בישול לאגר פילסנר

19 תגובות [לתגובה האחרונה]
דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

פרוייקט הבישול הבא משלי מתוכנם להיות פילסנר צכי ע"פ המתכון:

בישול 22 ליטר:

לתת:

5.3 ק"ג פילסנר

0.2 קג מוניק

מאשניג 66 מעלות ל-1 שעה בישול לשעה את הבירה עצמה

כשות:סאאז 3.5%

60גר ב-60 דק

15 גרם ב-40 דק

15גר ב-30 דק

30גר ב-5 דק

30גר ב-0 דק

שמרים W34-07

SRM מתוכנן ל-5

IBU מתוכנן 30

OG מתוכנן 1.055

FG מתוכנן 1.014

האם למישהו יש נסיון בפילסנר, נראה לי המון כשות למתכון יחדית 150 גרם על 22 ליטר.

תודה

Theres nothing like a good brew

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

זה בסדר. אחת דומה תוססת אצלי בימים אלו.

למה לבשל שעה ? תבשל חצי שעה.

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

אני מבשל שעה בסיר קוטר 45 נמוך כך שיש לי איודי של כל 4 ליטר במשך שעת בישול

ובכך אני יכול למזער עת טעמי DMS מלתת הפילסנר

נ.ב.

באילו שמרים השתמשת ומה היה תהליך המאש?

אני מחפש פילסנר עם מתיקות עדינה ובכך תעדן את המרירות עם גוף בינוני.

Theres nothing like a good brew

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

פה אתה כבר נכנס לשאלות שאני מעדיף לא לענות עליהן. סודות המקצוע...

לגבי האידוי וה- DMS אתה טועה.

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מה לגבי "ריכוך" המים? אם אני זוכר נכון בפילזנר זה קריטי

 
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

משתמש כדרך שגרה בבאפר להתאמת ה- PH (פרט לבירות כהות שם הדבר מתייתר). המאש תמיד מכוונן ל-5.2PH

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מצאת לך את מי לשאול...

בכל אופן, אין לי נסיון עם בירה בסגנון פילסנר אבל מבחינת הDMS נראה לי שעדיף רתיחה ארוכה יותר מ60 דקות. גם אם יש לך אידוי גבוה.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

אתה מנסה להכין פילזנר בסגנון מסויים? (צכי' ,  גרמני?) או פשוט בכללי פילזנר?

אני הייתי ממליץ לבשל עוד חצי שעה כדי לקרמל מעט, נראה לי שה OG שלך יהיה טוב, אבל יש סיכוי שיתסוס נורא נמוך-גם כן עם תוסיף חצי שעה לבישול, הסוכרים שיתקרמלו יהיו פחות תסיסים ולא תהיה לך הבעיה הזאת.

חוץ מזה למה להוסיף כשות בחצי שעה ו45 דקות? לדעתי תוסיץ חלק ל60 דרות וחלק לסוף 10 דקות או 2 דקות תלוי אם אתה רוצה טעמים או ארומה.

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

מנסה להכין פילסנר צכי

בכוונה שלך יתסוס נורא נמוך למה הכוונה? שה-FGיהיה נמוך והבירה יבשה?

התכוונתילעשות מאש ב-70 מעלות בכדי שהלבירה תהיה מעט מתיקות שתאזן את המרירות.

מעוניין לקבל טעמי כשות וארומה ולכן מוסיף את הכשות לכל אורך הדרך אבל אפשר לחלק ל-3מנות בזמנים:

75גר ב-60דק למרירות

30גר ב-5דקל טעם

30גר ל-0דק לארומה

 

Theres nothing like a good brew

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מאש ב- 70 מעלות מבטיח מי סוכר לא פילסנר. תעשה מש ב- 65. לאגר צריך להיות נקי , קריספי לא מתוק.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

דניאל,

מאש ב70 מעלות נשמע לי גבוה מאד.

אם אתה לא אוהב בירה מרה אל תשים כ"כ הרבה כשות.

תבשל helles או bock . זה לאגר פחות מר.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

הרבה מתכונים באינטרנט עושים מאש לפילסנר כך:

55 מעלות ל-15 דקות

65 מעלות ל-30 דקות

70 מעלות ל-30 דקות

או

55 מעלות 15 דקות

68 מעלות 45 דקות

 

 

Theres nothing like a good brew

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

וזה מאד לא דומה ל single infusion ב 70 מעלות.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

דניאל, קודם כל כמובן שנועם צודק. פרופיל המאש שהבאת כדוגמא שונה מאוד ממאש ב-70 מעלות.

קבל ממני עיצה ידידותית (אם יש כזה דבר בכלל), פה בפורום אתה לא תלמד לבשל בירה, קח ליד את הספר של פאלמר, תקרא אותו ואז תחזור לפה ללבן נושאים שאינם ברורים.

את הספר אפשר למצא און ליין , אמנם בגרסה קודמת אבל בהחלט מספיק. חפש בגוגל  palmer how to brew

העיצה הנ"ל טובה למאות החדשים שצצו פה בימים האחרונים.

הבעיה היא ששאלות בסיסיות מאוד חוזרות על עצמן פעמים רבות וזה מעייף.

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

איזי - אני חושב שאני הולך להוסף את ההמלצה הזו למכתב הקבלה שיוצא לכל החברים החדשים.

 

עודד
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עודד, אני לא קיבלתי מכתב קבלה! יתכן שבכלל לא התקבלתי?

לשיקול דעתך לשלוח לי או לא.

קרן's picture
Offline

Location

השושנה
מבשרת ציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/01/2010

חחחחחחח

קרן

מבשלת קייס

 חובבת ציון הראשונה!

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אם לא התקבלת אז איך נרשמת לאתר?

עודד
Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

אני קיבלתי מכתב מחוק, לזה התכוונת?

סיינט

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אין לי מושג. אני מבקש מכתב מספר 00000000001