משקעים בתחתית הבקבוקים

8 תגובות [לתגובה האחרונה]
דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

שבוע לאחר בקבוק בירת פילסנר שהכנתי שמתי לב כי שעובי שכבת המשקעים עבה יותר מאשר בעבר,

עוביה בערך 5 ממ. האם שכבה זו יכולה ליצור אוטולוזיס בבירה ולהפריש טעמי לוואי

זו תופעה חדשה, כנראה הבירה לא היתה מספיק מסוננת בעת הבקבוק

 

Theres nothing like a good brew

קרן's picture
Offline

Location

השושנה
מבשרת ציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/01/2010

עשית קולד קראש לפני הביקבוק?

קרן

מבשלת קייס

 חובבת ציון הראשונה!

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

אני לא מתרגש מהמשקעים שבתחתי הבקבוק, מאחר ואני לא מפסטר ומבצע סינון גס בלבד, המשקעים הם חלק הכרחי מהבירה שלי : )

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בכל הבקבוקים מהבץ?

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

יש סיכוי לטעמי לוואי ממשקע גדול לאחר זמן מה...הייתי אומר כחודש, מנסיון.
יכול להיות שהבירה בוקבקה לפני סיום התסיסה? ככה נשארים סוכרים נוספים והשמרים גדלים עוד בבקבוק, אפשר לדעת את זה אם יש גיזוז יתר.

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

לפני בקבוק א עשיתי קולד קראש,

בקבקתי כ-40 בקבוקי חצי, רק בבקבוקים האחרונים היו משקעים יחסית גדולים

בשאר הבקבוקים היו משקעים בעובי רגיל עד כ-1 ממ.

מכאן אני סבור כי בעט העברת הבירה למיכל מילוי, נכנסו משקעים ששקעו ונכנסו למספר בקבוקים אחרונים.

לא נורא נשתה אותם קודם.

האם יש דרך להמנע לגמרי מהמשקעים?

Theres nothing like a good brew

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ממליץ מאוד על סינון.

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

דניאל, לא אמור להיות משקע בבקבוק מיד לאחר המילוי.

כמה שאלות כדי לעזור לענות:

איך אתה עושה את הפריימינג (הוספת הסוכר) - אתה מעביר את הבירה למיכל חדש או מערבב סוכר במיכל ששימש לתסיסה?

אם אתה מעביר - האם אתה נמנע מטילטול מיכל התסיסה לפני ההעברה או לפחות נותן לו לנוח קצת לפני ההעברה? העם אתה מעביר באמצעות ברז או עם סיפון? האם אתה נמנע מהעברת המשקע?

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

בדלי התסיסה שלי יש ברז

דלי התסיסה עומד ללא נוע עד הפריימינג.

בפריימינג אני מעביר תמיסת סוכר מחוטאת לדלי אחר גם עם ברז ומעביר דרך צינור את הבירה מדלי התסיסה.

כאשר נשארים כ-2 ליטרים של בירה אני סוגר את הברז לפני מעבר משקעים לבירה.

לוקח את הדלי עם הבירה למקום גבוה וממלא בקבוקים עם מקל  מילוי עי גרביטציה

יכול להיות שחלק מהגושים עברו בכל זאת בדרך הזרימה של הבירה בברז, בכל מקרה המשקעים בבקבוקים לאחר כשבוע וחצי שבועיים.

רק בכ-3 בקבוקים אחרונים יש משקעים רבים מאוד.

יכול להיות שהיו גושים בבירה ששקעו לתחתית ונכנסו לבקבוקים האחרונים

Theres nothing like a good brew