אחרי בישולי אייל רבים החלטתי שהגיע השמן להתנסות
בשיול לאגר.
בשונה מתסיסת אייל תסיסת לאגר מעט שונה.
ע"פ מה שקראתי ישנם שני תהליכי תסיסה עיקריים בלאגר:
1 2
תסיסה ראשונה 21 יום ב-12 מעלות תסיסה ראשונה 21 יום ב-12 מעלות
העלאת טמפ ל-16 מעלות ליומיים מנוחה לשחרור גזים העלאת טמפ ל-16 מעלות ליומיים מנוחה לשחרור גזים
בקבוק הבירה ושמירת בירה ב-12 מעלות ל-14 יום לקרבונציה קונדישינג של בירה ב-5 מעלות לחודש במיכל הסקונדרי
קונדישינג של בירה ב-5 מעלות לחודש בקבוק בירה בטמפ החדר 20 מעלות *דורש הוספת מנת שמרים לקרבונציה
בקבוק הבירה ושמירת בירה ב-12 מעלות ל-14 יום לקרבונציה
קונדישינג של בירה ב-5 מעלות לחודש
ע"פ נסיון שלכם אילו מהשיטות עדיפות למבשל הביתי הפשוט?