בקר טמפ למאש+מקרר

9 תגובות [לתגובה האחרונה]
דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

קניתי היום אצל דובין בקר טמפ ב-158שח שיודע גם לקרר וגם לחמם ובכך אני מקווה לעשות שני דברים:

1- בזמן המאש להכניס כף חשמלית 500W לצידנית ובכך לבקר על טמפ המאש ללא ירידת הטמפ בצידנית

כפונקציה של הזמן.

2- אחרי המאש, להעביר את הבקר למקרר ובכך לבקר את טמפ התסיסה וטפ יישון הבקבוקים

 

האם עליתי על סטארט אפ חדשני או יש למישהו/י ניסיון לבקר טמפ של מאש בצורה כזו?

 

Theres nothing like a good brew

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

דניאל,

   הרעיון לא משהו :-)

העניין בבישול בירה ובמשחקים שאנחנו עושים הוא להוריד עד כמה שניתן את הטירחות מאיתנו. לא משחקים אם בקרים הלוך ושוב, כמו שלא מנתקים את הבקר מהמקרר. פשוט רעיון לא טוב.

הציידנית שלך מאוד מבודדת והדבר האחרון שאני חושב שאתה צריך הוא בקרה ויותר מזה, כף חשמלי. התירוש בציידנית לא מתערבב ולכן הפעלתו של הכף תגרום לגרדיאנט מידי של טמפרטורה שאני מעריך בכמה עשרות מעלות. מכאן שהאיזור שקרוב לכף יהיה חם מאוד והולכה של החום תיקח הרבה זמן. אם החיישן טמפרטורה קרוב לכף, אז הכף לא יעבוד כמעט. אם הוא רחוק מהכף, תגרום להבדלי טמפרטורה גדולים ולא רצויים.

תבדוק את שינוי הטמפרטורה עם הזמן פעם הבאה שאתה עושה מאש. תתפלא כמה יציב זה. אל תשכח לכסות את הציידנית במגבת גדולה. זה מבודד עוד יותר.

סיינט

דרור ספיר's picture

Location

Denver
United States
תאריך הצטרפות לפורום: 01/28/2010

+1

 

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בקרת טמפ' במאש? מי צריך את זה?

דניאל , קודם שואלים אח"כ קונים. לשאלה בשלב זה אין תוכלת. 

 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מעגל החימום יכול לסייע לך לשמור על תסיסה מבוקרת במקרה של טמפ' סביבה נמוכה מידי.

למאש זה לא מתאים, בכל אופן לא בצורה שאתה מתאר. מכל הסיבות שפרננדו פירט.

יש שיטות אחרות לשמירה על טמפ' מאש או לביצוע סטפ מאש מבוקר חשמלית. כף חשמלית בתוף הגרעינים זו לא הדרך.

 

אגב, בנושא אחר אך קשור, הניסוי הבא של basic brewing radio בשיתוף מגזין BYO יעסוק ב conversion - מתי בעצם הוא קורה.

האם יתכן וכל ה conversion מסתיים בתוך 15-30 דקות מתחילת המאש? ואולי אנחנו נוהגים לעשות מאש של 60 דקות כי ככה עשו אבותינו, אבל אולי אין לזה הצדקה? מעניין יהיה לשמוע את התוצאות.

 

 

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
עפרי - מבשלת החלוץ's picture

Location

סמילנסקי
רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/13/2010

basic brewing radio

שו האדא?

זה קשור ל brewing network?

אם לא נעמוד על המדבר - לא תעמוד תל-אביב. קיומו של הנגב הוא אולי ממשי יותר מקיומה של תל-אביב - בן גוריון בהחלט ידע על מה הוא מדבר. מבשלת החלוץ

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אח....

מכיר גוגל?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

גוגל ישראל יושבים בחיפה.

ובאר שבע זה מאד רחוק.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

עוד 10 שנים נראה מי יצחק!!

If you don't stand for something

You will fall from anything

עפרי - מבשלת החלוץ's picture

Location

סמילנסקי
רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/13/2010

לפעמים אני באמת שוכח מהכלי הנהדר הזה.

אגב אל תרשום סתם סרגיי ברין- גוגל יקפצו עליך!

אם לא נעמוד על המדבר - לא תעמוד תל-אביב. קיומו של הנגב הוא אולי ממשי יותר מקיומה של תל-אביב - בן גוריון בהחלט ידע על מה הוא מדבר. מבשלת החלוץ