בקר טמפ ומדים דיגיטליים

19 תגובות [לתגובה האחרונה]
דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

קניתי אצל דובין בחולון בקריטמפ מאוד זולים כ-150 ש"ח (הדגם שהחליף את בקר דיקסל)

מד טמפ עם רגש כבל ב-90 ש"ח

שירות מצוין והסברים מפורטים על השימוש וחיווט הבקר

 

המחירים שלו יותר זולים מאי ביי ואין צורך במשלוח

מאוד ממליץ לגשת

רח הסדן 5 חולון

א-ה 8-17

ו 8-13

 

Theres nothing like a good brew

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

טוב לדעת. תודה דניאל.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
דרור ספיר's picture

Location

Denver
United States
תאריך הצטרפות לפורום: 01/28/2010

אומנם יש לו שם ציוד נחמד אבל בדרך כלל סיוט לקנות שם ויחס לא משהו בדרך כלל

 

JiJi's picture
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 10/26/2010

טוב לדעת .

והכי טוב אם אפשר תמונה של המוצר .

 

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אתה תרשום כאן איזה דגם ומי היצרן ואני כבר אסביר לך למה הוא לא טוב.

עפרי - מבשלת החלוץ's picture

Location

סמילנסקי
רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/13/2010

אח...

אם לא נעמוד על המדבר - לא תעמוד תל-אביב. קיומו של הנגב הוא אולי ממשי יותר מקיומה של תל-אביב - בן גוריון בהחלט ידע על מה הוא מדבר. מבשלת החלוץ

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

לכל הסקפטיים

אני במקצועי מהנדס ויש לי ידע מסויים באוטומציה ובקרה ובמעבר חום

קיבול החום של הבירה (שווה ערך למים) גדולה משמעותית מזו של האויר

כיוון שאנו מודדים את טמפ האויר ולא את טמפ הבירה עצמה הבקר מרגיש יותר שינויים בטמפ

בגלל קיבול החום הנמוך ובכך מפעיל את המקרר בתדירות תכופה יותר למשך זמן יותר קצר.

נניח נשים את הרגש בכוס מים 200 סמק לערך.

במצב זה ייצבנו את קצב שינוי הטמפ במקרר בגלל שקצב שינוי טמפ המים קטן יותר משל האוויר

כך הבקר יפעיל את המקרר למשך זמן יותר ארוך בתכיפות יותר נמוכה.

לא חשוב איזה בקר קונים חשוב לדעת להשתמש בו בתבונה ולנצל את היכולות שלו

 

הבקר הזה החליף את בקר הדיקסל שהוא היה מספק בעבר משום שהוא:

יותר זול במקום 275 שח 158 שח

יותר מדויק ויותר קטן

הבקר ברזילאי עם כושר הפעלה מקסימאלי של 16A במצב NO ו-8A במצב NC, כלומר מספיק חזק להפעיל את המקרר החזק ביותר שיש בשוק.

רמת דיוק 0.1C טווח הפעלה -50 עד 300+.

אפשרות להגדרת עבודה במוד קירר או חימום.

אשרויות תכנות רבות עם אפשרות כיול ע"י OFFSET מובנה

גודל הבקר מאפשרת התקנה בקופסת חשמל פשוטה בגודל 10X10 בעלות 8 ש"ח.

אני יכול להביא את הבקר למפגש SMASH ביום חמישי להראות לכל המעוניין.

 

Theres nothing like a good brew

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מהנדס תעשיה וטיול?

את הרגש מצמידים למיכל התסיסה. לא לכוס מים ולא לכוס בירה. לא מעניינת בכלל הטמפ' במקרר מענינת רק הטמפ' במיכל התסיסה שאותה אנחנו רוצים לבקר.

התסיסה מייצרת חום, לידיעתך דומנו אינג'ינייר.

לכתוב הרבה זה עוד לא ארובה לכלום.

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

לא מהנדס תעשיה וטיול אלא מהנדס על ממש

אין אנו רוצים לשמור על טמפ הבירה בגלל הפעולה האקזותרמית של השמרים שיוצרת חום

אלא על תנאי התסיסהף דהיינו טמפ בתוך המקרר.

כאשר אומרים תסיסה בטמפ סמויימת הכונה לא לטמפ בירה אלא לטמפ הסביבה,

הבירה תהיה תמיד 2-3 מעות יותר חמה.

נ.ב.

באם מיכל תסיסה מפלסטיק על אחית כמה וכמה

Theres nothing like a good brew

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אתה טועה שזה בסדר גמור מצידי אבל חבל שאתה מטעה עוד מאות חברי פורום ואורחים .

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

דניאל,

   זאת הפעם הראשונה שאני קורה (או שומע) שהכוונה היא לטמפרטורת הסביבה.

גרדיאנט הטמפרטורה הזה לא ישמר לאורך זמן ולכן אני מסיק מדבריך ששינויים כימים (בעצם אורגנים) פולטים חום בכמות כזאת ש"מחממים" את הבירה בקצב שווה לקירור של המקרר שהוא בהסעה טבעית.

לזה התכוונת? נראה לי קצת מוגזם. בכל אופן, כל האנרגיה הפוטנציאלית הזאת (הנובעת מפירוק סוכרים) אמורה להסתיים יחסית מהר, לא?

אני מהורהר...

סיינט

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מה בכלל השאלה? אנחנו מעוניינים בטמפרטורת תסיסה מסויימת ולא בטמפ' סביבה במקרר מסויימת. לכן, הרגש מוצמד למיכל התסיסה רצוי עטוף חיצונית בחומר בידוד ומודבק עם מסקינגטייפ. זאת הפרקטיקה הנוהגת.

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני לא בטוח שיש דרך מקובלת יותר או פחות.

נתקלתי במבשלות עם חדר תסיסה אחד בו כל המיכלים נמצאים בטמפרטורה זהה, לעומת אחרות עם מיכלי תסיסה מקוררים עצמאית.

 
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הפרקטיקה שעמנואל מתאר היא זו הנהוגה אצלי. וזו המתוארת בכתובים.

לגבי מבשלות מסחריות - אצלם כבר יש שיקולי עלות / תועלת. מבשלות מסחריות רבות מבשלות בד"כ סגנונות דומים של בירה (שוב לעיתים קרובות משיקולי עלות/תועלת) ולכן לא מקפידות כ"כ על הבדלים קטנים בין מיכל תסיסה אחד למשנהו בתוך חלל קירור גדול.

דניאל, לעניות דעתי, מדידה של האויר בסביבה בה נמצא מיכל התסיסה היא מדידה שגויה.

 

 

אגב,

אני חושב לפרוש מהפורום ולהתחיל פורום חדש שלא יקבל אליו מהנדסים בכלל.

HomeBrewing for Dummies.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

 

כנראה שעדיף אבל לא קריטי, בטח בנירוסטה שמעבירה חום בצורה טובה, פעילות השמרים מערבבת את הנוזל והטמפרטורה מתאזנת עם הסביבה.

 
דני's picture
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יש לשים לב שבקרה של טמפרטורת הבירה ע"י גשש שמוצמד למיכל היא בעיתית ובהחלט לא אופטימלית. בקרה כזו גורמת לעליה וירידה של טמפרטורת הבירה עמצה ולתופעה של overshoot שגורמת לטמפרטורה לעלות עוד מעבר להפרשי ההפעלה של הטרמוסטת. בשיטה השניה אמנם הבקרה היא לא על הבירה, אבל אפשר למדוד את טמפרטורת הבירה, וללמוד את ההפרשים ולכייל את המערכת.

כמובן שבקרה כפולה עם קצת "שכל" (e.g. cascade control)היא הפתרון הנכון, אבל זה כבר לא לבקר פשוט.

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

נועם,

    אל תמעיט בערכך ידידי!!! כל אידיוט מבין בהנדסה אבל בכסף... כסףףףף.... כססססססףףףףףףף.... לא כל אחד!

אתה תראה, אנחנו נשחק עם ברגים ואתה תעשה מיליונים....

סיינט

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

פרננדו, מרשים לך לשתות בירה בעבודה?

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ואם לא מרשים אז?

עודד
Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

האמת שבירה אסור Frown

אבל רכז... מותר כמה שרוצים!!!!!!! Tongue out

סיינט