תסיסת לאגר פילסנר

2 תגובות [לתגובה האחרונה]
דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

אחרי בישולי אייל רבים החלטתי שהגיע השמן להתנסות

בשיול לאגר.

בשונה מתסיסת אייל תסיסת לאגר מעט שונה.

ע"פ מה שקראתי ישנם שני תהליכי תסיסה עיקריים בלאגר:

 

               1                                                                  2

תסיסה ראשונה 21 יום ב-12 מעלות                             תסיסה ראשונה 21 יום ב-12 מעלות

העלאת טמפ ל-16 מעלות ליומיים מנוחה לשחרור גזים            העלאת טמפ ל-16 מעלות ליומיים מנוחה לשחרור גזים

בקבוק הבירה ושמירת בירה ב-12 מעלות ל-14 יום לקרבונציה    קונדישינג של בירה ב-5 מעלות לחודש במיכל הסקונדרי

קונדישינג של בירה ב-5 מעלות לחודש                           בקבוק בירה בטמפ החדר 20 מעלות *דורש הוספת מנת שמרים לקרבונציה

                                                               בקבוק הבירה ושמירת בירה ב-12 מעלות ל-14 יום לקרבונציה

                                                                קונדישינג של בירה ב-5 מעלות לחודש

ע"פ נסיון שלכם אילו מהשיטות עדיפות למבשל הביתי הפשוט?

 

                                           

Theres nothing like a good brew

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שיטה 2 אבל עם תיקונים.

תסיסה עד לסיומה ב- 10 מעלות. אל תקציב זמן, בדוק גרביטי.

דיאסיל רסט ולא שיחרור גזים אבל זה תיקון סמנטי

קונדישנניג לחודש עד חודשיים בטמפ' קרוב ל-0 אני עושה ב- 3 מעלות

אפשר לבקבק קר ובטח שלא צריך להוסיף שמרים.

מכאן מתייחסים לבקבוקים בדיוק כמו לאייל. שני הסעיפים האחרונים מיותרים.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אצלי התסיסה הסתיימה אחרי כ10 ימים ב10 מעלות.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט