אול גריין בBIAB + שאלה כללית לגביי לאגר

5 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

ramla
ramla
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/05/2010

טוב אז את הבישול הבא שלי אני רוצה לעשות אול גריין בשיטת BIAB

הסיר שלי זה חבית בירה 50 ליטר ,

אני מעוניין שיצא לי אחרי רתיחה 30 ליטר.

מאיפה אני יכול לקנות "תיון" כזה גדול ?

 

הורדתי את האקסל עם החישובים . ואין לי מושג מה רוצים ממני  . יש מצב שמישהו מסביר את זה ? :)

 

באותה הזדמנות של בישול אני מעוניין שהבירה שלי תתסוס ע"י שמרי לאגר,

יש לי מקרר בייתי רגיל וישן הכי גבוהה שהוא מגיע זה 8 מעלות + - 

יש למשהו המלצה לשמרי לאגר טובים ? אני רוצה לעשות בירה בסגנון לאגר כהה סטייל טובורג רד וגולדסטאר, מתכון גם יהיה נחמד אם משהו מכיר משהו בסגנון, אם אתם מכירים משהו מומלץ ולא בידיוק בכיוון אני אשמח לשמוע :)

אם משהו מנוסה בנושא הזה אני אשמח לקבל טיפים . ! :)

תודה רבה

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

סמוראי,

את השקית אין ברירה אלא לתפור לבד. לא מצאת משהו כזה לקניה.

הקובץ מכיל המון הוראות ומסביר בפירוט איך להשתמש בו. צריך לקרוא הכל. באננגלית. אם לא תסתדר, שלח לי מסר.

לגבי עניין הלאגר, אני במקומך היתי מפריד בין הניסויים

אם הבירה לא תצא כפי שציפית, לא תדע מי אשם במחדל: האם הBIAB? האם השמרים? האם המתכון?

אם אתה רוצה לנסות שיטת בישול חדשה, תנסה אותה על סגנון בירה שבישלת בעבר, שתוכל להשוות.

אם אתה רוצה לנסות מתכון חדש, תבשל אותו בשיטה שאתה מכיר ויודע שהיא עובדת בשבילך.

זו דעתי.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

ramla
ramla
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/05/2010

לגבי השקית . אין לי בעיה לתפור לבד , אפילו בכיף ! אם מישהו רוצה על הדרך אני אתפור איזה 5-6 כאלו ונישתתף ביחד שיגיד לי אני אשמח לעזור.

השאלה היא איזה סוג בד או לא יודע מה כדאי להישתמש שיהיה מספיק חזק ומספיק טוב בשביל השקית ?

הארת את עיני בנושא ! אני מסכים עם כל מה שרשמת . וכמובן ניראה לי שני אעשה כמה ניסוים שונים.

לגבי הקובץ . לא התעמקתי בו יותר מידי , הוא עובד על פי ליטרים וסנטימטרים ?  אני אסתכל עליו בצורה מקיפה יותר שיהיה לי זמן :) תודה .

יש לך איזה אתר שמסביר בפרטנות את השיטה ?

 

תודה רבה !!!

 

 

 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

סמוראי,

יש כמה אתרים בהם יש הסברים מפורטים על השיטה.

הראשון בהם זה גוגל...

אבל אחסוך לך:

www.brewersfriend.com/.../brew-in-a-bag-biab-all-grain-brewing-method

וגם זה מאד מאד מפורט:

http://www.thebrewingnetwork.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=4650

הקובץ הוא במטרים וליטרים.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא עדיף לדעת לבשל ישר לפני שמבשלים עקום?

Offline

Location

ramla
ramla
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/05/2010

 

אני מבשל כבר בערך 5 חודשים אול גריין . עם צידנית . השיטה הזו נשמעת לי פתרון יעיל לצידנית הזו . אני אישית לא מת על זה . זה יותר עבודה יותר דברים ללכלך שאחרי זה צריך לנקות .

 

מה יותר טוב בלהישתמש בסיר אחד ? נשמע לי אחלה של פיתרון.

 

למדתי לבשל בכל מיני שיטות מקובלות קראתי על זה לא מעט אבל אני מאמין שמעט יחסית אל אנשים כאן ,

 

אם תוכל להסביר למה אתה מתכוון אני אשמח ללמוד :) תודה רבה