בעיה בסיום התסיסה

6 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

חדרה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/14/2010

לפני שבוע בישלתי בירה בסגנון golden strong. הצפיפות ההתחלתית היתה 1.075 ובמשך השבוע התסיסה נראתה בסדר. אתמול והיום בדקתי צפיפות והיא תקועה על 1.030.

האם יתכן שהתסיסה הסתיימה? האם אפשר לעורר אותה?

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יתכן שהתסיסה הסתיימה. ואין יותר סוכר זמין לפירוק. במקרה כזה אין מה לעשות.

אם השמרים התפגרו התסיסה נתקעה. אי אפשר לעורר ללא הכנסת שמרים חדשים. 

אפשרות אחרת היא שבגלל טמפ' נמוכה השמרים שקעו. תנסה להעביר את המיכל למקום חמים יותר.

אלה האפשרויות. ואל תנער את המיכל. זה לא עושה כלום.

Location

חדרה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/14/2010

תודה. אני אנסה

Location

חדרה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/14/2010

תודה על העצה.

עטפתי את המיכל בשמיכת צמר וזה באמת החייה את התסיסה.

אחרי 5 ימים הצפיפות ירדה כבר ל1.020

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מדובר ב-20-30% תוספת סוכר

נסה להוסיף את הסוכר כמה ימים אחרי תחילת התסיסה של הלתת

בפעם הבאה - כמובן

 

עם איזה שמרים השתמשת?

 

 

Location

חדרה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/14/2010

שמרים: S-04

יש במתכון קילו של candy sugar שהוספתי כ-10 דקות לפני סיום הבישול.

מה שמוזר לי זה שכבר בישלתי בירות עם לא פחות סוכר ואף פעם לא נעצרה לי התסיסה ככה

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

השמרים האלה לא כל כך מתאימים לסגנון הן מבחינת פרופיל הטעמין והן ומחינת היכולת שלהם ל"ייבש" בירה בגרביטי גבוה