גרביטי גבוהה + שמרים.

3 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

ramla
ramla
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/05/2010

טוב השאלה שלי הוא כזאת ,

 

הכנתי פעם ראשונה בירה עם גראביטי שהגיע ל 1090

 

הכנסתי שמרי נוטינגהם,(בלי יותר מידי ידע על מה האחוזים ואיך הם משפיעים)

 

עכשיו הפיינל גרביטי יצא 1030 מספיק וטוב לי.

 

אבל שמתי לב שכמות המשקעים בתחתית הייתה יחסית נורא גבוהה וכאשר סיננתי ראיתי שבאמת זה גזל המון מכמות הבירה .

 

זה קשור לכמות הסוכרים הגבוהה ? אולי השמרים מתרבים בצורה יותר גדולה בגלל אחוז הסוכרים הגבוהה ?

או השמרים שאולי לא מתאימים ?

 

 

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נשמע לי שהתסיסה שלך נתקעה קצת גבוה מידי - 66% תסיסה זה קצת נמוך. תסיסה טובה תביא אותך לאיזור ה-80%.

מצד שני - אני לא מכיר את השמרים האלה ולא יודע איך הם מתנהגים באלכוהול גבוה. הבירה שלך הגיע ל-8.6% שזה לא נמוך כמובן אבל עם OG 1.090 הייתי מצפה ליותר.

חשוב להבין אם התסיסה הסתיימה לגמרי. כמה זמן הבירה בתסיסה? באיזה טמפרטורה?

 

ובקשר לכמות משקעים גדולה - יש בהחלט קשר בין כמות הסוכרים לכמות המשקע מאחר והשמרים מתרבים במגבלות המזון הזמין שלהם (סוכרים). יותר סוכר - יותר התרבות (ויותר תמותה).

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לגבי שימרי נוטינהגם. לי יש הצלחה רבה עם השמרים הללו. אמנם לא בגרביטי של 1090.

אבל סמוראי, לא נתת מספיק אינפורמציה לגבי התהליך: טמפרטורת התסיסה? כמות התירוש?

לכאורה ע"פ אתר היצרן של DANSTAR, השמרים מתאימים ל:

The recommended fermentation temperature range of this strain is 14° to 21°C with good tolerance to low fermentation temperatures (12°C) that allow this strain to be used in lager-style beer. With a relatively high alcohol tolerance, Nottingham is a great choice for creation of higher-alcohol specialty beers!

http://www.danstaryeast.com/products/nottingham-ale-yeast

אבל זה כמובן תלוי בטמפ' והכמות. יתכן והייתה צריך להשתמש ב2 שקיות שמרים או להרבות אותם קודם בסטארטר.

אגב, אם התסיסה טרם הסתיימה לחלוטין, יש סכנה לבקבוקים מתפוצצים בשלב התסיסה בבקבוק!

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

ramla
ramla
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/05/2010

טמפרטורה 19-20

 

24 ליטר,

 

התסיסה הסתיימה ,

 

תודה דגן על התשובה זה מה שרציתי ,

 

הבירה בתסיסה עכשיו שבועים.

 

השמרים האלו לא עמידים באחוז אלכוהול גבוהה ולכן הנצילות שלהם לא גבוהה , אני ציפתי למשהו יותר נמוך, מסתבר שהם דווקה בסדר גמור.