בירת פירות יער

24 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

שפרינצק
קרית מוצקין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/30/2011

שלום לכולם

 

לאחר מתכון ראשון ומוצלח של בירת פייל אייל

ועוד בישול (עדיין בבקבוק) של סטאוט שיבולת שועל

החלטנו לעשות ניסיון נועז לבישול בירת פירות יער

לאחר חיפוש קל למתכונים עושה רושם שאת מחית פירות היער מוסיפים לאחר הבישול, כמו כן בחלק מהמתכונים מוסיפים פקטין

מידע כללי אני יודע שמשתמשים בפקטין בריבות לעזור לריבה להקריש.

אשמח להצעות רעיונות ודעות בנושא

 

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

פקטין הוא חומר שנמצא לרוב בקליפות של פירות,

תסיסה בנוכחות פקטין יוצרת מתנול שהוא לא רצוי.

אין צורך להוסיף פקטין לבירה.

 

בהצלחה ותשמרו טעימה.

Offline

Location

שפרינצק
קרית מוצקין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/30/2011

תודה רבה על המידע

 

סוף סוף מישהו הגיב פה בפורום...

Offline

Location

שפרינצק
קרית מוצקין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/30/2011

מישהו עבד עם תמציות טעם?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ניסיתי מעט. לא טעים.

לחלופין, חליטות תה פירות נותנות טעם/ארומה יותר מוצלחים מתמציות טעם.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
עפרי - מבשלת החלוץ's picture

Location

סמילנסקי
רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/13/2010

יואב

אני מציע שתקשיב לתוכנית הרדיו הזו היא מוקדשת לבירת פירות

http://s125483039.onlinehome.us/archive/Jamil04-24-06.mp3

התמצית אם אני זוכר נכון:

1. ההחית עדיפה על הכל (הם מדברים על מחית אורגנית)- כבר מחוטאת, עם טעם יציב תמיד.

2. שים בסקנדרי את המחית ועל זה את הנוזל

תן לזה לעמוד עד שזה מקבל את הטעם שאתה רוצה

 יש עוד פנינות חוכמה

אם לא נעמוד על המדבר - לא תעמוד תל-אביב. קיומו של הנגב הוא אולי ממשי יותר מקיומה של תל-אביב - בן גוריון בהחלט ידע על מה הוא מדבר. מבשלת החלוץ

קוואזימודו's picture

Location

פתח תיקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/20/2010

הנה רעיון נועז - פירות טריים!

בישלתי פעם באצ' של אמבר עם חצי ק"ג פירות טריים בתוך גרב למשך חצי בישול

זה היה כמו המים בטעמים - בירה עם "נגיעות" פירות יער.

מבשלת קוואזימודו - בירה פתח תיקוואית משובחת

עפרי - מבשלת החלוץ's picture

Location

סמילנסקי
רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/13/2010

פירות טריים זה נהדר אבל ...

1. בהרתחה אתה מאבד חלק מהארומה וגם טעמים

2. כי להשתמש בהם בסקנדרי אתה צריך לוודא שהטעמים יצאו בקלות (נגיד אליבא דה איזי להקפיא להפשיר לטחון)

3. אם לא מטפלים בהם כמו שצריך אז הם יכולים להכניס בקטריות למיניהן 

4. אני לא בטוח שזה נכון אבל אם אתה מבשל את הפירות יותר מידי אתה אולי עלול לקבל טעמיט ירקות מבושלים (יעני טעמי DMS)- אני ממש לא יודע אם זה נכון.

5. פירות הן לא בעלי טעם יצבי  זה שהשתמשת ב 400 גרם אננס לIPA אננס המפורסם שלך לא אוומר שחצי שנה אחרי עם אותה כמות תקבל את אותה תוצאה

 

אני מכיון פורטר בו אני מבשל תמרים (נכון להיום לא מורגש טעמם) ושם גויאבה בסקנדרי בבלונד בו הארומה מאוד מורגשת חלק מהחברים טעמו

אם לא נעמוד על המדבר - לא תעמוד תל-אביב. קיומו של הנגב הוא אולי ממשי יותר מקיומה של תל-אביב - בן גוריון בהחלט ידע על מה הוא מדבר. מבשלת החלוץ

נמרוד רוזנבלט's picture

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2010

לא מוסיפים פקטין - מוסיפים אנזים פקטין כדי לפרק את הפקטין הקיים בפירות. אל תדאג לגבי ייצור מתנול בתהליך - העניין זניח כל עוד אתה לא מזקק את זה!

 

קרן's picture
Offline

Location

השושנה
מבשרת ציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/01/2010

פקטינאז..

קרן

מבשלת קייס

 חובבת ציון הראשונה!

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

פ  דגושה או פ רפה?

קרן's picture
Offline

Location

השושנה
מבשרת ציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/01/2010

Pectinase

קרן

מבשלת קייס

 חובבת ציון הראשונה!

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 08/30/2010

גם פקטינאסטראז, את מי שזה מעניין, מפרק פקטין (וגם שם היא דגושה. Embarassed)

רפאל

Offline

Location

שפרינצק
קרית מוצקין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/30/2011

טוב עושה רושם שאני אלך על בטוח (היה עיכוב קל בלו"ז)

ניסיון לתמצית תה פירות יער

אני מתכנן לבשל 20ליטר כמה תיונים כדי לשים?

יש המלצות או הצעות לגבי הסוג?

 

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מעניין מאיפה הרעיון המגוחך להשתמש בשקיקי תה בבירה. זה בא לך פה בפורום?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עמנואל,

אני לא חושב שזה רעיון כה מגוחך,

אמנם לא בישלת משהו כזה בעצמי, אבל טעמתי של אחרים. אם רוצים לתת רק ארומות של פרי או תבלין (נניח קנמון או פטצולי) זו שיטה יעילה למדי.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

שפרינצק
קרית מוצקין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/30/2011

הממממ הרעיון "המגוחך" פשוט קפץ לו לראש.... זה קורה לפעמים

שקיקי תה עשויים מנייר אינרטי

התוכן הוא עלים, זה כמו להגיד שלהכניס גרעיני שעורה לבירה זה מגוחך.... 

בשני המיקרים עושים מיצוי של החומרים אותם רוצים בבירה

 

לא ידעתי שאתה כל כך מקובע בבירה שלך...

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נדבר אחרי שתפתח בקבוק. לא נראה לי שתרצה לחזור ולדון בנושא.

Offline

Location

שפרינצק
קרית מוצקין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/30/2011

ואני חשבתי שהמטרה היא לימודית...

 

אי אפשר להעריף את הטוב ביותר בלי להכיר את הרע ביותר....

 

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

אם אתה כבר הולך על זה שים עלים יבשים לחליטה בתוך שקיק (יש כמה סוגים שנהוגים עם הכשות והלתת) הייתי הולך על 10-20 גרם ל20 ליטרים, תלוי בעצמה שאתה רוצה, ל2-5 דקות לפני סוף הרתיחה.

אני לא יודע, אבל לא מאמין שזה יתן תוצר מהימן לפרי טרי או מחית.

אני שמתי קילו פטל טרי מעוך לפירה ב20 ליטר בירה בתסיסה שניה ל3 שבועות והתוצאה הייתה מתקתקות מדהימה ומעט חמיצות(טבעי לפטל) אני מאוד מרוצה מהתוצאה אבל אפשר להוסיף אפילו יותר.

 

נ.ב: ההערכה לגבי כמות העלים לחליטה היא על פי תוצאות חליטה של סוגי תה בבירה שאני מכין כבר הרבה זמן, אז יש לזה בסיס.

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יצא לי פעם אחת לבשל בירת חיטה עם ג'ינג'ר ואפרסק 

מאחר והחלטתי להשתמש בתה לטובת האפרסק היה ברור שתוספת הטעמים/ארומות צריכה להיכנס מאוחר ככל היותר, כלומר, בביקבוק

כדי לקבל את טעמי הג'ינג'ר והאפרסק בישלתי 10 שקיות תה אפרסק וכ-20 גרם ג'ינגיר בכ-200 גרם מים + הסוכר המחושב לביקבוק 

סיננתי ושפכתי למיכל הביקבוק ועל זה את הבירה.

שים לב: הכמויות שכתובות למעלה שימשו אותי לכמות של 10 ליטר

 

התה ממשפחת פירות היער - מאוד מאוד כהה - קשה לנחש את השפעתו על צבע המוצר הסופי

 

שיהיה בהצלחה - שמור לנו בקבוק 

Location

מוצקין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/26/2011

שחר  איך הייתה ההשפעה של התיונים  על הבירה?

כמה הרגישו את הארומות  של האפרסק?

 

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

 

הסגנון הזה הוא לא כוס התה שלי - אז כמעט לא נגעתי בה - אבל מי ששתה הרגיש מאוד בעדינות

 

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

אני מאוד אהבתי את הבירה הזו

יואב

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שחר,

התכוונת לומר

"הסגנון הזה הוא לא כוס התה אפרסק של..."

י

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט