לפני שבוע רכשתי מרשף 4 שקיות שמרי נוטינגהם. השמרים נשמרו במקרר.
לפני כ36 שעות זרעתי שקית אחת בבטצ' של 23 ליטר, גרביטי 1053.
השמרים עברו הרטבה במים מורתחים ומקוררים לטמפ' החדר לפני הזריעה. (שקית השמרים הוצאה קודם לכן מן המקרר והתחממה לטמפ' החדר).
כבר בשלב ההרטבה משהו היה נראה חריג. פירורי השמרים לא התמוססו ופשוט שקעו להם לתחתית הצנצנת. לא היית הקצפה בכלל.
זרעתי את השמרים לתירוש. כעבור 12 שעות - נאדא
כעבור עוד 24 שעות - נאדא
האם לזרוק לים או לנסות לזרוע שקית שמרים נוספת?
משיהו נתקל בבעיה דומה עם שמרים אלו? הייתכן שיש אצווה מקולקלת?