להוסיף או לא להוסיף?

35 תגובות [לתגובה האחרונה]
יובל ואלעד - החזיר השוטה's picture

Location

חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/02/2011

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני לא הייתי מוסיף כלום.

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

+1

עודד
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני גם לא הייתי מוסיף כלום.

אבל אני גם לא הייתי מעביר לדמיג'ון. למה זה טוב?

אם כבר, יש לך דרך להתיז CO2 מעל הבירה?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
יובל ואלעד - החזיר השוטה's picture

Location

חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/02/2011

יישון

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 אייל, בלגי/חיטה/IPA, עם דבש וכשות מסוג סוראצ'י איייס.

אני הייתי מוסיף. הרי זה כבר לא יכול לקלקל...

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

Laughing

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
יובל ואלעד - החזיר השוטה's picture

Location

חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/02/2011

למה לקלקל? בנתיים זה נראה מבטיח, כשות לימונית, עם חיטה ודבש, אבל נראה בעוד חודש מי צודק.

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מה זה הכשות הזאת? אני לא שמעתי עליה. משהו שמוכרים ברמלה?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עמנואל, התקלקל לך הגוגל?

http://www.brew-dudes.com/sorachi-ace-hops/790

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כשות יפני....בהההה

בעצם אם הונדה זה טוב אז למה לא סוראצ'י

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תחשוב לקסוס...

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

מה זאת הבירה הזאת?

אני אישית לא הייתי הולך לכיוון דל להמציא סגנון חדש, וגם כלן  השילובים של חיטה, בלגי וIPA. זה נשמע כמו מקצה שאריות שהייתי נמנע מלשתות

אני לא רוצה להעליב, אבל הייתי מנסה להיצמד למתכון קלאסי.

If you don't stand for something

You will fall from anything

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

+1

יואב

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

-1 (זה בעצם מבטל את ההערה של יואב)

הסבר: 1 - 1 = 0

סיינטולוג

עפרי - מבשלת החלוץ's picture

Location

סמילנסקי
רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/13/2010

באמת נשמע לי מוזר  אבל אני חושב שזה שווה טעימה, רק כדי לראות מה קרוס ברידינג כזה יוצר, למרות שלי נראה שאולי חבל על הבירה. 

למה לא לפרגן בעצם? אולי נלמד משהו מזה- נכון שזה לא בתחומי הBJCP (או עירבובי הסגנונות שהייתי מאמין שיעבדו) אבל זה ממש בירה "עולמית" כשות מיפן במפגש עם הבלגים, הגרמנים והסקסונים - "מבשלי כל העולם התאחדו!"

יובל ואלעד שתדעו שאני מחכה לטעימה...

ואם אתם כבר רוצים להוסיף את החליטה, תוסיפו בסוף התסיסה שלא תאבדו את רוב הטעמים במהלך התסיסה

בנוסף- למיטב הבנתי אתם צריכים לפחת מחמצון סביב 20% אוויר אל מול נוזל (בטח יש גם עניין של שטח פנים אבל אני לא באמת ודע) זה כלל אצבע שאני מכיר

אם לא נעמוד על המדבר - לא תעמוד תל-אביב. קיומו של הנגב הוא אולי ממשי יותר מקיומה של תל-אביב - בן גוריון בהחלט ידע על מה הוא מדבר. מבשלת החלוץ

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

אני מקווה שאתה יודע לפדות את הצ'ק שיוצא לך מהפה

If you don't stand for something

You will fall from anything

עפרי - מבשלת החלוץ's picture

Location

סמילנסקי
רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/13/2010

אחי... זה לא מה שיוצא אלא מה שיכנס

במקרה הזה חובת ההוכחה היא עליהם אני סתם סקרן, כרגיל.

אינסטנקטיבית זה נשמע דוחה אבל לך תדע....

אם לא נעמוד על המדבר - לא תעמוד תל-אביב. קיומו של הנגב הוא אולי ממשי יותר מקיומה של תל-אביב - בן גוריון בהחלט ידע על מה הוא מדבר. מבשלת החלוץ

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אתה בטח מתכוון לשם של ה"מבשלה"

יובל ואלעד - החזיר השוטה's picture

Location

חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/02/2011

אתה תטעם.

יובל ואלעד - החזיר השוטה's picture

Location

חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/02/2011

כאן מה שהנחה זה השילוב של הטעמים ומה עובד עם מה כשהכשות הספציפית זה המרכיב המרכזי ופחות הגדרות סגנוניות - BJCP כך שגם ההגדרה של ההבריד הזה זה בעירבון מוגבל, מאחר וזו גירסה ראשונה אז היא רכז, אם הכיוון יעבוד אז זה יהיה עם גרעינים, בכל מקרה זה ניסיון.

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

איך החלטתם שהבירה עונה לכל הסגנונות , בלגי/חיטה/IPA?

תנו מתכון

 
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מזכיר לי בדיחה ידועה:

 

"

בזלת אייל ענברי

בזלת אייל ענברי הינה בירה בתסיסה עילית, השייכת לקבוצת הבירות שזוכה להערכה גדלה והולכת בכל רחבי העולם. בזלת אייל ענברי עוצבה ויוצרה בשיתוף מיוחד במינו: חושי הטעם המיוחדים של אנשי היקב שחברו לבעלות על המבשלה ותפיסותיהם כלפי בירות אייל, יחד עם רשמיי מ'טעמו של הגולן'. בירת האייל הענברי שלנו נוצרה בהשראת שלושה סגנונות אייל: האלט הגרמני (Alt), האייל הבלגי והאייל האירי. השילוב של האדם וההשראה המתודולוגית, בחירה מתוחכמת של חומרי גלם, יחד עם המים המשובחים, יצרו בירה מאוד מיוחדת המעבירה את ההוויה הגולנית במיטבה. זאת הבירה שלדעתי מייצגת יותר מכל את המקום. זאת הבירה המקומית שלנו בהא הידיעה. "

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בדיחה שבה לבכות.

יובל ואלעד - החזיר השוטה's picture

Location

חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/02/2011

את האמת אולי בלגי זה לא מדוייק...יותר בסגנון של בירת דבשׁ(ברבר?) עם חיטה של 8% וכשות באיזור ה55 IBU.

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

אני לא כל כך בעניין של לחפור, אבל 8 אחוז חיטה, לא הופך את הבירה לבירת  חיטה. בטח שמתם חיטה בשביל ראש קצף יציב ואולי קצת גוף.

שתדעו.

If you don't stand for something

You will fall from anything

יובל ואלעד - החזיר השוטה's picture

Location

חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/02/2011

8% אלכוהול, חיטה יש יותר, לא בכמות של בירות חיטה אבל יותר.

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

איך אפשר להבין על מה אתם בכלל מדברים? 8 % אלכוהול חיטה יש יותר... מה יש יותר? אלכוהול? מה זה הקישקושים האלה?

בץ' שני וכבר מבשלים ברבר....בבצ' הבא תבשלו שימיי גרנד ויטרה?

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מה אתה כועס? העיקר שיש להם לוגו

עודד
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני כועס כי נרשמתי לתיכון והגעתי לגן ילדים

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

:) אז תאתר את המחוננים

עודד
גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

רגע רגע, מתי בוחרים מגמות?


If you don't stand for something

You will fall from anything

יובל ואלעד - החזיר השוטה's picture

Location

חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/02/2011

רביעי, אפשר להרגע, לא קפצנו מעל הפופיק אם לזה אתה רומז...שום דבר דרמטי, זה רכז, אבקה, דבש וכשות ושמרים, בירה מאד פשוטה ת'כלס, למה הסרקסטיות?

חלק מהכיף זה להתנסות מעבר לקצת רכז עם קצת גרעיני לתת קרמל או לתת בסיס עם קצת לתת קלוי, זה פחות מעניין...

יובל ואלעד - החזיר השוטה's picture

Location

חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/02/2011

אה ובבאצ' הבא נבשל איזה פייל אייל משמים לפי מתכון בדוק מאחד האתרים....סתם...לא אנחנו.

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כשאני הייתי צעיר רציתי מאוד להיות פסנתרן. הלכתי לקונסרבטוריון וביקשתי מהמורה מר ולדק, "תלמד אותי לנגן טוקטה בדי מינור של סושטקוביץ'". ולדק אמר לי, "ילדון , קודם תלמד איפה נמצא קליד דו, רה , מי......."

אמרתי לו, "טמבל, את זה אני כבר ילמד אח"כ. עכשיו אני רוצה סושטקוביץ'. ובכלל תוים זה משעמם".

עד היום אני לא יודע לנגן סושטקוביץ'

מקס's picture
Offline

Location

רמת גן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/05/2011

+1 

+ROFL