באיזה בד אתם משתמשים ל BIAB?

4 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

פתח תקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/11/2011

שלום לכולם.

למי שאין כוח לקרוא ועשה BIAB - באיזה בד אתם משתמשים? תודה לעונים.

-----

למי שיש כוח לקרוא על מה שעשיתי ולמה אני שואל (הרמה להנחתה):

בשבוע שעבר בישלתי בירה מסוג Weizen בשיטת BIAB.

עשיתי זאת לאחר קריאה בכמה פורומים (כולל הפורום הזה) וקריאת מספר מאמרים, ובאופן ספציפי:

http://www.homebrewtalk.com/wiki/index.php/Brew_in_a_Bag

http://www.aussiehomebrewer.com/forum/index.php?s=60d70d845d617c58ff1fe58bfcf7adf3&act=attach&type=post&id=8873

http://zion.e-snif.com/content/%D7%91%D7%99%D7%A9%D7%95%D7%9C-%D7%90%D7%95%D7%9C-%D7%92%D7%A8%D7%99%D7%99%D7%9F-%D7%A8%D7%90%D7%A9%D7%95%D7%9F-%D7%91%D7%A9%D7%99%D7%98%D7%AA-biab

 

בפורומים האוסטרלים ממליצים על בד מסוג Volle. בדקתי במספר חנויות בדים (בפ"ת עיר מגוריי ובחנות שנמצאת בבניין בו ממוקמת חנות בירדי) ואין להם מושג על מה מדובר.

אחרי בירורים עם המוכרים מה יש להם בהיצע, קניתי שני סוגי בדים: בד שיפון ובד פוליאסטר. השיפון היה יחסית צפוף והפוליאסטר הוא מה שעושים ממנו הינומה של כלות.

בסופו של דבר השתמשתי בבישול בבד השיפון, וכשהוצאתי אותו התחתית שלו הייתה מעט כהה, הייתי אומר אפילו חרוכה, אבל ללא חורים כלשהם. אני חושב שזה קרה מכיוון שהכנסתי את השק והגרעינים למים כשהם היו קרים, וחיממתי עד שהיגעתי לטמפרטורה של 70 מעלות.

השאלות: באיזה בד כדאי להשתמש כדי להמנע מכך? האם בד השיפון הוא אכן המתאים, או אולי הייתי נמנע מזה אם הייתי פשוט מכניס את השק אחרי שהמים חוממו והאש כובתה? והאם בד פוליאסטר מחורר באמת מתאים? שוב, תודה לעונים.

 

נ.ב: למי שמתעניין בבירה ובתוצאה בינתיים - זה וייצן סטנדרטי שמתקדם בסדר - יצא OG לפי התכנון (1052) ולפי כמות הנוזל שתכננתי, למרות שנאלצתי לבשל עם נפח קטן יותר מפאת נפח הסיר (30 ליטר = 24 ליטר + 5 ק"ג גרעינים + קצת מקום שלא יגלוש במקרה) ולדלל בהמשך. בינתיים התסיסה הסתיימה והעברתי למיכל נוסף לתסיסה משנית (פשוט כי לא הספקתי לנקות בקבוקים...) וכרגע הגרביטי עומד על 1012, שזה גם מאוד משמח.



Location

דרך חפר 143
בית יצחק- שער חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/01/2010

אני לא זוכר את השם של הבד שאני אישית השתמשתי בו כשעשיתי ביאב, רוב האנשים משתמשים בבד וילון נראה לי...

ובקשר לבד החרוך לא נראה לי שזה בגלל שהכנסת וחיממת ל70 מעלות נראה לי פשוט שבגלל שהבד בא במגע ישיר אולי עם התחתית של הסיר וגם הבד וגם הגרעינים עדיף שלא יבואו במגע ישיר עם הדפנות והתחתית של הסיר בגלל מה שקרה לך...

ומנסיונותיי עדיף להכניס את הבד והגרעינים לאחר שהמיים הגיעו לטמפרטורה הרצוייה אצלי פשוט זה גרם לכך שהבד יספוג המון מיים ויטפטף אותם החוצה.

רק אצלי, בירת חיטה אין הרבה טעם להעביר למיכל תסיסה שני אם זה הגיע לגרביטי הנכון יש כמה אפשרויות א' להשאיר את זה ככה עד שתנקה את כל הבקבוקים ותיהיה מוכן לבקבוק או להוריד טמפרטורות ולשמור על זה בטמפרטורות יותר נמוכות עד שתיהיה מוכן לבקבוק.

בכל מקרה כמה זמן התסיסה נמשכה ובאיזה טמפרטורות? ובאיזה שמרים השתמשת?

ואיך הטעם בינתיים?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שלח לי מסר ואנסה להסביר לך באיזה בד להשתמש.

בטח לא שיפון. פוליאסטר 100% סינטטי בלבד.

את השק יש להכניס למים כאשר הגעת ל טמפ' המטרה לתחילת המאש.

אחרי הכנסת השק ווידוא שהוא מוחזק היטב, יש להוסיף את הגרעינים תוך ערבוב בכדי למנוע גושי בצק.

אני לא נתקלתי בבעיות של חריכת השק באף בישול.

אתה מבשל על חשמל? גז?

אגב, השיטה שלך לבישול בOG גבוה ואח"כ דילול היא שיטה מקובלת שמפורטת כאן.

בBIAB רגיל, בשביל להגיע ל20 ליטר של בירה מוכנה (אחרי התסיסה) יש לבשל בסיר של 40 ליטר לפחות.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לפני כשעה הייתי במדרחוב נחלת בנימין בת"א. רכשתי מטר של בד Volle (סינטטי לבן).

המוכר קורא לזה "ואל" או "וול".

אחת החנויות הראשונות בצד שמאל כשנכנסים מכיוון רחוב אלנבי. מול "אגדיר".

 



בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

פתח תקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/11/2011

תודה לעונים.

נועם, אנסה מחר בחנות שהמלצת, תודה על ההפניה.

אגב, בקשר לבירה: כנראה שלא דיללתי מספיק כי ה SG היה 1052 והיום הוא עומד על 1012, זה קצת חזק בשביל הז'אנר אבל יצא צבע יפה והטעם השתפר מלפני שבוע. מקווה שהיא תמשיך ככה גם בבקבוק.