בישול נסיוני - הוספת כשות רציפה

16 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בהשראת Dogfish Head's 60 minute IPA בושלה היום במבשלת אי.זי. ביר בירת IPA בשיטת Continuous Hopping.

מבשלי בירה מכירים הוספת כשות בזמנים קבועים, לדוגמא @60 למרירות 30@ 15@ 5@ וכד'.

הפעם החלטתי לנסות טכניקה פחות פופולרית. מדובר במתכון IPA הבית, בירה שאני מבשל באופן קבוע. הפעם במתכון 100 גרם E.K.G שהוגשו ברציפות כל דקה גרם (בערך).

ההתחלה היתה עם תחילת הספרג' בסיר הבישול חיכו לתירוש 10 גרם כשות (FWH), ומתחילת הרתיחה (60דק') כל דקה גרם בערך עד כיבוי אש (10 גרם).

קשה להעריך את רמת המרירות של הבירה היות ותוכנת ביטסמיט אינה תומכת בשיטת הוספת כשות זאת ולהוסיף 60 פעמים כשות במתכון לא מתאים לי.

אני לא מתכנן דרי הופינג בבירה זאת כדי להבחין בהשפעת הטכניקה על הטעמים/ארומות.

עדכונים לגבי התוצאה בהמשך.

מישהו כבר ניסה? יכול לתאר למה אני יכול לצפות?

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

יוזמה ברוכה EZ, מניסיון של בישול בירות כשותיות, בהם 60 המדוברת, מתקבלת בירה עשירה בטעמים, ריחות וארומות, אם כי לא תמיד מרירה.

60 של דוגפיש עושה שימוש ב-3 כשותים אמריקאים, מסקרן אותי לטעום בירה עם גולדינגס. תזמין לטעימות!

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הבהרה- לא נייסיתי לעשות קלון של דוגפיש. רק יישום הטכניקה.

 

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

אחלה ניסיון! אחד מהדברים הכיפיים שלו הוא שמשאיר אותך עסוק במשך שעה :-)

הניחוש שלי (לא הכי מלומד) הוא שלא יהיה איזה הבדל ענקי. הכשות הוא חשוב מאוד אבל בעיניי הבאים חשובים הרבה יותר: שיטת הבישול, מאשינג, טיפול בתירוש ושמרים. מכאן שאני מעריך שההבדלים יהיו קטנים.

סיינט

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

איך עשית את זה טכנית? הוספת 2 כפיות ידנית כל דקה?

עודד
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ספרתי כמה יח' כשות יש בגרם (3) והוספתי ידנית כל דקה. מה לא עושים למען הנסיון? היום אני מכיר אישית כל דקה מהשישים שיש בשעה Smile

מקס's picture
Offline

Location

רמת גן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/05/2011

בפעם הבאה תטחן את הכשות ותבנה שעון חול של כשות מעל הסיר :)

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תודה לאל שזה לא היה מתכון פילנזר

עודד
עפרי - מבשלת החלוץ's picture

Location

סמילנסקי
רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/13/2010

איך אומרים אצלןנו.... רצינות נטו. תעדכן

אם לא נעמוד על המדבר - לא תעמוד תל-אביב. קיומו של הנגב הוא אולי ממשי יותר מקיומה של תל-אביב - בן גוריון בהחלט ידע על מה הוא מדבר. מבשלת החלוץ

brew-tali's picture
Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מעניין אם העבודה הנוספת אכן תפיק תוצאות שונות. מה הרציונל (אם יש) של שיטה זו ?

אדי סער
גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

אבל רגע רגע

איך בכל זאת אפשר לחשב את ה-IBU בבישול בסגנון הזה?

If you don't stand for something

You will fall from anything

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

גלעד, ביננו, למה בכלל צריך לחשב? את מי זה מעניין? וכשאתה מחשב ונניח מקבל 100IBU אתה חושב שזה באמת 100? יש לי חדשות בשבילך. אולי נמצא בסדר גודל , לא יותר מזה.

אפשר לחשב אם יוצרים 60 שורות כשות בתוכנה אבל לא מספיק הסבל של הוספות רבות כל כך?

מה שמעניין זו ההשפעה על הבירה ביחס לבישול הסטנדרטי.

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

ממך לא ציפיתי לשמוע תשובה כזאת.

אבל בוא נגיד ואתה רוצה לשחזר את הבירה, אך כבעוד שנה הכשות שיהיה לך הוא בעל אחוז AA שונה ממה שבישלת כעת, אתה עדיין תחשב על פי גרמים (גרם כל דקה) או על פי האחוזים?


If you don't stand for something

You will fall from anything

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

גלעד,

א. לא מפקפקים בדברי המאסטר.

ב. גם כשאתה חושב שאתה מצליח לשחזר אתה לא. בכל הנוגע לכשות יש כל כך הרבה גורמים משפיעים כך שלמעשה אף פעם לא תדע בדיוק כמה IBU השגת בבירה. לכצורך כך דרושה אנליזה במעבדה. כתבתי על כך רבות בעבר.

האופציה כפי שכבר כתבתי להכניס 60 שורות כשות בתוכנה למשל ביר סמיט. אני לא מתכוון, אתה יכול. ואז "תדע" מרירות.

תודה שהנסיון מגניב.

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

מגניב לאללה ובתכל'ס זה מעסיק בזמן הבישול.

ואם כבר, אז זו סיבה למסיבה, או ישירות לברז ומשם לכוס.


עכשיו נראה מי יעשה מאש כשבנוסף לגרעינים הוא שם בן אדם.

אני יודע שזה דורש סיר מאוד גדול, אבל נראה שזה יצא בטעם מיוחד מאוד.

אולי אפילו אפשר לרתום את אחת ממבשלות הבוטיק לעניין. צריך רק לחשוב על שם מגניב

If you don't stand for something

You will fall from anything

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ידעתי שאתה מסוכן, לא הייתי בטוח באיזה אופן....

עפרי - מבשלת החלוץ's picture

Location

סמילנסקי
רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/13/2010

זה פילו לא קצה הקרחון.....

אם לא נעמוד על המדבר - לא תעמוד תל-אביב. קיומו של הנגב הוא אולי ממשי יותר מקיומה של תל-אביב - בן גוריון בהחלט ידע על מה הוא מדבר. מבשלת החלוץ