בירה כשותית פצצה

25 תגובות [לתגובה האחרונה]
תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

בישלתי בשבת בירה כשותית כבדה כמסורת הרוננית (למען הגילוי הנאות, אחרי 3 שנים יחד, אני ועופר כבר לא מבשלים יחד תחת מבשלת רונן מינואר האחרון), כבר אתמול התחילה תסיסה אגרסיבית ביותר וריחות כשות עזים בכל החדר.

הבוקר כשקמתי, בדקתי את הבירה, לא היה נשם (וגם לא גומי על הדמיג'ן), רק סימנים של כשות ושמרים הוטחה ברדיוס של מטר לפחות והגיע עד לתקרה!!! שני מטר מעל!!! הכשות והשמרים מילאו את הנשם וסתמו אותו והלחץ שהצטבר העיף את הגומי ושאר רכיבי בירה לכל עבר. ארוע משעשע בפני עצמו. הניקיון פחות. אם זאת, זה סיכון שלוקחים כשמבשלים בירה בשדרות, תחת איום רקטות תמידי.

מעבר ללשתף בחוויה, אני מחפש שם משעשע ומקורי לבירה הזו, (סגנון: IIPA, צבע אדמדם נחושתי כהה)?



נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

missile launcher IPA

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

EADEQPA- Ez A din El Qasam Pale Ale

יואב

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

עם כבר בטילים עסקינן היתי הולך על משהוא ציוני יותר - "חץ"

אבל מה עם המתכון? לתת שם לבירה זה כמו לספר על סרט שלא ראית...

 

אלון

 

נ.ב,

בהצלחה בדרכך העצמאית...


JiJi's picture
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 10/26/2010

IPgrad A

 

Location

דרך חפר 143
בית יצחק- שער חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/01/2010

בירה פצץ...

כמו פיצה פצץ...

:)

brew-tali's picture
Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

TPA =Till Pale Ale

אדי סער
תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

אהבתי! הכיוון חיובי!

תודה על הפירגון. אני מריץ עכשיו הרבה מתכונים מסוגים שונים. משתדל לעמוד על בישול לשבוע. ביקבקתי עכשיו בצ' של "בירת שאריות" עם כיוון מבטיח לפי הטעימה. עכשיו היא צריכה התיישנות בבקבוקים של חודש וחצי. Desire שמה.


על בירת הטילים אוסיף (לבקשת עודד): 104 גרם כשות נכנסו פנימה עד כה (לפני הדריי הופינג), 3 סוגי כשות, 70IBU. אדמונית, נחושתית. בסיס כרמלי עם קרה-פילס לעידון. הכיוון 6% אלכוהול. העברתי את הבירה למיכל ידידותי יותר עם יותר מקום לפראות.

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

יכול להיות שאני מחוץ לתחום הספציפי... אבל 70IBU???

אתה לא מספיק מאושר בחיים??

If you don't stand for something

You will fall from anything

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מעניין שאף אחד לא שועל מה עושה כשות במיכל התסיסה? מישהו פה לא בפוקוס. 

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

איזי לא הקשבת, הכשות מחוץ למיכל התסיסה XD.

 

אולי לקרוא לבירה   IBA - india bail ale כי צריך לברוח ממנה.

אני חושב גם שהמונח "תסיסה עלית" לא הובן כאן נכון...לא צריך עד התקרה..

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

איפה אתה שם את הכשות שלך? בירה שמקבלת כשות רגע לפני שהחל הקירור, צריכה להמשיך להנות עם הכשות שבועיים נוספים לפחות (העברת טעמים אורכת לפחת שבועיים ללא התערבות כימית). הדריי הופינג גם מצטרף למיכל תסיסה (זה יקרה היום - תסיסה שנייה) והסינון מגיע רגע לפני הביקבוק!

פוקוס לא פוקוס, ככה אני עושה את הבירות שלי :)

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תומר, אני מקווה שאתה צוחק. 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עמנואל,

אין לי הרבה נסיון עם דרי הופינג.

מה השיטה שלך? האם אתה לא שם את הכשות בתוך מיכל התסיסה לאחר שרוב התסיסה הסתיימה?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כן, אבל הבחור אינו מדבר על דריי הופינג. להבנתי מבצע תסיסה אם כשות ומשאיר אותה במיכל התסיסה מספר שבועות. לדעתי זה הזוי לגמרי.

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

ככל שהבירה מעניינת יותר, אני מאושר יותר. 70IBU משלושה סוגי כשות בהחלט יסב לי אושר רב! וגם לקהל לוגמי הבירות שאני מבשל (לרוב).

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

Estoy leyendo esto mientras escucho al legendario Joan Manuel Serrat: "Cada Loco... con su tema..." - Saint

יובל ואלעד - החזיר השוטה's picture

Location

חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/02/2011

בירת "מהומות בקהיר"

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

????

כבר אין לי קול לזה....

סיינט

Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

אבי ביטר Laughing AVI BITTER

גם תרגיש כמו השירים שלו אחרי שתשתה

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

עפרי - מבשלת החלוץ's picture

Location

סמילנסקי
רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/13/2010

תומר, אני אומנם לא מבין ב IPA אבל אתה לא אמור לעשות את הדריי הופינג לאחר התסיסה בסקנדרי? נראה לי שכל פעילות השמרים תגרום לאיבוד טעמים וארומות שלא לדבר על להיתקע באיר-לוק

אם לא נעמוד על המדבר - לא תעמוד תל-אביב. קיומו של הנגב הוא אולי ממשי יותר מקיומה של תל-אביב - בן גוריון בהחלט ידע על מה הוא מדבר. מבשלת החלוץ

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

דריי הופינג עושים ממש לקראת סוף התסיסה לא אחרי שהסתיימה ולא בשיאה.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני רוצה לעשות דריי הופינג עם פרחי כשות. אני חייב לשים אותם בשקית, נכון?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

ממליץ מאד מאד, שקית עם משקולת.  בטח אם מיועדת לקג, החלקיקים נתקעים בפופט ומקשים על הזרימה.

 
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא חשבתי לשים את זה בקג. נראה לי דריי הופ מסורתי בסוף התסיסה.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

שתי הבהרות:

1. הכשות אותה אני מוסיף במהלך הבישול נשארת בנוזל ועוברת איתו יחד למיכל התסיסה.

2. דריי הופינג - אותו אני עושה בכל הבירות (אהבה לכשות ומרירות היא מחלה חשוכת מרפא, אמר לי הד"ר), משמעותו הוספת כשות (ושוב, אני מוסיף ללא שקית) למיכל התסיסה.

 

דריי הופינג - הרחבה

מטרת הדריי הופינג היא להוסיף ארומה (בעיקר) כשותית לבירה (בהתאם לכשות המוספת).

הכוונה בדרי הופינג הינה להוספת כשות ללא בישול. כלומר, ניתן להוסיף את הכשות בכל שלב לאחר קירור התירוש. לפני, במשך, אחרי התסיסה.

הכל כמובן קשור לניסיון וטעם אישי.

החיסרון בהוספת הכשות טרם התסיסה\טרם סיום התסיסה האגרסיבית הוא שהארומה תמשיך החוצה מהמיכל עם הגזים... :( משמע - אי השגת המטרה.

מקווה ששפכתי קצת אור....