malt זה לא לתת בסיס כהה שהיה בשימוש רק פעם באיילים בריטים? יש לתת קרמל כזה? לא שמעתי על זה עד עכשיו.
בראון מאלט לא יכול להיות לתת בסיס כי הכוח הדיאסטטי שלו אפס. כלומר, אין לו אנזימים לפירוק האמילן לסוכר, אנזים שיש רק ללתת בסיס.
למעשה הבראון מאלט או בשמו האחר ספשל רוסט הוא הלתת הקלוי הבהיר ביותר במשפחת הלתתים הקלויים. הכהה ביותר למי שלא יודע הוא הרוסטד בארלי ואצל ווירמן קאראפה 3.
תיקון:
Roasted Barley הוא לא לתת בכלל. הוא שעורה קלויה שאינה מולתת.
הלתת הכהה ביותר הוא
Carafa III / Black Patent /Black Malt
אני מבסס את הקביעה על פוד קאסט של ג'מיל ששמעתי (האמת אני לא יודע להגיד אם זה כזה מקור טוב, ניחא...) הפודקאסט היה בנושא בראון פורטר והוא מדבר על הקושי למצוא את המאלט הספציפי הזה ומדבר שם על ההבדל בין סוגי הקליות ומזכיר שאפשר לקבל תוצאה טובה, אבל לא זהה, הוא גם מדבר שם על הLOVB של המאלט הזה ספציפי. בנוגע לאמבר אני יודע שזה לא כי הוא המקבילה לקריסטל 20 אם אני זוכר נכון ובנוגע לספיישל, פה זאת רק הנחה, שזה לא אותו דבר.
עופרי, אמבר זה לא קריסטל, אתה מבלבל את היוצרות. תחזור לעשות שיעורי בית. אני מוריד אותך כיתה. קריסטל 20 זה קארארד של ווירמן. המקבילה של האמבר אצל ווירמן הוא המלנואידין.
שלא תזלזל שוב בג'מיל בפרהסיה, הוא לא זילזל בך. בטח לא אחרי שהורדת כיתה.
חזרתי לפוד-קאסט (עם הרבה כבוד לג'מיל, שלא תהיה טעות) והוא אומר שהlovibond הוא 60-70 של הבראון מאלט ושלתת עצמו יש טעם של טוסט שרף אבל לא כזה שהיית זורק לפח לא יודע מה תעשה עם המידע הזה
לא יודע לגבי הבראון מאלט אבל אני יודע שלאמבר יש טעם מאוד מאוד דומיננטי...
אני אישית אוהב אותו אבל צריך לזכור להשתמש בו בכמויות קטנות...
של עד חצי ק"ג...
אלו הם הרשמים שלי על האמבר מאלט :)