בירה עם משקעים צפים בשימוש בשמרי S-04

9 תגובות [לתגובה האחרונה]
דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

אימצתי את השיטה של יואב מפיסטה בירה

כאשר אני מעביר את הבירה מסיר הבישול למיכל התסיסה אני מעביר אותו דרך

מסננת קוסקוס מאוד עדינה כ-50 מאש ואז הוא מתערבב עם האויר ומונע את משקעי הבישול

בבישול האחרון השתמשתי במססנת יותר גסה  כ-25 מאש כיוון שהמססנת הדקה העצה נסתמת

 

אחרי 4 ימי תסיסה כאשר בדקתי צפיפות ראיתי שישנם משקעים צפים חלקיקי שמרים וכו'.

כרגע התסיסה מאוד איטית בעבוע בנשם כל 10 דקות.

האם לדעתכם בזמן שהתסיסה תגמר המשקעים ירדו לתחתית והבירה תצא נקיה?

האם במעבר לדלי המזיגה בעת הקרבונציה יהיה צרך בסינון?

תודה

דניאל

Theres nothing like a good brew

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שתי הערות:

א. משקעים לא יכולים לצוף. משקעים שוקעים.

ב. שיטת המסננת מסוכנת מאוד. חיטוי מסננת לא פשוט כלל.

מסקנה שלי, ה"משקעים" הצפים הם מושבות של בקטריות שנגרמו עקב זיהום התירוש. אין בכלל קשר לסוג השמרים.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

דניאל,

לדעתי אין כמעט קשר בין הסינון בסוף הבישול לבין החלקיקים הצפים שאתה רואה.

רוב המשקעים של הבישול( TRUB, שאריות כשות, וכו') ישקעו בכל מקרה. חלקיקים שנובעים מהתסיסה הם חלקיקים קלים יותר ובאמת נשארים בתרחיף.

ספציפית שמרי S-04  ידועים בפלוקולנטיות הגבוה שלהם:

www.fermentis.com/fo/pdf/HB/EN/Safale_S-04_HB.pdf


A well-known, commercial English ale yeast, selected for its fast fermentation character and its ability to form a very compact sediment at the end of the fermentation, helping to improve beer clarity. This yeast is recommended for the production of a large range of ale beers and is specially well adapted to cask-conditioned ales and fermentation in cylindro-conical tanks. Sedimentation: high. Final gravity: medium.

 

ז"א שבסיום התסיסה הם שוקעים.

אני הייתי ממליץ על קולד קראש בסיום התסיסה לזירוז התהליך.

 

 

 

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

היי

המוטיבציה לשימוש בשיטה שלי היא בעיקר לאיוורור התירוש כיוון שכפי שנועם כבר ציין מרבית משקעי הבישול שוקעים בסיום הבישול עצמו בסיר. עד כמה שאני זוכר אתה מתסיס בחוץ נכון? אם כן, ככל הנראה התסיסה שלך בעיצומה ומה שראית הם חלקיקי שמרים מרחפים. תבדוק שוב בעוד 10 ימים.

ד"א ברוב המקרים אתה תראה שמרים מרחפים גם כמה אחרי כמה שבועות במיכל התסיסה, זה נורמלי לחלוטין ולא מצריך סינון נוסף. לדעתי אם ביצעת חיטוי יסודי אין סכנה לזיהום (שנובעת משימוש בנפה), אני עובד ככה שנים בלי בעיות מיוחדות.

יואב

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

יואב תודה, יש לי כמה שאלות הבהרה אם תוכל לענות בבקשה:

השמרים הללו עושים תהליך תסיסה מהיר.

התסיסה בדלי 25ליטר בטמפ 21 מעלות. כאשר OG היה 1.053 והיום היה 1.015.

היום הוא ה-4 לתסיסה ובנשם אין בועות למרות שמפלס המים מראים שיש לחץ המיכל.

כמה ימים ע"פ נסיון עבר שלך עם שמרים אלו נמשכה התסיסה עד שבקבקת(S-04)?

כמה ימים ניתן לשמור על הבירה בדלי תסיסה העיקרי לפני שמשקעי השמרים יכניסו טעמי לוואי בבירה?

האם לחכות יום יומיים בין סיום התסיסה לבקבוק לצורך שקיעת המשקעים?

תודה

נ.ב

במידה ויצליח נשלח בקבוק במפגש הפורום הבא

 

Theres nothing like a good brew

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

תשובות:

ספציפית עם S04 יצא לי להתסיס כשלושה שבועות לפני הבקבוק ללא בעיית טעמי לוואי, באופן כללי אני בד"כ לא מבקבק לפני שהבירה תוססת שבועיים לפחות.

יואב

נמרוד רוזנבלט's picture

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2010

רק אחרי שתעלה תמונה של "המשקעים הצפים" לפורום, החברים כאן יוכלו לתת לך מידע מדוייק לגבי האם מדובר בעובש או לא... עד אז הכל משחק של ניחושים!

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

חכה 10 ימי תסיסה

אם יש לך אפשרות לקולד קראש - זה יצליל את הבירה גם

 

בהצלחה

 

 

Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

הכי טוב זה לא לפתוח את מיכל התסיסה כלל, תן לו 10 ימים, ותבקבק, ביום של הביקבוק תטעם ותראה אם לדעתך כדאי להמשיך או שאין סיכוי.

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

Offline

Location

אורנית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/29/2010

בועות בנשם הן לא מדד מספיק טוב לתסיסה.

צריך לוודא יומיים בלי שינוי בגרויטי