כשלון הסטאוט

14 תגובות [לתגובה האחרונה]
קרן's picture
Offline

Location

השושנה
מבשרת ציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/01/2010

לכל מי שחשב להתיו יצירתי ולהוסיף קוקוס לסטאוט שלו, יש לי מילה אחת להגיד

בעעעעעעעעעעעעעעעעע

אין דברים כאלה, פשוט מגעיל בטירוף...

זורמת ברגעים אלו לביוב :(

קרן

מבשלת קייס

 חובבת ציון הראשונה!

יובל ואלעד - החזיר השוטה's picture

Location

חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/02/2011

מה שהכי חשוב, אל תתני לזה לדכא את היצירתיות.

קרן's picture
Offline

Location

השושנה
מבשרת ציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/01/2010

איזה הערה מקסימה :)

תודה

קרן

מבשלת קייס

 חובבת ציון הראשונה!

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

איך השתמשת בקוקוס? בישול? תסיסה? מה הטעם שממנו את סולדת כל כך שהועבר לבירה?

 

....יש לי רעיון שעוד לא ניסיתי עדיין, יישון בירה עם קליפת קוקוס 'צלויה' ....שמתי לב  עקב תאונת מטבח מצערת שקליפת קוקוס שנשרפת נותנת ריחות של וניל....אולי שווה נסיון..

קרן's picture
Offline

Location

השושנה
מבשרת ציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/01/2010

היו לי שני נסיונות

באץ' אחד היה ממש נועז (וכנראה טיפשי) - השתמשתי בחלב קוקוס, דבר שגרם להחמצה וקילקול

הניסיון השני היה שימוש בקוקוס הטחון (כמו שמפזרים על כדורי שוקולד) - הבירה לא הקלקלה אבל יש טעם חמצמץ מוזר שלא הייתי מאחלת לאף אחד, אלא אם כן הוא שותה תה עם לימון.. וגם הריח של קוקוס ובירה לא השתלב כמו שחשבתי, יצא ריח שמזכיר עוגת ביסקוויטים... בקיצור - להכניס לרשימה השחורה

קרן

מבשלת קייס

 חובבת ציון הראשונה!

עפרי - מבשלת החלוץ's picture

Location

סמילנסקי
רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/13/2010

נתקלתי באינטרנט בכל מיני מתכונים עם קוקוס בעבר וגם ספציפית עם סטאוט ונאמר עליהם שהם מוצלחים. 

אם לא נעמוד על המדבר - לא תעמוד תל-אביב. קיומו של הנגב הוא אולי ממשי יותר מקיומה של תל-אביב - בן גוריון בהחלט ידע על מה הוא מדבר. מבשלת החלוץ

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

+1

Offline

Location

ramla
ramla
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/05/2010

נשמע כאילו הבירה החמיצה מאיזו שהיא סיבה .. 

אני יודע שזה בטוח שאלה רטורית אבל .. ווידאת שהקוקוס מחוטא כמו שצריך ?

קרן's picture
Offline

Location

השושנה
מבשרת ציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/01/2010

לא, הבירה לא החמיצה, סתם יצאה מגעילה

דיברתי על זה עם גדי מבירדי, הוא אמר שהוא גם שמע על מתכונים רבים ואפילו טעם כמה סטאוטים עם קוקוס שהיו דוחים לחלוטין

הוא טוען שזה קשור לכמות שומן הרבה שיש בקוקוס שיוצרת טעמי פיככככככככככס

הבירות קוקוס הטעימות היחידות שהוא טעם היו כאלה שנעשה בהן שימוש בתמצית קוקוס (סירופ)

אבל בינינו, מי רוצה להכין בירה עם תמצית?

קרן

מבשלת קייס

 חובבת ציון הראשונה!

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 08/30/2010

לצערנו, מה שהולך היום בתעשיית האלכוהול (לאו דווקא בירה במקרה הזה) זה תמציות טעם (בעיקר ריח האמת). כל השאר 

לא מחזיקים כל כך לאורך זמן. דווקא לגביי תמצית קוקוס הייתי מתפשר! יש סירופים איטלקיים בטעמים שנחשבים איכותיים מאוד

(מונין/monin) שיכולים לעשות את העבודה לדעתי. יכול להיות מעניין דווקא (ובכל מקרה, אם אני הייתי עושה את זה, ומתעקש

להשתמש בטרי, הייתי קונה קוקוס שלם (החום המיובש), את הבשר הלבן מפריד מהקליפה, קוצץ ומגרד בפומפייה ומקווצץ' אותו ביחד עם כל הנוזלים 

שלו (לא המים בתוך הקוקוס, הנוזל של הבשר עצמו), מקפיא כעצת איזי ביר, ואת זה מוסיף. לפתיתי קוקוס גם ככה אין כל כך טעם וזה דיי מעובד

אז יכול להיות שמפה טעמי הלוואי :/

רפאל

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

זו פחות או יותר הדרך להכין חלב קוקוס.

 

אני בעד המונין

 
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 08/30/2010

זה בדיוק התהליך שכיוונתי אליו, רק בלי לבלבל אחרים שלא מכירים בשמות (חוץ מהחלק של הסינון, כי גם בבשר הפרי

עוד נשאר טעם אחרי מיצוי (או לפחות אחרי מיצוי לא אגרסיבי במיוחד).

 

 

(נ.ב- תיקון טעות קטן למעלה כי משום מה כבר אי אפשר לערוך הודעות אחרי כמה דקות,

מונין הוא סירופ צרפתי, ולא כאמור למעלה).

רפאל

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

זה לא עניין של זמן, אי אפשר לעדכן הודעות שהגיבו עליהם.

 

 
Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

רועי,

   חלב קוקוס זה הרעיון מאחורי הלוגו שלך, לא?

סיינט

קרן's picture
Offline

Location

השושנה
מבשרת ציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/01/2010

+1

קרן

מבשלת קייס

 חובבת ציון הראשונה!