חברים, עיזרו לי לחשב את ה אפישנסי

11 תגובות [לתגובה האחרונה]
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

חברים, המראש הסתיים והבוייל בעיצומו.

אני מנסה לחשב את האפישנסי ונראה לי שאני עושה משהו לא נכון.

 

2.6 קילו לתת חיטה, 2.6 קילו לתת פילסנר, 300 גרם מינכן בהיר, סה"כ 5.5 ק"ג לתת

סיימתי עם 29.8 ליטר אחרי המאש.

גרביטי מדוד 1.48 אחרי תיקון טמפ'

היתכן והאפישנסי 82% ???

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

חישבתי באמצעות ה-Recipator על המתכון שלך והוא נותן באמת 82% והכל נראה נכון. אני מניח שזאת הדרך שאתה בדקת..

בסה"כ זה גם נראה לי הגיוני.

 

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

גם אני חישבתי בדרכי שלי (שהוסברה כאן בעבר) והגעתי ל- 81.9% . זאת תוצא סבירה בהחלט. מקווה שמדידות הנפח מדוייקות.

מקרה מעניין שקרה לי השבוע. שברתי את ההידרומטר שהייתי מורגל לעבוד איתו בשנים האחרונות. למזלי היה לי הידרומטר נוסף שלא השתמשתי בו. באופן תמוה הקריאות בהידרומטר החדש נמוכות לפחות ב-2 עד 4 נקודות מהקריאות בישן. בדקתי במי ברז והקריאה בהידרומטר החדש 1.000. בדיקת הכיול נכונה? עכשיו אני בתחושה שכל השנים הקריאות של הגרביטי היו שגויות ואולי עכשיו אני קורא לא נכון. בינתיים הזמנתי הידרומטר נוסף. מעניין יהיה לקחת קריאות בשני הדרומטרים שונים ולראות אם יש הבדלים.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בעיקרון הכיול מבוצע במים מזוקקים.

2 ההדירומטרים היו מכויילים לאותה טמפרטורה?

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לכאורה נכון והגיוני אך בכל זאת מפתיע.

זה בישול האול גריין השלישי שלי, כולם בשיטת BIAB. השיטה לא מבטיחה בד"כ אפשינסי גבוה במיוחד ובפעמיים הקודמות חישבתי 72%.

כמובן שמדובר במתכונים שונים וסוגי לתת שונים אז אין לדעת.

2 הבדלים משמעותיים בבישול הזה:

א. רכשתי מדחום דיגיטלי חדש. אז המאש מבוקר כל הזמן. בבישול הקודם הטמפ' במאש עלתה באופן לא מבוקר ופיספסתי את התכנון במתכון.

ב. הפעם רכשתי את הלתת משחר הרץ (ביר מאסטר) בפעמים הקודמות רכשתי מדני ומגדי. מכולם ביקשתי לטחון את הלתת פעמיים כי זו ההמלצה שקראתי לגבי BIAB. הייתכן שלא כולם עשו כפי שביקשתי (לא הייתי נוכח בטחינה באף ההזמנה).

אגב, אני יכול להמליץ על ההזמנה משחר. אחלה שירות ויש הכל (כרגע)

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נועם, מחירים אצל שחר?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

http://beermaster.co.il/?CategoryID=310

תוריד מזה לפחות 5% הנחה לחברים.

היתרון מבחינתי הוא שהמחסן של בירמסטר במרכז ת"א ואני יכול לקפוץ לאסוף את ההזמנה כשהיא מוכנה.

שחר גם ישמח להביא את ההזמנה אם במקרה יש מפגש ביראים כלשהו כמו למשל אתגר הסטאוט.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

חישוב ROI מטחנה:

 

מטחנה: 650 ש"ח

 

לתת בסיס ללא מטחנה : 12

לתת בסיס בשק 6.5 ש"ח

 

כלומר לאחר שימוש של 650/5.5 ק"ג לתת בסיס - המטחנה מחזירה את מחירה

 

120 ק"ג == בערך ארבעה ק"ג לבישול == 30 בישולים

 

שלא לדבר על הגמישות וההתגברות על חוסרים בהחזקת מלאי בבית

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני לא חושב שזה כ"כ פשוט.

מה עם לתתים מוחדים? כמה מלאי של זה אתה מחזיק?

ומה לגבי לתת בסיס שונה? בבלגית ובחיטה אני שם פילסנר, באיילים אני שם פייל אייל. אז לקנות 2 שקים?

מצד שני, מכיוון שבמועדון חובבים רציני עסקינן, אולי שווה לעשות שותפויות ברכישת כמויות של לתת ואולי אף כשות. אולי לפי איזה בסיס גיאוגרפי רלוונטי.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נועם

 

זה אתה משיג בלי ספארג'?

 

אתה ממש brew monster  :)

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שחר - אל תשכח ש-BIAB זה אמנם בלי ספארג' אבל יחס המים:גרעינים גדול בהרבה וזה מאפשר מיצוי טוב יותר של הסוכרים (מאחר וריכוז הסוכרים בנוזל נמוכים יותר).

ואגב כך נועם - באה לי מחשה שבטח כבר פתרת אותה.... לכאורה, לפי התורה בעניין יחסי הכמויות מים:גרעינים במאש מסורתי, כמות מים גדולה מידי במאש תביא ל"דילול" האינזימים וכתוצאה מכך להמרת סוכרים לא מספקת. איך זה שזה לא קורה ב-BIAB?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מסתבר שהאנזימים שוחים טוב...

בכל מקרה, אני משתדל לערבב את המאש טוב טוב כל 15-20 דקות.

רק בשביל המחשה לגבי יחס המים גרעינים:

בבישול הנוכחי התחלתי עם 32.9 ליטר מים על 5.5 ק"ג גרעינים.

 

אגב, הOG יצא 1.057, ציפיתי ל 1.053

כרגע התירוש מתקרר להנאתו באויר הלילה ב'גריקן משומש של רכז.

 

אגב, תוך כדי הבישול הספקתי לאפות עוגת יומהולדת אחת ו2 ככרות לחם, לעשות כביסה, לתלות כביסה, לקלח 2ילדים ולאכול ארוחת ערב. לא רע בשביל אחר צהרים וערב אחד באמצע השבוע!

 

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט