The Jamil Show

6 תגובות [לתגובה האחרונה]
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שאלה לעמנואל,

עמנואל, הזכרת בעבר שאתה חסיד של גורו בישול הבירה הבייתית, Jamil Zainasheff .

וספיציפית של הפודקאסט שלו http://thebrewingnetwork.com/shows/The-Jamil-Show

אף אני מקשיב קשב רב לפודקאסטים של הבחור עם השם המוזר.

בנוסף, ציינת באחד המפגשים האחרונים בהם שוחחנו שאתה מקפיד בד"כ על משטר תסיסה של 1-2-3

1 שבוע בתסיסה

2 שבועות נוספים ב secondary

3 שבועות נוספים בבקבוק

ורק אח"כ הגשת הבירה.

 

ביותר מפעם אחת הזכיר מר Zainasheff יחד עם שותפו לתוכנית מר John Palmer, שהוא כבר אינו נוהג בד"כ להעביר את הבירה ל "תסיסה שניה" (secondary fermentation) אלא נותן לבירה לתסוס באותו מיכל עד להעברתו לביקבוק (או במקרה שלהם לקג) - הם הדגישו שיש מקרים יוצאי דופן אבל באופן כללי הם הסבירו שאמנם ה secondary fermentation היה נהוג ונפוץ בעבר אך הם לא מוצאים לו הצדקה.

ודעתך בנושא?

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

סתם השארה,

 יכול להיות שיש להם מיכל  תסיסה קוני והם מרוקנים את השמרים במקום להעביר ל secondary?

 
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הם טוענים שלא.

הוא מספר שהיה לו מיכל קוני שהוא השתמש בו אבל הוא חזר לשימוש במיכלי carboy כי הם יותר זמינים והוא יכול לבצע תסיסות side by side.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

היי נועם,

אני מעביר לסקונדרי רק כשצריך, בדר"כ לדריי הופינג (זה נראה מצחיק בעברית), עכשיו אני מתסיס בירה בטעם תות שגם כן מצריכה הפרדה מהשמרים או כשדרושה תסיסה ארוכה בגלל טמפ' תסיסה נמוכה. בעיקרון הפסקתי עם הסקונדרי.

החשש בסקונדרי הוא בעיקר מזיהום.

אם פעם הכלל היה 1,2,3 כמו שכתבת, היום הכלל הוא 10, 21 (10 ימי תסיסה בפריימרי ועוד 3 שבועות קונדישנינג בבקבוק).

היתרון בשינוי הגישה הוא בכך שיש לי שלושה דמיג'נים ששמשו לסקונדרי ועכשיו אני יכול להשתמש בהם לפריימרי לבצ'ים מקבילים.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

10, 21 כבר נשמע לי הגיוני.

אני לא תמיד מתאפק את כל ה21...

איך הולך עם התות? נשמע מעניין אבל כפי שאמרת לי כשנפגשנו, יש פחד מזיהומים.

אגב, למה בעצם אי אפשר לעשות דריי הופינג בלי סקונדרי? נניח 5 ימים לאחר תחילת התסיסה (כאשר רוב פעילות השמרים כבר נסתיימה), להוסיף את הדריי כשות למיכל לעוד 5 ימים ואז לבקבק?

במה אתה מתסיס? רק בדימג'אנים או גם בפלסטיק?

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מתסיס בחביות כחולות של 30 ליטר. האמת היא שאני אפילו לא בודק גרביטי בפער של יומיים לוודא סיום התסיסה. מנסיון זה כבר ברור שאחרי 10 ימים אין מה שיתסוס שם.

לגבי התות נדע בעוד יומיים נטעם בדרך לבקבוק. אני בונה על כישורי החיטוי של האלכוהול להתגבר על המיקרובים שגדלו על התותים בשדה.

דני's picture
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

גם נושא הדריי הופינג עלה בפודקסט וההמלצה היא כמו שכתבת. אפשר לעשות דריי הופינג בסוף הראשי. אני עשיתי ל-5 ימים לפני הביקוק ובעוד שבוע אבדוק את התוצאה.