מערכת סיר בתוך סיר

9 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

שמשית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/07/2011

שלום לכולם,

לפני מספר ימים פרסמתי בשירשור של "חברים חדשים" קמה מילים על המערכת שבניתי. לא ציפיתי לתגובות רבות כל כך. אבל נראה לי שכמות התגובות והשאלות כבר גדולה מדי עבור שירשור אחד. בנוספת הייתה בקשה של Royi לפתוח שירשור נפרד.

אני מקווה שמאוחר יותר דגן יעביר לשירשור החדש את כל ההודעות הרלוונטיות מהשירשור של "חברים חדשים".

המערכת, כפי שתוכלו לראות בלינק מטה, היא "סיר בתוך סיר".

http://picasaweb.google.com/alx491/BeerBrewingSystem

תחת כל תמונה תוכלו למצוא כותרת ויש גם כמה כיתובים בתוך התמונות שיסייע להבין איך המערכת בנויה.

הסיר החיצוני הוא בנפח של 37 ליטר (קוטר 36 ס''מ , וגובה גם 36 ס''מ). סיר חפנימי בנפח של 33 ליטר (קוטר 35 ס''מ , וגובה גם 35 ס''מ). תחתיות של שני הסירים היו בנוייות משלוש שכבות (נירוסטה- אלומיניום- נירוסטה) לטובת הפצה חום אחיד יותר.  מתחתית של הסיר חפנימי עקרתי שתי שכבות ובשיכבה הבסיסית שנישארה קדחתי אלפי חורים בקוטר 2.5 מ''מ עם מרווח ביין המרכזים של 4 מ''מ.

התחילתי לכתוב פה הסברים כיצד מערכת עובדת, אבל מאוחר יותר התחרטתי כי רובכם יודעים את זה יותר טוב ממני.  אז אני ידלג על זה ואם בכל זאת, מישהו צריך יותר פריטים - פשוט תשאלו.

הרעיון  במערכת שהקמתי, בא מתמונות של מערכת Brew Master של חברת Speidel (מתוך הקטלוג שלהם שמצאתי באינטרנט).

המערכת כבר עובדת אבל אני עדיין מתכנן מספר שינויים ושיפורים.

אשמח לענות על השאלות ולקבל תגובות.

אלכס

Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

אהבתי...פשוט ולעניין!

רק תגיד, זה לא נורא שיש לך מזרקה כזאת של תירוש? זה לא פוגע בטעם שזה ניתז ככה?

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

עפרי - מבשלת החלוץ's picture

Location

סמילנסקי
רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/13/2010

השאלה אם זה לא מגדיל את הסיכוי להתחמצנות של התירוש? אני זוכר שפאלמאר מדבר על זה שכשמאווררים תירוש  זאז מכניסים לתוכו חמצן שמשתחרר לאחר הרבה זמן. לכן הוא ממליץ לאורך כל התהליך לא להשפריץ את התירוש. אבל אם זה פחות או יותר בגוהה הנוזל אז זה נהדר הסירקולציה הזו.

אם לא נעמוד על המדבר - לא תעמוד תל-אביב. קיומו של הנגב הוא אולי ממשי יותר מקיומה של תל-אביב - בן גוריון בהחלט ידע על מה הוא מדבר. מבשלת החלוץ

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עפרי, גם אתה וגם פאלמר צודקים. גם אני חושב שיש כאן בעיה של hot side eration. אבל זאת בעיה אינהרנטית במערכת הזאת. לא נראה שניתן לפתור אותה.

מקס's picture
Offline

Location

רמת גן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/05/2011

ההשפרצות אכן מכניסות חמצן לתירוש. מצד שני התירוש יורתח לאחר מכן.

ההרתחה לא תוציא את החמצן מהתירוש?

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הבעיה היא לא החמצן! הבעיה היא החימצון.

למה הדבר דומה? המכונה החלידה (הברזל התחמצן), לא נורא. נוציא אח"כ מהפלדה את החמצן.....

החמצן חולל תהליכים כימיים בלתי הפיכים. כך גם בתירוש. לא נוכחות החמצן בעיתית, תהליך החימצון הוא הבעיתי.

מקס's picture
Offline

Location

רמת גן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/05/2011

הבנתי. ההיגיון אומר שככל שהתירוש חם יותר יש בעצם חימצון רב יותר. אז בעצם ככל שהרתיחה ארוכה יותר יש חימצון רב יותר???

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא הבנת. החימצון לא ברתיחה, ההפך הנכון. ברתיחה החמצן המומס יוצא מהתירוש. החימצון התרחש בשלב הסיחרור במאש.

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

נושא ה HOT SIDE AERATION הוא בגדר מיתוס.

כדי להמנע אבל אין הוכחות ברורות להשפעה על המוצר הסופי.

 

זה למיטב ידיעתי, אם מישהו יודע אחרת אשמח לשמוע, המערכת שלי עובדת בצורה דומה

 
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

+1