לכל מי שחשב להתיו יצירתי ולהוסיף קוקוס לסטאוט שלו, יש לי מילה אחת להגיד
בעעעעעעעעעעעעעעעעע
אין דברים כאלה, פשוט מגעיל בטירוף...
זורמת ברגעים אלו לביוב :(
לכל מי שחשב להתיו יצירתי ולהוסיף קוקוס לסטאוט שלו, יש לי מילה אחת להגיד
בעעעעעעעעעעעעעעעעע
אין דברים כאלה, פשוט מגעיל בטירוף...
זורמת ברגעים אלו לביוב :(
מה שהכי חשוב, אל תתני לזה לדכא את היצירתיות.
איזה הערה מקסימה :)
תודה
איך השתמשת בקוקוס? בישול? תסיסה? מה הטעם שממנו את סולדת כל כך שהועבר לבירה?
....יש לי רעיון שעוד לא ניסיתי עדיין, יישון בירה עם קליפת קוקוס 'צלויה' ....שמתי לב עקב תאונת מטבח מצערת שקליפת קוקוס שנשרפת נותנת ריחות של וניל....אולי שווה נסיון..
היו לי שני נסיונות
באץ' אחד היה ממש נועז (וכנראה טיפשי) - השתמשתי בחלב קוקוס, דבר שגרם להחמצה וקילקול
הניסיון השני היה שימוש בקוקוס הטחון (כמו שמפזרים על כדורי שוקולד) - הבירה לא הקלקלה אבל יש טעם חמצמץ מוזר שלא הייתי מאחלת לאף אחד, אלא אם כן הוא שותה תה עם לימון.. וגם הריח של קוקוס ובירה לא השתלב כמו שחשבתי, יצא ריח שמזכיר עוגת ביסקוויטים... בקיצור - להכניס לרשימה השחורה
נתקלתי באינטרנט בכל מיני מתכונים עם קוקוס בעבר וגם ספציפית עם סטאוט ונאמר עליהם שהם מוצלחים.
+1
נשמע כאילו הבירה החמיצה מאיזו שהיא סיבה ..
אני יודע שזה בטוח שאלה רטורית אבל .. ווידאת שהקוקוס מחוטא כמו שצריך ?
לא, הבירה לא החמיצה, סתם יצאה מגעילה
דיברתי על זה עם גדי מבירדי, הוא אמר שהוא גם שמע על מתכונים רבים ואפילו טעם כמה סטאוטים עם קוקוס שהיו דוחים לחלוטין
הוא טוען שזה קשור לכמות שומן הרבה שיש בקוקוס שיוצרת טעמי פיככככככככככס
הבירות קוקוס הטעימות היחידות שהוא טעם היו כאלה שנעשה בהן שימוש בתמצית קוקוס (סירופ)
אבל בינינו, מי רוצה להכין בירה עם תמצית?
לצערנו, מה שהולך היום בתעשיית האלכוהול (לאו דווקא בירה במקרה הזה) זה תמציות טעם (בעיקר ריח האמת). כל השאר
לא מחזיקים כל כך לאורך זמן. דווקא לגביי תמצית קוקוס הייתי מתפשר! יש סירופים איטלקיים בטעמים שנחשבים איכותיים מאוד
(מונין/monin) שיכולים לעשות את העבודה לדעתי. יכול להיות מעניין דווקא (ובכל מקרה, אם אני הייתי עושה את זה, ומתעקש
להשתמש בטרי, הייתי קונה קוקוס שלם (החום המיובש), את הבשר הלבן מפריד מהקליפה, קוצץ ומגרד בפומפייה ומקווצץ' אותו ביחד עם כל הנוזלים
שלו (לא המים בתוך הקוקוס, הנוזל של הבשר עצמו), מקפיא כעצת איזי ביר, ואת זה מוסיף. לפתיתי קוקוס גם ככה אין כל כך טעם וזה דיי מעובד
אז יכול להיות שמפה טעמי הלוואי :/
זו פחות או יותר הדרך להכין חלב קוקוס.
אני בעד המונין
זה בדיוק התהליך שכיוונתי אליו, רק בלי לבלבל אחרים שלא מכירים בשמות (חוץ מהחלק של הסינון, כי גם בבשר הפרי
עוד נשאר טעם אחרי מיצוי (או לפחות אחרי מיצוי לא אגרסיבי במיוחד).
(נ.ב- תיקון טעות קטן למעלה כי משום מה כבר אי אפשר לערוך הודעות אחרי כמה דקות,
מונין הוא סירופ צרפתי, ולא כאמור למעלה).