שאלה לעמנואל,
עמנואל, הזכרת בעבר שאתה חסיד של גורו בישול הבירה הבייתית, Jamil Zainasheff .
וספיציפית של הפודקאסט שלו http://thebrewingnetwork.com/shows/The-Jamil-Show
אף אני מקשיב קשב רב לפודקאסטים של הבחור עם השם המוזר.
בנוסף, ציינת באחד המפגשים האחרונים בהם שוחחנו שאתה מקפיד בד"כ על משטר תסיסה של 1-2-3
1 שבוע בתסיסה
2 שבועות נוספים ב secondary
3 שבועות נוספים בבקבוק
ורק אח"כ הגשת הבירה.
ביותר מפעם אחת הזכיר מר Zainasheff יחד עם שותפו לתוכנית מר John Palmer, שהוא כבר אינו נוהג בד"כ להעביר את הבירה ל "תסיסה שניה" (secondary fermentation) אלא נותן לבירה לתסוס באותו מיכל עד להעברתו לביקבוק (או במקרה שלהם לקג) - הם הדגישו שיש מקרים יוצאי דופן אבל באופן כללי הם הסבירו שאמנם ה secondary fermentation היה נהוג ונפוץ בעבר אך הם לא מוצאים לו הצדקה.
ודעתך בנושא?