שלום לכולם.
למי שאין כוח לקרוא ועשה BIAB - באיזה בד אתם משתמשים? תודה לעונים.
-----
למי שיש כוח לקרוא על מה שעשיתי ולמה אני שואל (הרמה להנחתה):
בשבוע שעבר בישלתי בירה מסוג Weizen בשיטת BIAB.
עשיתי זאת לאחר קריאה בכמה פורומים (כולל הפורום הזה) וקריאת מספר מאמרים, ובאופן ספציפי:
http://www.homebrewtalk.com/wiki/index.php/Brew_in_a_Bag
http://www.aussiehomebrewer.com/forum/index.php?s=60d70d845d617c58ff1fe58bfcf7adf3&act=attach&type=post&id=8873
http://zion.e-snif.com/content/%D7%91%D7%99%D7%A9%D7%95%D7%9C-%D7%90%D7%95%D7%9C-%D7%92%D7%A8%D7%99%D7%99%D7%9F-%D7%A8%D7%90%D7%A9%D7%95%D7%9F-%D7%91%D7%A9%D7%99%D7%98%D7%AA-biab
בפורומים האוסטרלים ממליצים על בד מסוג Volle. בדקתי במספר חנויות בדים (בפ"ת עיר מגוריי ובחנות שנמצאת בבניין בו ממוקמת חנות בירדי) ואין להם מושג על מה מדובר.
אחרי בירורים עם המוכרים מה יש להם בהיצע, קניתי שני סוגי בדים: בד שיפון ובד פוליאסטר. השיפון היה יחסית צפוף והפוליאסטר הוא מה שעושים ממנו הינומה של כלות.
בסופו של דבר השתמשתי בבישול בבד השיפון, וכשהוצאתי אותו התחתית שלו הייתה מעט כהה, הייתי אומר אפילו חרוכה, אבל ללא חורים כלשהם. אני חושב שזה קרה מכיוון שהכנסתי את השק והגרעינים למים כשהם היו קרים, וחיממתי עד שהיגעתי לטמפרטורה של 70 מעלות.
השאלות: באיזה בד כדאי להשתמש כדי להמנע מכך? האם בד השיפון הוא אכן המתאים, או אולי הייתי נמנע מזה אם הייתי פשוט מכניס את השק אחרי שהמים חוממו והאש כובתה? והאם בד פוליאסטר מחורר באמת מתאים? שוב, תודה לעונים.
נ.ב: למי שמתעניין בבירה ובתוצאה בינתיים - זה וייצן סטנדרטי שמתקדם בסדר - יצא OG לפי התכנון (1052) ולפי כמות הנוזל שתכננתי, למרות שנאלצתי לבשל עם נפח קטן יותר מפאת נפח הסיר (30 ליטר = 24 ליטר + 5 ק"ג גרעינים + קצת מקום שלא יגלוש במקרה) ולדלל בהמשך. בינתיים התסיסה הסתיימה והעברתי למיכל נוסף לתסיסה משנית (פשוט כי לא הספקתי לנקות בקבוקים...) וכרגע הגרביטי עומד על 1012, שזה גם מאוד משמח.