הוספת סוכר

5 תגובות [לתגובה האחרונה]
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שיטוט בעקבות הלינקים שכאן משמאל הוביל אותי לעמוד הבא:

http://kotmf.com/articles/sugar.php

עכשיו אני מבולבל. איזה סוכר נותן איזה אפקט לבירה?

דגן כתב בזמנו פוסט על הכנת סוכר אינוורטי, עמנואל כתב בפורום שבבלגית שלו הוא רוצה לשים רק candy sugar שיביא מחו"ל, ג'מיל ופאלמר מספרים שבבלגית בהירה (כמו dubbel) הם ממליצים לשים סוכר לבן רגיל.

ואני, אנה אני בא?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נועם

בבצ'ים העצומים שאתה מכין

אני מציע ניסוי משולש

 

על פוסט בויל של 30 ליטר

10 ליטר בכל סוג סוכר

זה ידרוש ממך כמובן להעביר כל פעם עשרה ליטר לסיר לבישול של 10-15 דקות עם הסוכר הנבחר

אבל ככה תדע איפה אתה בא : )

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שחר

הבטצים שלי רחוקים מלהיות עצומים.

נפח פוסט בויל בסביבות 23-24 ליטר.

אני יכול לנסות לבשל 30 ליטר, אבל להוציא 10 ליטר לסיר, להוסיף סוכר ואז לפרמנט בנפרד, קצת מסובן לי.

אבל שווה נסיון. אולי במסגרת ה BREW PARTY המתוכנן, אפשר לתכנן ביצוע של מספר ניסויים בשיטת SIDE BY SIDE.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
brew-tali's picture
Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

טעמת את הלמית השופעת שלי. לשופעת הוספת 1 ק"ג סוכר אינוורטי שקירמלתי אותו מעט והוא נתן קצת גוף, מתיקות בעיקר קמליות (דמוית טופי כמו שאמרת). רוצה להגיד בהרבה מקורות כתוב על סוגי סוכר ותכונותים החל מסוכר לבן רגיל ועד לקטוז - כל סוכר ותכונותיו ומה שהוא מביא לבירה.

אדי סער

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שחר,

נחסך ממני ניסוי.

מה שכן, הוא לא מתייחס בכלל לסוכר אינוורטי. אם כי לפי התוצאות שלו, השמרים מסתדרים יפה מאד גם עם סוכרוז (סוכר לבן) רגיל. לא יודע מה יקרה בשמרים הזמינים לשימושינו בארץ הקודש.

עוד דבר, הוא מדגיש כי הניסוי שלו מתייחס לבירה שבה לסוכר אין תפקיד בהשפעה על הטעם לעומת בירה כמו DUBBEL, בה לסוכר אמור השפעה גדולה יותר על צבע וטעם. מעניין מה תהיה התוצאה במקרה כזה.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט