ממה שהבנתי - קירור של הבירה גורם למשקעים וכתוצאה מכך הצללה של הבירה.
לאחר שבועיים שהבקבוקים עומדים הכנסתי כמה למקרר - אפשר לראות דיי בבירור שהבירה שבתוכם צלולה לגמרי. ולאחר יום-יומיים בקירור עכור לגמרי.
הקירור לא אמור "להצליל" את הבירה?
ממה שהבנתי - קירור של הבירה גורם למשקעים וכתוצאה מכך הצללה של הבירה.
לאחר שבועיים שהבקבוקים עומדים הכנסתי כמה למקרר - אפשר לראות דיי בבירור שהבירה שבתוכם צלולה לגמרי. ולאחר יום-יומיים בקירור עכור לגמרי.
הקירור לא אמור "להצליל" את הבירה?
כשהוצאת את הבקבוק מהמקרר, ניגבת ממנו את האדים?
וגם מזגתי לכוס... הבירה עכורה (לפחות יותר מלפני הקירור)
ככה זה. קוראים לתופעה chill haze, תקרא ברשת איך למנוע.
זה נקרא CHILL HAZE זה לא פוגע בטעם וחוץ מבעיה קוסמטית זה לא משפיע.
התופעה נובעת מקירור עיטי של התירוש אחרי הבישול ומה שעושה את העכירות זה חלבונים שאחרת היו מסולקים מהבירה.
חברה'...עכשיו כשאני חושב על זה...זה דווקה אמור לשפר את הגוף של הבירה לא? כי הרי חלבונים משפיעים על הגוף.
עומרי,
השתמשתם באייריש מוס?
שמנו בדקות האחרונות לבישול - חצי טבליית PROTAFLOC. שזה התחליף לאייריש מוס שגדי מוכר...