קניתי מיחם חשמלי ואני רוצה להשמיש אותו לבישול.
במיחם עצמו יש ברז אבל הוא קצת גבוה (עד כדי כך שממש לא מתאים לבישול) עד עכשיו חשבתי לקדוח חור חדש הכי קרוב לתחתית ולהתקין ברז, אבל עכשיו היה לי מחשבה (יכול לניות שרעיון דומה הועלה באחד מהשרשורים...) להבריג את הברז על הברגה קיימת, להוריד צינורית לתחתית בצד הפנימי ולשאוב את התירוש עם משאבה, העניין הוא שאני לא יכול להשקיע עכשיו במשאבה יעודית אלא משאבה של מכונת כביסה, אז מה הן הסכנות של זיהום של תירוש שעובר דרך המשאבה? כמובן שכאשר התירוש יגיע למשאבה הוא כבר יהיה קר אחרי הצ'ילר. האם כדאי לעשות זאת בכלל או שאולי עדיף לקדוח חור נוסף? אני פשוט קצת חושש להרוס את המיחם או לא להצליח לשים את הברז ככה שיהיה עטום לגמרי.
גם לי יש סיר חדש-התיעצות
אתה לא צריך משאבה כדי לרוקן את המיחם מתחת לגובה הברז, כל מה שצריך זה להוסיף צינור בצד החיצוני של הברז , הצינור החיצוני צריך להיות לפחות באורך של הצינורית הפנימית
גאוני! אני לא מאמין שלא חשבתי על זה
תודה
אאל"ט, אתה לא זקוק למשאבה. הפיזיקה פה פועלת לטובתך בצורת חוק הכלים השלובים.
כל עוד תהיה זרימה תמידית בצינור החיצוני המחובר לסיר (או ואקום בהתחלה) הנוזל יזרום, כמו עם שימוש בסיפון,
כל עוד גובה הנוזל במיכל השני, יהיה מתחת לגובה הנוזל במיחם.
בהצלחה!
לא קשור בכלל לכלים שלובים.
תודה על התיקון. ערבבתי בטעות שני מושגים משום מה.
דרך הפעולה של הסיפון לצורך העניין, כמו במקרה פה, לא קשורה לחוק הכלים השלובים.
גין,
אתה לא יכול להיות רציני. אני קורא את שאלתך פעם אחרי פעם ולא יכול להאמין שזה אמיתי. זה נראה כאילו אתה צוחק איתנו אבל אחרי זה אני קולט שאתה כן רציני.
רק שלא אבלבל אותך. זה בסדר גמור לשאול. כל שאלה מקובלת, זה לא העניין.
העניין הוא שהשאלות האלו הועלו כבר עשרות פעמים בעבר ורק בשבוע האחרון זה עלה בשירשור של נועם על הסיר שלו.
מכאן שאני שואל את עצמי האם הרוב הדומם בפורום זה קורא את השירשורים של אחרים, מנסה ללמוד ו/או לעזור לפי הידע הנמצא -או- רק מתחבר כשיש לו שאלה ושואל לפני אפילו חיפוש (נכון שמתנצלים מראש אבל מה זה משנה)
סיינט
נ.ב.: הערכתי הרבה על המכשף מארץ א.ו.ז. על האיפוק. אני בטוח שדרש מאמץ על.
פרננדו,
אתה צודק במה שאתה אומר וגם לא כל כך צודק...מוכן להסביר לך בפרטי למה אתה לא צודקי, אתייחס רק ל"נ.ב." ...בוא נגיד רק שעצם זה שהרוב פה דומם זה בגלל שהרבה פעמים לא נעים להגיב פה.
אה..ולשאול שאלות מטומטמות זה נעים מאוד.
להתנהג בהתאם אי.זי.!
שאלות לא מתחלקות לחכמות ומטומטמות. תמיד תמצא מישהו חכם ממך שבשבילו השאלות ההכי חכמות שלך מתאימות למוח של נמלה וגם ההפך.
ג'ין,
זה פשוט היה כל כך מוזר שהייתי בטוח שאתה מסתלבת עלינו. זה מאוד הזכיר לי את השירשור שכתבתי על החבית פחמס עם הקדחים.
בכל אופן, תהיה יותר פעיל ואל תשכח שהפורום שלך כמו של כל אחד. ואם מישהו מפריע לך אז תתעלם ממנו ו/או תעמיד אותו על מקומו. זה לא תירוץ להיות דומם.
סיינט
איזי, אני יכול למצוא כאן לפחות שרשור אחד עם שאלה יותר מטומטמת מזאת שנפתח על ידך. אתה רוצה שאפנה אותך אליו? למשל ההו עם הכשות שנפתח לאחרונה.
חוץ מזה אתה אמור להיות מבסוט מזה שיש אנשים יותר מטומטמים ממך בעולם הזה.
שיהיה לך ערב טוב.
מה זה "ההו"?
ז'אן,
באיזה קוטר הקדח הקיים?
נניח 1/2 או 3/4
אתה צריך בצד החיצוני ברז כדורי, שייבה ואטם סיליקון. בצד הפנימי אתה צריך זוית 90 מעלות (נקבה/נקבה) מפליז, שייבה נירוסטה ואטם סיליקון.
אתה מבריג את הברז דרך הסיר לזוית שבתוך הסיר. לצד השני של הזוית אתה יוכל להבריג איזה אביזר שיגיע עד לעומק הסיר שתרצה.
לברז בצד החיצוני ממולץ לחבר חיבור מהיר לצינור.
אני מקווה שהכל ברור. לצערי אין לי תמונות. עשיתי את זה בסיר הקודם שלי אבל מאז פירקתי את כל החלקים.
אגב, אני חיברתי מבפנים גם מסננת נירוסטה לצמצום כמות הדרעק.
תודה נועם, הכל ברור, שוב פעם שייבה מנירוסטה שכל כך קשה להשיג :-)
אני חושב שהתבריג של המיחם הוא 1/4 אבל לא סגור על זה.
אכן, התקלה הכי גדולה היא השגת השייבה. מנסיון...
אתה בטוח שמדובר בקדח 1/4? נשמע קטן מאד. יש תמונה או לינק? באיזה נפח מיחם מדובר?
ניפל של חצי צול=~20 מ''מ
הניפל שיושב במיחם הוא בקוטר 15.5 מ''מ
לפי היחס זה יותר מרבע אבל אין לי מחשבון לעשות את החישוב...נפח המיחם הוא 57 ליטר 300 כוסות
הברגה 1/4" נשמע הגיוני לברז מיחם.
כדאי לעבור להברגה 1/2" כלומר חור בקוטר 22 מ"מ .
זאת אומרת כדאי להרחיב ל7/8?
דרך אגב אם כבר מדברים על פיזיקה...ואני דיי חלש בנושא זה, אז יש משהו שנקרא חוק ונטורי (אם אני לא טועה) שאומר משהו בסגנון של אם עובר חומר בלחץ קבוע ואז משנים את הקוטר של הצינור ליותר קטן אז הזרימה תתגבר...במלים אחרות כל הכמות שנכנסה דרך הצינור העבה בזמן נתון חייבת לצאת באותו זמן, אז נקבל זרימה יותר חזקה. שווה?
בטכנו בר (אני קניתי בב"ש) יש את כל הניפלם שייבות מנירוסטה שמבשל בירה צריך .
גם אתה מבאר שבע? יופי!
מוזר כי הייתי בטכנובר לפני שבוע ולא היה להם לא ניפלים (רק כפולים) ולא אומים.
הפרופו,
מישהו יכול להסביר לי למה במיחמים הברזים נמצאים תמיד בקומה 12? יש להם הגנה נגד הפעלה ביבש אז מה הפואנטה?
סיינט
סיינט,
הגובה של הברז זה פטנט שעשו במיוחד בשבילי.
תמיד שאני בא לשתות קפה ופותח את הברז מטפטפת לה טיפה ונאדה.
הטייה קטנה למיחם והופ... יש בדיוק את הכמות הדרושה לקפה.
אותי לא ידפקו, אני לא הפרייר שימלא את המיחם מחדש :-)
אלון,
הייתי אשקר (או חוטא באובר-גבריות) אם אגיד שלא התגעגעתי אליך :-)
טוב שאתה כאן ונדאג לכך שימשיכו להתקין אותם גבוה!
סיינט