ניתקעתי בלי סוכר . אני חייב לבקבק !!!
מישהו יודע איפה אני יכול להשיג היום ? (מחר אני חוזר למילואים)
ניתקעתי בלי סוכר . אני חייב לבקבק !!!
מישהו יודע איפה אני יכול להשיג היום ? (מחר אני חוזר למילואים)
קניתי בסופר פארם .... מקווה שזה בסדר
קניתי בסופר פארם .... מקווה שזה בסדר
גם עם סוכר רגיל או דבש היית מצליח לגזז.
מה שחשוב זה לקחת בחשבון את סוג הסוכר בו אתה משתמש בחישוב ההגזה והכמות הנדרשת. למיטב זכרוני בהשוואה לסוכר פירות - אותה כמות של סוכר לבן תייצר לך יותר CO2...
כן אך יש לציין גם שפעולת הגיזוז תיקח יותר זמן .
אני יודע אבל אף פעם לא ניסתי את זה אז אני לא יודע כמויות וכל מיני דברים שקשורים.
ואיך זה גם משפיע על הטעם .
אם תוכל להסביר..
אם אתה עדיין צריך יולא מאוחר מדי צור קשר 052-2493258 (ב-18:30 אני יוצא מהבית )
באותו נושא שאלה אחרת:
כאשר אני מבשל אול גריין בBIAB נשאר לי המון TRUB בתחתית הסיר. אני משתדל לא להיות גרידי ולא לקחת אותו לתסיסה.
עלתה בראשי מחשה שאפשר בעצם לסנן את הנוזל שנשאר בסיר, להרתיח אותו שנית לחיטוי ואז להתשמש בתירוש הזה לטובת הביקבוק.
מישהו יודע להסביר בכמה תירוש צריך להשתמש לביקבוק (וכן, ברור שזה תלוי בגרביטי של התירוש).
היי נועם,
לפעולה שתארת קוראים krausening
http://www.homebrewtalk.com/wiki/index.php/Krausening
זו נוסחא כללית: Quarts of gyle = (12 x gallons of wort) / (specific gravity - 1)(1000
http://members.cox.net/burtonbe/gyle.xls
אקסל עם חישוב מפורט יותר
ובאותו נושא (בערך) - האם מישהו ניסה לבקבק עם דבש?
מה הכמות המומלצת, ומה ההשפעה על גוף הבירה?