סיום תסיסה ובקבוק

16 תגובות [לתגובה האחרונה]
דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

ברוב הבישולים שלי עד היום,תהליך התסיסה נמשך 4-7 ימים

אשר בסיומם בקבקתי והבירה התיישנה בבקבוק בין 3-5 שבועות לפני הגשה

והתוצאות היו טובות

אחרי קריאת כמה מאמרים בנושא הבנתי שמומלץ התהליך הבא:

להשאיר את הבירה עד 21 יום במיכל תסיסה עיקרי לפני בקבוק אפילו עם השמרים סיימו עבודתם אחרי 7ימים לערך

כיוון שיש עוד פעולות שמשפיעות על טעם הבירה, וכאשר מעבירים את הבירה לבקבוק כמות השמרים

הנמצאים בבקבוק לשם שיפור הטעם קטנים במספר.

עד 21 יום משקעי השמרים אינם משפיעים לרעה על טעם הבירה.

האם למישהו היה נסיון אם תהליך כזה של המתנה בין סיום התסיסה עד לבקבוק?

 

 

Theres nothing like a good brew

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

אצלי תקופה כזאת רק בבירות גדולות 

בדר"כ בין שבוע לשבועיים בהתאם לפינוי הזמן לביקבוק

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

מהי ההגדרה לבירה גדולה?

 

Theres nothing like a good brew

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מעל 70 נקודות

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

אצלי יש כרגגע תופעה בבירה בעלת OG של 1.053 שאחרי 12 יום יש בועות למרות שאין שינוי ב-FG שעומד על 1.01

האם הבועות מראות על תסיסה או שזה גז מומס בבירה שמשתחרר

קצב בעבוע כל דקה למרות שאתמול הקצב היה כל 2 דקות

Theres nothing like a good brew

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

הבועות עליהן אתה מדר הן פעפוע בנשם? אם כן, מדובר על תסיסה. תסיסה הולכת ומעטה ככל שחולף הזמן. 

בקשר להשארת הבירה במיכל התסיסה, מאחר ואני עושה דרי הופינג ברוב הבירות, ומאחר ואני מבשל בסייקלים בני שבוע בין בישול לבישול כך שהבירות יושבות 21 יום (בישול, תסיסה שבוע, דרי-הופינג לשבועיים ואז ביקבוק) בירה יושבת 21 יום במיכל תסיסה.

ממה שקראתי ושמעתי ממבשלים ביתיים אמריקאים, כאשר הכלים אטומים ניתן להשאיר את הבירה אף יותר. הזמן מטיב עם הבירה באופן בו יוצאים מהבירה טעמי לוואי ככל שהזמן חולף. הבירה מתעדנת במיכל.

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

זה לא חייב להיות רק תסיסה.

המיכל בטמפרטורה מבוקרת? אם לא אז עליית הטמפרטורה בימים האחרונים יגרום לפליטת CO2 מומס.

אפשרות אחרת הוא זיהום אבל פחות סביר.

מקובל לבצע דריי הופינג 3 ימים לפני הביקבוק. לא ברור לי מה קורה אחרי זה אבל סביר להניח שלא משהו טוב.

סיינט

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

+1

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני לא מומחה גדול ב DRY HOPPING, אבל גם לי זכור שמומלץ 3-4 ימים ואז ביקבוק.

שבועיים DRY HOP נשמע לי מוגזם

זה לא מתחיל להוציא טעמים של עלים/דשא/עשב ?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

למעשה אצל האמריקאים מקובל לעשות העברה לסקונדרי (להפרדה ממצע השמרים) אחרי סיום התסיסה הראשונית (משהו כמו שבוע) ושם להשאיר את הבירה לזמן הנותר. נעשו בעבר ניסויים שהראו שאין תרומה ממשית להעברה לסקונדרי ובירה ששוכבת 3-4 שבועות על השמרים לא תסבול ותא תיפגע.

אני משאיר את הבירה בפריימרי במשך כשבועיים לפני ביקבוק. אם אני עושה dry hopping אז שבוע נוסף. היו כבר מקרים שהבירה נשארה גם יותר מזה.

עפרי - מבשלת החלוץ's picture

Location

סמילנסקי
רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/13/2010

לאחרונה אני קורא ושומע (כמובן BREW STRONG) הרבה על ענייני הדריי הופינג (לקראת הסופ"ש ובישול ה IPA הראשון שלנו) ובאלו הפנינים נתקלתי

1.א. מסיימים תסיסה ועושים דרי הופינג בסקנדרי עד לקבלת הטעם הרצוי

  ב. פשוט עושים את את זה בפרימרי 

2. א.כשהתסיסה מגיעה ל 90% מעבירים לסקנרדי ועושים דרי הופינג

 ב. פשוט עושים את זה בפרימרי

 בנוגע ל ב' לדעתי כדאי להעביר לסקנדרי זה עוזר לנו עם ההיפתרות מהמשקעים וגם מרים את השמרים העייפים ומחזיר אותם לעבודה.

בנוסף כדאי לשמור את התירוש סביב ה 20 מעלות מסתבר שזו הטפ' האידיאלית למיצוי שמנים

מאוד כדאי לשקע את הכשות בתוך הנוזל (שימוש בשק מחוטא עםמשקולת בתוכו , רק לא מנחושת)

מקור הטעמים הצמחיים/ירוקים הוא מיצוי טאנינים מהכשות לכן כדי להימנע מזה צריך גם לעבוד בצורה מטודולגית (אם יצא לך אחרי 5 ימים לא טוב תנסה 3 בבישול הבא) בהכללה הארומה של הכשות שאותה אנשים רוצים(אני פחות חובב של הסגנון) מקורה בשמנים שיש בכשות. ובהכללה ככול שאחוזי האלפא בכשות גבוהים יותר כך גם אחוזי השמנים שהם מכילים. בנוסף ככל שיש לך יותר שטח צימחי (כשות הוא צמח) את כמות הטאנינים שתמוצא ממנו תגדל- לכן כדאי לקחת כשות עם אחוזים גבוהים יותר גם ניתן להוציא יותר שמנים לשטח וגם משלמים פחות כי במקום 60 גרם כשות עם 6% אלפא אפשר לשים 30 גרם עם 12%.

ברור לי שזה לא לחלוטין מדוייק אבל זה ליד

אגב כדי לנהל מעקב אחר התפתחות הטעם של הבירה מומלץ לבחוש לפני הטעימה כי כדי ליצור טעמים יותר יציבים

בנוסף כדאי לערבב פעם ביומיים שלושה של הדרי הופינג כדי לעורר את שאריות השמרים שעוזרים בייצוב הטעמים.

אשמח אם אני טועה ומישהו יתקן אותי, חבל לבנות בניינים על בסיס רעוע

אם לא נעמוד על המדבר - לא תעמוד תל-אביב. קיומו של הנגב הוא אולי ממשי יותר מקיומה של תל-אביב - בן גוריון בהחלט ידע על מה הוא מדבר. מבשלת החלוץ

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עפרי,

גילוי נאות: אין לי מושג. את dry hoped beer הראשונה שלי ביקבקתי אמש.

אבל הסיכום שלך מאלף!. חלק מהדברים עושים לי שכל, וחלק ממש לא.

אני לא חושב שיש טעם בסקונדרי. למיטב הבנתי אין  משמעות לאחוז אלפא בכשות. זה רק משפיע על המרירות ולא על טעמים וארומות. לא הייתי בוחש את הבירה בכלל.

 

אני מחכה לתגובות החברים.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
עפרי - מבשלת החלוץ's picture

Location

סמילנסקי
רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/13/2010

את העניין על אחוזי האלפא והשמנים הארומטים הם מסבירים שזה לא בהכרח קשור. הם אומרים שזה כמו ענן שחור - לא בהכרח יירד גשם אבל יש סיכויי גבוה כי יש בכלליות הלימה בין הדברים.

ובנוגע לעירבוב אני מתייחס לזה רק אם הפרדת את התירוש מ"העוגה" 

אם לא נעמוד על המדבר - לא תעמוד תל-אביב. קיומו של הנגב הוא אולי ממשי יותר מקיומה של תל-אביב - בן גוריון בהחלט ידע על מה הוא מדבר. מבשלת החלוץ

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

אני עושה 1 א. יוצא גוטה גוטה, לראשונה - ב-IPA הסינרגטי

והמאמר בנושה:

http://www.brewersfriend.com/2009/07/25/dry-hopping-beer/


Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הנכון לעשות זה 2א' חד משמעית

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא 2ב'?

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נראה שמנסים להעתיק בבחינה :)