תרשו לי קצת פילוסופיה

31 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מסתבר שלבשל בירה זה קל.

לבשל בירה טובה מאוד זה קשה מאוד.

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

לוקח כ-10 עד 20 בישולים להפוך מתכון סביר למתכון מצויין (או להרוס אותו ולהתחיל הכל מהתחלה....).

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אין ספק בכלל

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

אי.זי.,

   אתה טועה (כרגיל). סתאםם צוחק, צוחק!

אני אפרסם בקרוב שיטה מהפכנית לבישול בירה מצויינת ויוצאת מהכלל בפחות מחמש דקות - אפילו שמרים לא צריך.

תנו לי זמן לארגן את השירשור האמפירי הזה. יקח לי כמה ימים.

סיינט

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

סיינט, לי כבר יש שיטה, אני משלם למישהו שיודע לבשל..

איזי, אני חושב שעולה פה שאלה רחבה יותר-מה היא בירה טובה?

כל בירה טעימה? בירה שעומדת בדרישות הסגנון? יש קריטריונים? או שאולי זאת בירה שהביצוע שלה נתן בדיוק את מה שהמבשל רצה בתאוריה?

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 08/30/2010

אם כבר בפילוסופיה עסקינן, אז גם אני מצטרף לשאלתו של שמולץ.

מה לדעתך ההגדרה לבירה טובה/טובה מאוד/מעולה? מי אמור להיות אחראי לקבוע מה הקריטריונים

לכזאת ובאותה נשימה- איך מחליטים אם הבירה מתאימה או לא?

 

אני עדיין בדעה שטעם זה עניין מאוד סובייקטיבי, והצורך לקטלג מול אנשים אחרים (בדגש על "אחרים")

ב"טוב" ו-"מעולה" זה רק הרגל חברתי מגונה. בינינו, כמה פעמים כבר שמענו "זה הדבר הכי טוב שאכלתי/שתיתי/ראיתי 

בחיים שלי" וכשניסינו זה בכלל לא התקרב לזה?

(על אותו משקל אפשר לנסח את השאלה "איך נזהה בירה מאוד גרועה/סתם גרועה/בינונית?" בעייתי, מאותן סיבות בדיוק.)


רפאל

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

מסכים בהחלט.

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

גל'ס , לא היה לי ספק שתסכים.

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

בעיני זה די פשוט:

בירה שנהנת לשתות אותה - טובה

בירה שאתה גומר לשתות ורוצה עוד - טובה מאאד

בירה שאתה זוכך את טעמה - מעולה

בירה שבחצי הכוס עכבר היספיק לך - לא לטעמך

בירה שאתה לא מסיים את הכוס - גם

בירה עם טעמי לווי חזקים - לא טובה

וגם: בירה שמישהוא רוצה לקנות ממך אחרי שהוא שתה אתה כבר בעבר וזוכר אותה - כניראה טובה

ועוד מעשייה:

פעם איזה צרפתי, מומחה ליין, נישאל - מה הוא היין הטוב ביותר שהוא טעם? ענה האיש: את סוג היין והבציר הוא לא כל כך זוכר אבל את האישה ששתתה איתו אז - זוכר גם זוכר...

 

אלון

 


Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

מצרף עוד שאלה פילוסופית לצעירים שהגיבו למעלה - מה הייתם מעדיפים?

1. בירה מצויינת (נגיד 85/100) שמכינים ב5 דקות בבית (בלי לשלם לאף אחד), היא אפשר לטעות בה, וניתנת לשתייה לאחר קירור במקרר (כשעה) ובמחיר של 25 שח לבאץ?

2. בירה מושלמת (נגיד 95+/100) שלוקחת 5 שעות הכנה, שבועיים תסיסה וחודשיים קונדישייונינג, עם מלא סכנות/פיקשושים בתהליך ובמחיר של 100-150 שח לבאץ?

תתרגלו לשאלה הקשה זו כי ברגע שאפרסם את השיטה המהפכנית שלי היא תהיה "השאלה" של פורום זה.

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

פרננדו, אם תמשיך לגנוב לי שירשורים אני לא אשאיר לך שירשור אחד על הרגליים, זה ברור?

 

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

:-(

סיינט

נ.ב.: פרננדו?

מרטין's picture
Offline

Location

חוסן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/02/2010

אני חושב שאתה מתבלבל - לבשל בירה זה פשוט, לא קל.

לבשל בירה טובה זה מסובך,

לבשל בירה מצוינת - זו כבר אמנות

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מרטין, מקבל את התיקון.

ארז- בירת הכרמל's picture

Location

חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/18/2010

אני חושב שהשאלה הנכונה היא : על סמך מה ומי הוא הקובע שהבירה היא פשוטה, טובה או מצויינת?

ואת התשובה לשאלה קיבלתי מיינן איטלקי (האמת שמאז כבר שמעתי את זה מעוד אנשים) , ההחלטה על איכות הבירה/היין/האוכל הם של מי ששותה/אוכל .

אפשר להגיש לאדם יין צרפתי משובח לעילא ולעילא, מבציר מוצלח במיוחד, שנחשב ע"י מומחים בתחום  והוא פשוט לא יהיה טעים עבורו, לעומת זאת להגיש לאותו אדם,

יין פשוט ב20 שקלים מהסופר הקרוב ודווקא הוא יערב לחיכו.

אותו דבר לגבי בירה ואוכל, הכל תלוי בבלוטות הטעם האינדיוידואליות של כל אחד.

 

ארז.

 

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

זה נכון

אבל הטעם משתכלל גם ביין וגם בבירה 

שלא לדבר על חצילים לדוגמא

 

בנוסף יש גם את הסיטואציה מסביב שיכולה להגביר ולשפר את טעמו של המשקה עשרות מונים

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני בטוח שהברו מאסטר שתכנן את מכבי מסכים איתך

עודד
מקס's picture
Offline

Location

רמת גן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/05/2011

לדעתי בירה טובה היא בראש ובראשונה בירה שעומדת בקריטריונים של הסגנון.

טיב הסגנון עצמו הוא עניין של טעם אישי - יש אנשים שאוהבים סגנונות מסויימים ושונאים סגנונות אחרים.

מכאן שאפשר בקלות להגיד אם בירה היא בירה מצויינת, גם אם לא אוהבים את הסגנון שלה באופן אישי. זה ממש אובייקטיבי וקל לקבוע את זה וכל מי שאומר אחרת סתם עושה לעצמו הנחות.

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מקס - לפי ההגדרה הזאת, אני לא בטוח אם למושג "בירה טובה" יש איזה משמעות עבורי (כשותה). מבחינתי בירה טובה או בירה מצויינת היא בירה מרגשת שגורמת לי להגיד וואו. זה יכול להגיע אפילו מבירות free style שלפי ההגדרה שלך לא נכנסות אפילו למבחני הקבלה לבירה טובה (-:

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

וכל מי שאומר אחרת ביצה סרוחה (-:

מקס's picture
Offline

Location

רמת גן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/05/2011

לצערי הרב טרם הספקתי לטעום את הבירות של הדובים (כי הן נגמרו מהר :) ) ואני בטוח שהן מעולות.

למרות שאין לי שום דבר נגד בירות פריסטייל, שנכון להיום זה גם הסגנון שאני מבשל בו, אני עדיין חושב שמבשלה צריכה לדעת גם להכין בירות שנאמנות לסגנון מוגדר.

אני אתן דוגמה מעולם האמנות כי יש לי בו רקע מסוים.

בעיניי אמן "מודרני" לא ייחשב אמן רציני אם אין לו את היסודות והיכולות הטכניות ליצור יצירה שהיא ריאליסטית ועומדת בקריטריונים הנוקשים של האמנות הקלאסית. אחרי שהאמן הוכיח את יכולתו בכך שיצר מספר יצירות קלאסיות ראויות, בטכניקות המקובלות והידועות, הוא יוכל להמשיך ולהתפתח בסגנונות המופשטים, להמציא סגנונות, ולטעון שהיצירות המופשטות שלו הן בעלות משמעות אמיתית.

כנ"ל לגבי בירה.

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מקס - אין ולא היתה לי שום כוונה להעיד על איכותן של הבירות שלי (חלקן אגב, לא מספיק טובות לדעתי. אחרות אני חושב שטובות אך בבכולן יש הרבה מה לשפר) אבל דווקא לאור הדוגמא שהבאת אני חושב שאתה מבלבל בין "מבשל מקצועי/טוב/מצויין" עם "בירה טובה/מצויינת". אני לא חושב שנכון לבדוק מצויינות של בירה לפי יכולתו של המבשל לייצר בירות אחרות לפי סגנון וכו' אלא דווקא במנותק מהם (בטעימה עיוורת למשל). אם להשתמש בדוגמא שלך - גם אם חשוב הרקע וההשכלה של האמן - בסופו של דבר שיר טוב ימדד לדעתי רק בהקשר של השיר הספציפי ולא לאור קורות החיים של האמן. המבחן הוא מבחן התוצאה.

 

אגב - אין לי התנגדות לבישול לפי סטייל, אבל נדמה לי שליצירתיות יש מקום של כבוד ביצירת בירה כמו בהרבה תחומים אחרים.

מקס's picture
Offline

Location

רמת גן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/05/2011

כמובן! אם לא היה מקום ליצירתיות אז כולנו היינו קונים את אותן הבירות בסופר וזהו.

העניין הוא שיצירתיות צריכה לבוא עם בסיס חזק. לדוגמה IPA עם הרבה כשות זה עדיין IPA.

ולגבי מקצועיות המבשל ואיכות הבירה אתה צודק. המבחן הקובע הוא מבחן הטעימה העיוורת.

אבל:

1. מבשל מקצועי ידע לשחזר את הבירה המעולה שלו, וחובבן כנראה לא יצליח.

2. הבירה של המבשל המקצועי כנראה תתישן זמן רב יותר.

3. הבירה של המבשל המקצועי כנראה תתבסס על סגנון, אלא אם כן הוא מנסה להמציא סגנון חדש.

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

מדהים אותי מחדש לגלות שככל שהשירשור הוא פחות רלוונטי לשום דבר, אזי הוא מושך יותר חברים. אבל ברומא...

סיינט

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

פרננדו, אתה יכול להצביע על הודעה לא רלבנטית חוץ מההודעות שלך?

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

.

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

.

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

.

brew-tali's picture
Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא שיש לי משהו נגד חפירות. להיפך לפעמים חופרים וחופרים ומוצאים נפט, אבל בכל זאת למה כל הפלסף הזה כשיש תשובה כל כך פשוטה: בירה טובה היא בירה טעימה ! (לטעמו של השותה, כמובן).  ואידך זיל גמור.

אדי סער
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

השאלה כלל לא היתה מהיא בירה טוב.

brew-tali's picture
Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני דווקא הבנתי שכן לפחות כמשתמע.  אבל מילא, העיקר שהתפתח דיון נחמד וקצת חריג מהמקובל.

אדי סער
מקס's picture
Offline

Location

רמת גן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/05/2011

איכס, בירה טעימה