לפני שבוע בישלתי בירה בסגנון golden strong. הצפיפות ההתחלתית היתה 1.075 ובמשך השבוע התסיסה נראתה בסדר. אתמול והיום בדקתי צפיפות והיא תקועה על 1.030.
האם יתכן שהתסיסה הסתיימה? האם אפשר לעורר אותה?
לפני שבוע בישלתי בירה בסגנון golden strong. הצפיפות ההתחלתית היתה 1.075 ובמשך השבוע התסיסה נראתה בסדר. אתמול והיום בדקתי צפיפות והיא תקועה על 1.030.
האם יתכן שהתסיסה הסתיימה? האם אפשר לעורר אותה?
יתכן שהתסיסה הסתיימה. ואין יותר סוכר זמין לפירוק. במקרה כזה אין מה לעשות.
אם השמרים התפגרו התסיסה נתקעה. אי אפשר לעורר ללא הכנסת שמרים חדשים.
אפשרות אחרת היא שבגלל טמפ' נמוכה השמרים שקעו. תנסה להעביר את המיכל למקום חמים יותר.
אלה האפשרויות. ואל תנער את המיכל. זה לא עושה כלום.
תודה. אני אנסה
תודה על העצה.
עטפתי את המיכל בשמיכת צמר וזה באמת החייה את התסיסה.
אחרי 5 ימים הצפיפות ירדה כבר ל1.020
מדובר ב-20-30% תוספת סוכר
נסה להוסיף את הסוכר כמה ימים אחרי תחילת התסיסה של הלתת
בפעם הבאה - כמובן
עם איזה שמרים השתמשת?
שמרים: S-04
יש במתכון קילו של candy sugar שהוספתי כ-10 דקות לפני סיום הבישול.
מה שמוזר לי זה שכבר בישלתי בירות עם לא פחות סוכר ואף פעם לא נעצרה לי התסיסה ככה
השמרים האלה לא כל כך מתאימים לסגנון הן מבחינת פרופיל הטעמין והן ומחינת היכולת שלהם ל"ייבש" בירה בגרביטי גבוה