שינוי תקנות ליצור בירה

28 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

כפר יחזקאל (גר בכפר סבא)
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/22/2011

שלום לכל החברים.

אני ועוד חבר חשבנו איך ומה צריך לשנות בארץ כדי לאפשר לתחום לשבו את תיקרת הזכוכית הנורא נמוכה שהוא נימצא בו עכישיו.

פיחנו תוכנית קטנה, אבל היא עוד לא מגובשת מספיק, ואני אשמח להתיעץ, ולרתום אתכם לדבר:

 

1) צריך להבין בדיוק מה שינויים שצריכים, אלה הדברים שהצלחנו לגבש עד עכשיו אשמח שתוסיפו:
 - הפרדה בין הגדרות של מבשלות, והתאמת תקנות ראליות לכל גודל (כמו בארהב או אירופה - מיקרו, מיני וכו...) לפי הקפי יצור. 
- הגדרת התעשיה כחקלאית, כתירותית ככה שיהיה אפשר למצוא לזה מקום יותר בקלות בפריפריה
- איחוד מכירה, בפנים ומחוץ למבשלה.
- הקלות במיסים ליצור אלכוהול למבשלות מקומיות.

2) אחרי שנגדיר יותר טוב מה אנחנו רוצים לשנות, נמצא את בעלי המקתוע המתאימים כדי לנסח לנו את זה כמו שצריך (מהנדסי מזון, כלכלנים, בריאות, ו...)

3) הקמת שדולה (לובי) והעסקת שתדלנים שיקדמו אל מול מי שצריך 

4) לצורך העניין צריך כסף, ולכן אנחנו רוצים לקיים מספר (שלוש) אירועים, ולרתום אותנו (הבשלנים), כדי לגייס את הכסף הזה.

הכוונה לעשות שלושה אירועים, צפון, דרום, מרכז. בהם ימכרו טעימו תבירות מקומיות. כל הרווחים לטובת קידום חקיקה בתחום תעשית הבירות. 

5... אין חמש בינתיים.

אבל יש עוד הרבה שאלות שעדיין פתוחות... אז גם אתם מוזמנים לשאול בעצמכם ולעזור לי להבין את המהלך שאני רוצה לעשות יותר טוב. 
וגם לראות ולהגיד אם אתם בעניין של לעזור מעשית בזה, להיות חלק...

זהו....
תודה לכל משתפי הפעולה

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עופר, מה רע בתיקרת זכוכית נמוכה?

רוצה שכל ארחי פרחי ימכור לציבור בירה? ויש פה הרבה כאלה.....

לא צריכה להיות הסדרה של הנושא? תתחיל בבדיקת ההסדר הקיים ואז תשאל את עצמך מה צריך לשנות. אני מניח שאתה מעדיף אנרכיה. במצריים היום כל אחד יכול לייצר בירה  (אם לא בזזו לו את הסירים), ולמכור חופשי.

למה אני כחובב בישול בירה שלא לצורכי ממכר צריך להיות מגויס לפנטזיות שלך? מצידי שידרשו איזה רישיונות שרוצים. לי אין בעיה ובהגדרה לאף אחד פה. לכולנו מקצועות מהם אנחנו מתפרנסים והבירה איננה מקור הכנסה עבורנו.

עדכון - לגבי סעיף 4, אני מוכן להיות הגזבר. נראה לי שסעיף זה הוא מהות השירשור. אני אשמור על הכסף, אשקיע אותו טוב. רק בציוד בליקמן.

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

השאלה הפתוחה כרגע - מי זה עופר שיין?


Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

אני יכול להעיד שיש דבר כזה....

יואב

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אתה לא כשר לעדות.

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

עופר שיין הוא מבשל בירה כמוני וכמוך.

כל רצונו הוא לנסות להסדיר את עניין הבישול הזעיר בצורה חוקית ולגיטימית למכירה (למי שמעוניין בכך, כמובן).

מהכרות קצרה עם הבחור, הוא בעל מטויבציה גבוהה לעניין וחובב בירות מושבע.

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

גל'ס, זה בסדר מצידי שבדוויזר ברמה שלך וגם הבחורציק החדש פה אבל במטוטה.....על תכניס אותי לעניין, אנחנו עוד לא באותה הקטגוריה.

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

איזי

לא הבנתי מה כתוב פה - הרי ברור שאתה בקטגוריה נפרדת

 

עמנואל, שים לב - בזמן האחרון איזי משתלט קצת יותר מדי

דבר עם הסיינט - אולי יש לו איזה לחש גירוש

 

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

השתגעת! רומן פולנסקי לא מתעסק עם הגירוש של אי זי, אתה רוצה שאני אתעסק?

אבל אסור לי לשנות את נושאי השירשור. לקחתי שבועה, השתניתי...

סיינט

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא כל דבר כל אחד צריך להבין. מי שצריך הבין גם הבין. 

עניין פיצול האישיות לא חל במקרה דנן.

 

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אתה רציני?

אז למה לא באיזשהוא ערוץ פרטי

לאלה כמוני, שלא מבינים, זה נראה רע, ממש רע

 

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שחר, אני חושב שאתה עונה לעצמך. למה אתה מתכתב איתי בערוץ הציבורי?

התשובה פשוטה, כאן זה התחיל וכאן זה צריך להסתיים.

Location

כפר יחזקאל (גר בכפר סבא)
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/22/2011

שלום לכל הבשלנים והשותפים בפורום.

שמי עופר שיין, ואספר קצת על עצמי למי שמעוניין (זה מה שביקשו).

אדלג על החלק של ההיסטוריה הלא רלוונטית ואדגיש את הדברים שאני חושב שחשובים...

נולדתי וגדלתי בכפר יחזקאל (מושב קטן בצפון), המשפחה שלי היא דור רביעי במושב, ואומנם אנחנו כבר לא חקלאים אבל זה רק מהזמן האחרון, ככה שהרפת והמכוורת היו חלק בחיים שלי ועיצבו לא מעט.
בגלל זה אני אוהב לעשות דברים בעצמי, לפתח ליצור, להכין, גם את הבירה שלי אני אוהב להכין בעצמי... 
ובגלל שאני מאוד אוהב בירה אז לפני 10 שנים בערך התחלתי לבדוק איך אני הולך לעשות את זה... (להכין לעצמי בירה)

אז עוד לא היה חומר בעיברית נפוץ כמו היום באינטרנט, ובאנגלית אני לא כל כך טוב, אבל מה שהצלחתי לקרא ניסיתי.. והינה עברו כמה שנים...

היום אני בסוג של חופשת לידה, נולד לי בן לפני 3 חודשים, ועכשיו אני עוסק בהדרכה רק בחצי מישרה (הדרכת נוער בתנועת נוער בני המושיבים)

בזמן שאני בחופשת לידה החלטתי לצאת החוצה ולבדוק ולראות מה הבשלנים בארץ צריכים כדי לקדם את כל עניין הבירה, תרבות הבירה, ואז התחלתי לשאול שאלות לבחון את הדברים...

לפני שנה וחצי בערך נסעתי לאירופה לסיור מבשלות קטנות, זה היה סיפתח להבנה לא רק איך מבשלים בירה, אלה איך עושים ממנה תרבות... (דורש עוד אנשים).
ומה שגיליתי שצריך זה שאנשים יבשלו, הרבה, כמה שיותר, ואז גם ישתו יותר, ויתתענינו יותר, וידעו יותר, ויהפכו את הבירה מגולדסטאר, לתרבות בירה, עם עניין, עם מסורת, עם חוויה, עם עוד אנשים...
בעצם מאז אני כל הזמן מחפש מה יגרום לעוד אנשים להתחיל לבשל, עד שיהיו כמו פטריות אחרי הגשם...

טוב, נריאה לי שזה דיי מספיק, אם יש עוד שאלות ממוקדות יותר, אשמח לענות....

 

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עופר,נכון שאתה מבשל מרכז?

Location

כפר יחזקאל (גר בכפר סבא)
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/22/2011

לא, בחיים לא קניתי רכז...

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אהה, קיט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עופר ברוך הבא

שיהיה בהצלחה בפרוייקט, אין לי ספק שאתה יכול להצליח בזה

אם אתה רואה אבנים קטנות בדרך אתה יכול פשוט לדלג מעליהן

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שחר, אני מבין שאתה התורם הראשון שלו?

עופר, מקבל צ'קים? אני מבין שבנתיים יש אבן גדולה בדרך, מחסור במזומנים. ואבן נוספת לא פחות גדולה, חוסר הבנה ונאיוויות.

 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עופר,

ברוך הבא ומזל טוב על הולדת הבן.

נראה לי שיש להבחין בין "תרבות בירה" לבין תחביב "בישול בירה"

האם כאשר טיילת באירופה ראית בשלני בירה ביתיים לרוב? אני מניח שלא. תרבות הבירה מבוססת ברובה על מבשלות קטנות ועל שתייני בירה שמעריכים בירה טובה.

ואני מניח שהפרוייקט שלך בא לקדם את המבשלות ה(מסחריות) הקטנות ואת תרבות שתיית הבירה בארצינו. אין ספק שמדובר בפרוייקט מבורך אבל הוא לא מתיישב בול על מטרות הפורום הזה.

 

הוויכוח של כן או לא "תרבות" בירה עלה כבר בפורום הזה מספר פעמים ואני בטח לא מתכוון להעלות באוב ויכוחים ישנים, אבל רובינו כאן בשביל לבשל בירה טובה ולהשתפר בתחביב.

 

ושוב, ברוך הבא.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נועם, כל הכבוד.

למה אני לא מצליח להיות כזה נחמד?

יש מצב לשיעורים פרטיים? משלם טוב.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

למה באמת?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

אי.זי.,

   תתעלם מהתשובה האחרונה של נועם.

הוא התכוון להגיד שכל שיעור עולה 400 שח ושאני אאסוף את הכסף.

אני בטוח שאחרי 8000 שקל תהיה הבן אדם ההכי נחמד ונעים בפורום. נזיר בודיסטי לכל דבר.

יום שישי בבוקר שיעור ראשון. תכין את הגעלט.

סיינט

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יש כמה אנשים בפורום שאינני יכול להתעלם מהם. למנות רק שניים מהם אתה ונועם.

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

גם בשביל התיישבות חלקית זה בסדר

אפשר לפתוח עוד פורום בנושא - ולהתעסק בזה קצת

בטוח יהיו פה גם רעיונות טובים וגם לובי

מקס's picture
Offline

Location

רמת גן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/05/2011

חבר, מה זה כל הפרופגנדה הזאת?

באירופה יש תרבות של בירה בת מאות שנים. משהו שבארץ, אולי, מקביל לתרבות היין.

אין פה בירה. אין פה תנאי אקלים לגידול חומרים לבירה, אין פה מנזרים שמרבים ומשביחים את זני השמרים המיוחדים שלהם דורות על גבי דורות. אין בירה בתרבות שלנו, וגם לא במסורת. יש סיבה לכך שאנשים פה לא שותים בירה כמו באירופה. יש סיבה לכך שגם משפחת החקלאים שלך לא הכינה בירה בכל ארבעת הדורות שלהם.

צריכים להתמודד עם זה - אי אפשר להרים תרבות אמיתית בכמה שנים. אפשר להתחיל, כמובן.

עד אז, מקומם של כל דיבורי הסרק הרומנטיים האלה הוא באתרי אינטרנט של מבשלות בוטיק.

 

אני אוהב לאכול מרק - אז אני מכין מרק.

אני אוהב לשתות בירה, אני גם מכין בירה.

זה בדיוק אותו הדבר.

 

נב. זה ממש לא פופולרי בימינו להגיד את זה, אבל לדעתי גולדסטאר זו אחלה בירה. הלוואי והייתי יכול להכין גולדסטאר אצלי בסיר. אם כבר תרבות בירה בא"י - גולדסטאר היא תרבות הבירה שלנו.

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אז למה לא להכין גולדסטאר?

זה בטח לאגר מבוסס פילזנר עם קצת קארא-רד IBU איזור ה-30 למרירות בלבד

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010
בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בהחלט

הבחור הגרמני שביקש ממני(וממכם) תוויות קורא לזה : TV beers

מקס's picture
Offline

Location

רמת גן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/05/2011

אני פשוט עוד לא שם.