קירור השיכר

32 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

ramla
ramla
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/05/2010

היי,

 

הדבר היחיד ששינתי במשך שתי הבישולים האחרונים שלי הוא שיטת הקירור של השיכר,

מלקרר ע"י צילר בתוך סיר ואחרי קריאה של כל מיני מאמרים בנושא החלטתי לנסות שלא לקרר את השיכר ולהזרים אותו כל עוד הוא רותח לתוך מיכל התסיסה.

וכמובן יום אחרי זה כאשר הכל נמצא בטמפרטורת החדר להוסיף את השמרים,

שתי הבישולים האחרונים שלי היסתיימו בטעמי לוואי בבירה,

 

שתי הדברים המרכזיים ששינתי בבישול היו שיטת הקירור וחומר החיטוי (מה שגדי מוכר שבעבר השתמשתי ביוד) 

ראיתי שעוד כמה אנשים ניסו לבשל בלי לקרר לאחר מכן, יש סיכוי שזה הגורם לטעמי הלוואי האלו ? או שאני צריך לחזור חזרה ולבדוק  את הציוד שלי ?

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

אני בטוח שיש כבר שרשורים בנושא,

ובכל זאת, כשהתירוש חם הוא מייצר DMS חומר עם טעם לא רצוי בבירה-בדרך כלל החומר הזה מתנדף ברתיחה של התירוש, ולכן חשוב לקרר את התירוש במהרה בסוף הרתיחה כשאין אידוי רציני אבל החומר עוד נוצר בתירוש.

יש אנשים שמדווחים כי השיטה של לא לקרר את התירוש מיידית אלא לתת לו לשבת יום עובדת טוב.

אני אישית לא ניסיתי, אני מקרר תמיד.

על מנת לדעת מהו הטעם שאתה לא אוהב שם צריך לטעום ולוודא שאכן מדובר בחומר הנ"ל.

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 08/30/2010

בבישול בירה, המושג שיכר לא קיים. יש תירוש/wort (שזה התוצר שמתקבל אחרי המאשינג, בישול ובשלב התסיסה) ובסוף

התסיסה ואחרי הביקבוק/קגינג והגיזוז יש בירה (בירה, היא סוג של שיכר. זה כן).


לגביי הנו צ'יל- לא מנסיון אישי, אבל אני זוכר שרשורים בעבר של מבשלים שניסו וציינו שהם הרגישו טעמי לוואי בבירה, מצד שני ישנם אלפי מבשלים

בעולם (ברובם אוסטרלים...ונועם) שמבשלים ככה ולא מרגישים בהבדל. ההבדל העיקרי לדעתי, הוא בזמני הוספת הכשות לפי הכללים הבאים מפה:

(בתרגום חופשי)

1) צאו מנקודת הנחה שהתירוש החם במיכל הפלסטיק יוסיף 20 דקות של בישול לכל תוספת של כשות.

2) מעבירים את תוספת הכשות של ה-20 דקות (במידה ויש) למיכל הפלסטיק (20 דקות בישול לפי סעיף 1)

3) מעבירים כל תוספת כשות שצריכה פחות מ-20 דקות רתיחה ל-FWH (זה מספק מורכבות בטעם ובמרירות ומרירות פחות מובחנת).


אם אתה שואל את עצמך: "היי, מה זה לעזאזל FWH?" אז זה ר.ת של First Wort Hop אבל גם אני לא בדיוק סגור מה זה,

אז אני אתן לנועם להסביר כשהוא יתעורר.


בהצלחה ושבוע טוב לכולם!

רפאל

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

fwh  זה בעצם הוספת כשות לתירוש הראשון שמגיע מהמאש לסיר הבישול לפני שהוא מספיק לרתוח-בדומה לכשות במאש, תהליך שנידון כאן גם לא מזמן, יש עדויות שאומרות שתהליך זה נותן טעם מורכב יותר של הכשות ולווא דווקא מרירות.

שנוי במחלוקת, אך לא קשור לשאלה-הכשות נותן מרירות שכולנו בטח כבר מכירים, טעמים מסויימים וגם ארומות לבירה-כל אלו רצויים(כמובן בשימוש נכון בכמות הכשות, זנים, וזמני הבישול)

לי לפחות לא זכור שום דיון או מאמר בנוגע לטעמי לוואי מכשות.

סמוראי- נסה לאבחן מהו הטעם שאתה מכנה טעם לוואי בבירה שלך ועדכן אותנו, אולי אני או מישהו אחר נוכל לעזור לך יותר, נסה להיזכר או לשים לב להבא:

- האם כבר משלב התירוש הבירה לא נראית לך? הטעם שלה מוזר?

-  ציינת כי שני הבישולים האחרונים שלך הסתיימו בטעמי לוואי, אז אולי הקירור לא קשור?
- חיטאת בצורה מופרזת? טעמת לאורך התסיסה?

התשובות לכל השאלות האלו יעזרו לאבחן, אז תירה בבקשה.

Offline

Location

ramla
ramla
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/05/2010

הבאמת שהבירה הישנה יותר אין לי מושג,

 

אבל לאחר התסיסה חשתי בטעם מוזר בבירה האחרונה שבישלתי (לא טעמתי לפני התסיסה)

לא ניראה לי שחיטאתי בצורה מופרזת אלה אם כן טעיתי בכל הנושא של חישוב הכמויות.

בשתי הבישולים האחרונים שלי לא קיררתי

 

 

לא יודע, ניקיתי יסודי, שטפתי יסודי, אולי חלקים שאני משתמש בהם ? למרות שזה לא הגיוני. בירות אחרות עם אותו הסטאפ היו פשוט מעולות !

Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

היי,

תנסה לאבחן את טעם הלוואי לפי זה

http://www.howtobrew.com/section4/chapter21-2.html

יצא לי להשתמש בחומר החיטוי שגדי מוכר ללא טעמי לוואי

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

Offline

Location

ramla
ramla
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/05/2010

תודה רבה !

אני אסיר תודה על הקישור זה !!!!

מקס's picture
Offline

Location

רמת גן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/05/2011
Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

אכן ספר מצויין ואפילו חשבתי לקנות כשייתפנה לי קצת כסף וכבר לא יהיה מה לקנות, כי בשביל מה לקנות אם יש אחד חינמי? Cool

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

Offline

Location

ramla
ramla
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/05/2010

מממממ ... 

 

אוקי . זה ניראה אחלה ! 

אבל ... יש לי שתי שאלות ..

אם אני קונה כבר ספר אולי כדאי יותא להתאים אותו בשבילי ? 

יש לי קצת נסיון עם בישול בייתי, אני כבר בערך בבישול ה- 25 שלי שמתוך זה איזה 8-9 בישולים אני ALL GRIN

השאלה היא האם יש ספר שיכול לדבר אליי יותר או שזה ספר מצויין גם בשבילי ? 

הייתי רוצה להתמקצע יותר !

 

ועוד דבר .. מאיפה איזה מביא אחד חינמי ? 

מקס's picture
Offline

Location

רמת גן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/05/2011

הגירסה החינמית זה הלינק שג'ין שלח לך מקודם. יש שם את כל הספר במהדורה הראשונה שלו.

הגרסה המודפסת יותר עדכנית.

אני ממליץ על הספר. זה ספר חובה ומכיל המון אינפורמציה חשובה שאין דרך אחרת ללמוד אותה. הוא מתאים גם למבשלים לא מתחילים.

אם אתה מרגיש שאתה בשלן מתקדם במיוחד אתה יכול להזמין ספרים מתאימים כמו Designing Great Beers (שלדעתי לא שווה לפתוח לפני פז"ם של כמה שנים בבישול) או ספרות ספציפית יותר על כל סגנון. 

אם לא בא לך לשלם תמיד יש את האינטרנט ו-Youtube, רק שקח בחשבון שיש שם הרבה מידע שהוא פשוט לא נכון.

או כמובן לשאול בפורום ולסנן את כל הנאצה שתספוג על עזות המצח שלך לשאול בפורום מה שהיית יכול לקרוא לבד בספרים :)

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מקס, אתה יורק לבאר ששתית ממנה כל כך הרבה.

מקס's picture
Offline

Location

רמת גן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/05/2011

אל תגזים

Take it easy

Offline

Location

ramla
ramla
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/05/2010

תודה רבה, ניראה לי שאני אזמין את הספר הזה . 

 

אני עוד לא מומחא בירה, כן יש קצת נסיון,

 

איפשהו הייתי רוצה לתפוס יותר בביצים את יכולת ההשפעה שלי וזה מתבטא רק בידע,

 

תודה רבה.

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

סמוראי, עברית אתה לא ממש יודע. זה מאוד מעודד לדעת שבאנגלית אתה שולט.

Offline

Location

ramla
ramla
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/05/2010

איזי,

זה אחלה שאתה עוקצני והכל...

אבל הגישה הזו לא מתאימה לפי דעתי,

 

אני דיסלקט, וחבל שאתה לא מתקן את הטעויות שלי שאוכל ללמוד מהם , לפחות אז התגובה שלך לא הייתה מפריעה אלה מועילה במשהו.

 

אחלה, 

שיהיה יום טוב

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

סמוראי, זה שאתה דיסלקט זה יתרון עצום באוניברסיטה , לא כאן. אתה שואל שאלה או מכריז הכרזה, תקרא את שכתבת לפני הלחיצה על "שלח". אי אפשר להבין מה אתה רוצה להגיד. אתה יכול, ראה את ההודעה האחרונה שלך.

לגבי הספר של פאלמר, אני הגעתי עד הלום ללא שקניתי את הספר. הגרסא באינטרנט מצויינת. הלוואי שתפנים חצי ממה שכתוב שם ותהיה בשלן מעולה. יש ספרים אחרים שכדאי לקנות.

Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

סמוראי, כל מי שרצה להבין הבין, על תתרגש.

בקשר לספר אני דווקא מסכים אם איזי, תדפיס את הגרסה החינמית, תקרא אותה אולי 3-4 פעמים (בכל פעם תראה שפספסת הרבה), כשתרגיש שקראת את כל הספרות האפשרית בערך ויהיה לך עודף כסף, תקנה את הספר כי ככה יותר יפה על המדף

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

מקס's picture
Offline

Location

רמת גן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/05/2011

הספר עולה 11 דולר, שזה יותר זול מליטר בירה. המשלוח לארץ עולה בערך אותו הדבר. לדעתי זניח וגם דרך נחמדה לתרום קצת לאנשים שמזיזים את התחום של Homebrewing בעולם.

Offline

Location

ramla
ramla
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/05/2010

זה בדיוק מה שאני חושב ולכן כבר רכשתי אותו.

הקטע הוא שעכשיו ממש בא לי לקרוא אותו והוא יגיע עוד איזה שבועיים

נכנסתי לאתר שננתם לי פה ואני רוצה להדפיס כדי לקרוא בנסיעה לעבודה וכאלה.

 

יש איזו שיטה להדפיס את כל הספר של מכה אחת או שאני צריך לעבור עמוד עמוד ?

לא ראיתי משהו ספציפי שם,

 

איזי, תודה רבה

לקחתי את מה שרשמת ואשתדל להיות יותר מסודר בניסוח שלי.

וכמובן אשמח לעוד המלצות על ספרים.

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יש לי את כל הספר בקובץ PDF

לגבי ספר מומלץ, "מלחמה ושלום" של טולסטוי

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עו ספר מומלץ

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

+1

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

+1 (כולל שאר הספרים בסדרה ובסדרת הצל)

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

-3

ספרים של ילדות קטנות!

בעצם, מה אני אומר???? מתאים לכן מאוד!!!

תמשיכו לקרוא בנות!

אני אנסה לסיים את ה D-DAY של ANTONY BEEVOR - זה ספר מדהים על מערכה חשובה מאוד שקרתה במאה הקודמת.

שבת שלום!

סיינט

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

זה ההבדל בינינו - אתה מסתכל אחורה למאה הקודמת ואני מסתכל קדימה למאה הבאה.Smile

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

טוב. תשובה הולמת :-)

שבת שלום דובון.

סיינט

Offline

Location

ramla
ramla
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/05/2010

יש סיכוי אולי שתעלה אותו לאיזה אתר כמו:

http://www.rapidshare.com/

??

 

 

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני חושב שזה אסור.

Offline

Location

ramla
ramla
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/05/2010

ואני באתי לפרסם בדיוק לינק שמצאתי...

 

טוב אפשר למצוא את זה בגוגל בכל מקרה

Offline

Location

אורנית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/29/2010

.

Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

הספר מצויין ומומלץ ביותר. וכל מה שמקס אמר נכון...חוץ מהמלצות על ספרים שאותם אני לא מכיר

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יש די והותר שירשורים בפורום זה בנושא no-chill, כולל קישורים לאתרים שדנים בנושא בהרחבה.

ולהלן מעט קישורים המובאים שנים לאלו שמתקשים בחיפוש בגוגל:

http://www.homebrewtalk.com/wiki/index.php/No_Chill_Method

http://www.brewersfriend.com/2009/06/06/australian-no-chill-brewing-technique-tested/

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט