תסיסה עם ברטנומיציס

23 תגובות [לתגובה האחרונה]
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בהמשך לשירשור הזה,

ובעקבות כך שהדובל הבלגית שלי סיימה בגרביטי של 1020 העברתי חצי בטצ' למיכל תסיסה מזכוכית והוספתי לו שאריות של בקבוק סיידר תפוחים שהותסס בשמרי פרא (ברטנומיציס).

ככה זה נראה כעבור כחודש:

הקרום הלבן נקרא pellicle והוא נוצר ע"י שמרי הפרא כמחסום לחמצן. 

יש מצב שהבירה תהיה מגעילה ברמות קשות. יש גם מצב שלא.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

מחכה לבקבוק

יואב

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לדעתי תצטרך להזדיין בסבלנות. 

בירה כזו יש ליישן איזה שנה, לא?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
ארז- בירת הכרמל's picture

Location

חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/18/2010

בשבילי זה כבר יותר מדי .

לטעום את זה נראה לי סוג של מזוכיזם .

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

ארז, למה מזוכיזם?

שתית פעם למביק?

ארז- בירת הכרמל's picture

Location

חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/18/2010

לא שתיתי , הריח החמוץ העביר לי את הרצון לשתות .

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כעבור חצי שנה...

מדדתי גרביטי. קיבלתי כ 1.005.

נראה שזה כבר לא ירד עוד ואפשר כבר לבקבק.

 

מן הסתם יש להוסיף סוכר בעת הביקבוק. השאלה היא אם כדאי להוסיף גם מעט שמרים?

 

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

היה לך האומץ לטעום?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ברור.

לא חמוץ בשום צורה.

יבש ו...פראי. אולי קצת כמו גבינה עם עובש. 

מה שמתואר כ barnyard, hourse blanket וכו'

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אחרי כל מה שקראנו

אני חושב שבשביל שיחמיץ צריך לפתוח קצת

כדי להכניס אסטו-באסטר וחמצן

 

או לפתוח ולזרוק קצת עץ פנימה

 

בכל מקרה אם אתה מבקבק - אתה יכול לבקבק רק חצי

ואת החצי השני להשאיר לעוד חצי שנה - הבקבוק כבר יכניס חמצן לחצי שנשאר

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שחר,

במקרה הזה, לא מדובר בשמרי "פרא" קנויים שאנו יודעים מה מרכיב אותם.

מדובר כזכור בDREGS של בקבוק סיידר צרפתי שתסס עם שמרי פרא פראיים. לכן אם אין שם אצטובקטר בתערובת, גם חמצן לא יעזור ליצירת חמיצות.

עוד דבר, זכור לי מפודקאסט שפורסם לאחרונה באתר בירסמית ע"י בראד סמיט, דיון על שימוש בשמרי "פרא". אחת הנקודות העלתה כי מבשלי בירה הופתעו לגלות שתסיסה עם שמרי ברטונומיציס בלבד (ללא מיקס של לאקטובצילוס ואצטובאקטר) הפיקה בירה שהיא בעיקר פאנקי אבל לאו דווקא חמוצה.

 

אני חושב שאבקבק. ההעברה למיכל הביקבוק והערבוב בסוכר יוסיפו מעט חמצן. נראה מה זה יעשה.

 

מה דעתכם על קצירת שמרי פרא מהעוגה שבתחתית הקארבוי? מי רוצה מנה?

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

בגלל זה המלצתי על פתיחת המיכל לזמן קצר - שייכנסו האצובאסטרים

 

בכל מקרה - עדיין ממליץ לבקבק רק חצי מיכל

ועדיין מבקש שתשמור לי בקבוק : )

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אצובאסטר כמו כמו גוסטבאסטר?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

בכל מקרה כדאי מאוד מאוד לנקות את כל הכלים עם אקונומיקה או שווה ערך לפני השימוש הבא אם אתה מתכוון לבצע תסיסה עם שמרים רגילים.

יואב

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

המומחים אומרים שזכוכית ומתכת ניתן לנקות ולחטא. פלסטיק וסיליקון לא ממולץ. יש להקצות סט נפרד.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
גלעד-KornReich's picture

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/08/2011

אני עוד לא הבנתי את הקשר של כל זה לדובל? זה נכתב בטעות במקום למביק? אני מדבר על הפוסט המקורי.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בישלתי דובל. התסיסה הסתיימה גבוה בגלל שמרים בעייתים.

חצי מהבטצ' בוקבק כרגיל (ובסוף הסתבר עאחלה בירה) והחצי השני קיבל את הטיפול הנ"ל.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
גלעד-KornReich's picture

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/08/2011

כהה משהו לא?

מקס's picture
Offline

Location

רמת גן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/05/2011

זה קצת השחים בתנור :)

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אחרי חודש + בבקבוק הבירה נטעמה ע"י מספר טועמים.

ראשית, הבירה בהחלט ברת שתיה ולא "מגעילה".

גיזוז חזק, צלילות טובה. הבירה יבשה למדי. אין חמיצות. יש טעמים "פראיים" שמוגדרים בד"כ כ "barnyard", "funky" וכו'.

אני אהבתי, מרבית משאר הטועמים נתנו תגובות חיוביות.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כעבור שלוש שנים. הבקבוקים האחרונים עדיין מתיישנים היטב. :) 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

כמה נשארו?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

4-5

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

אז צריך להגיע למודיעין בהקדם :)