בארה"ב טרנד המבשלות הקטנות נרגע

22 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בארה"ב הגדולה עם שוק צרכנים ענק ניכרת מגמה של ירידה בקצב פתיחת המבשלות הקטנות.

בשנת 2000 מספר המבשלות עלה לרמה שהיה בה בשנת 1900! גידול מטאורי במספר המבשלות בתוך 10 שנים. בעשר השנים האחרונות קצב הגידול ירד מאוד ולהארכתי המגמה ברורה. אנחנו נמצאים קרוב מאוד לשיא. משהו חושב שלהשקיע בהקמת מבשלה זה רעיון טוב? 

גם אם נצא מנקודת הנחה שאנו בפיגור פזה אחרי האמריקאים ומה שאצלהם נגמר פה רק מתחיל (אמירה מאוד אופטימית, עד כדי לא ראלית, אני יודע) , מדובר בהשקעות עתק, האם השקעות אלו יוחזרו אי פעם? ואיפה השוק? מי שותה פה בירה? בנתיבות? במעלות? בקרית מוצקין? בדימונה? השוק קיים רק בתל-אביב. 

תבשלו בירה, תהנו מפרי ידכם, אפילו תפנטזו על הקמת מבשלה בעלת שם בינלאומי. אבל דיר בלאק, תשמרו על כספכם.

מה דעתכם?

קרן's picture
Offline

Location

השושנה
מבשרת ציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/01/2010

עצוב.

שוקלת לעבור לפורום וודקה רד בול..

קרן

מבשלת קייס

 חובבת ציון הראשונה!

מקס's picture
Offline

Location

רמת גן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/05/2011

את מכירה מישהו שמוכר אמבטיה יד שניה?

ספק טוב של תפוחי אדמה אולי?

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

המדד הנ"ל לא מציג את כל התמונה. מה לגבי צריכה לנפש או גודל השוק?

כל עוד הכל בעליה המצב טוב, אי אפשר לצפות לקצב המטורף של שנות ה90.

 

אצלנו בנוסף לפיגור גם נקודת הפתיחה יותר נמוכה אז כמובן שיש לאן לגדול וגם במקומות שציינת יודעים להעריך היום מוצרים איכותים.

לדעתי המחסום כרגע הוא התמחור הגבוה מאד של בירות בוטיק, צריך לשאוף להורדת מחירים כדי לההפך למוצר יומיומי ולא נישה.

 

 

 

 
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

רועי, אנחנו בישראל, תתעורר.

צריך מסה קריטית.....אין פה מי שישתה בירה. וככל שצצות יותר מבשלות פרוסת העוגה הולכת וקטנה.

מכיר מבשלת כנען? הם, אני חושב, הראשונים בשוק. ראיתי בלא מעט חנויות את הבקבוקים שלהם. לא זכור לי שראיתי בקבוק לא מאובק.

והזמן כידוע לא עובד לטובת המוצר על המדף....

לדעתי, מבשלה שתצליח לשים על המדפים בקבוק בירה סבירה בפחות מ- 10 ש"ח יכולה להצליח עם יחסי ציבור אינטנסיביים מאוד. אבל צריך גם להרויח משהוא כך שזה לא נראה לי ישים. מוצר כזה מחייב השקעות ענק בציוד ובפרסום ותקופת ההחזר על ההון תהיה כמעט אין סופית.

אני אמנם נביא זעם, אך יחד עם זאת מיחל לכך שכל הנבואות שלי יתבדו.

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בקבוקי כנען באמת תמיד מאובקים , יש מצב שהם מגיעים ככה מהמבשלה (:

העובדה שהם מהראשונים לא לטובתם מאחר והמודעות לתחום היתה ועדיין די נמוכה, אבל תעשיית הבוטיק בארץ פורחת בשנים האחרונות ואני לא רואה סיבה שבבירה המצב יהיה שונה, ההפך.

 

קשה לי העריך עלות ייצור מסחרית, על פניו נראה שהרווחיות בתחום די נמוכה. המבשלות צריכות לנסות להקטין את עלויות השיווק.

 

 

 
Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

 

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני זוכר שמנוע החיפוש אלטאויסטה היה מנוע החיפוש האולטימטיבי באינטרנט.

2 חבר'ה בארה"ב החליטו להקים מנוע חיפוש חדש בשם גוגל

נביאי הזעם נדו להם "השוק מוצף, התחום עמוס, התחרות נגמרה"....

 

עודד
Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

עודד,

   כואב לי להיות הזאת שאומרת לך את זה אבל אתה כותב הרבה שטויות לא מדוייקות!!!!

סרגיי ברין ולארי פייג' לא בישלו בירות לעולם!!!!!! הם חנונים!!!!! דוקא אהבתי את הבירה של אלטה-ויסטה...

הסטודנטית המעורפלת

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

אני חושב שאחרי שהשוק(במידה וזה יקרה)של מבשלות הבוטיק יתמסד בארץ והצריכה תוכל להיקרא יציבה, תהיה בעיה להתרחב,בעיקר בגלל שכנינו המוסלמים..ש..אה...איך לומר?..לא שותים בירה.

אפשר אז להיות ציני ולהגיד שלפחות הישראלים עצמם בקושי שותים....ככה עדיין יש שוק לתפוס..

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

בתור מישהי שמסתובבת הרבה עם השכנים אני יכולה להעיד שהם שותים הרבה יותר אלכוהול מאשר נדמה לנו.

אבל בכל אופן, סביר להניח שיעדיפו תוצרת מקומית. בכל זאת אנו נטפסים בגדול ככובשים.

כשאני רואה גברים ישראליים בשנות ה40+ (כאלה שכבר היו צריכים ללמוד משהו על החיים) מזמינים במסעדה סטייק משובח עם קוקה-קולה אני מבינה שעתיד ורוד לא נראה לאופק. כאן במיאמי זה לא היה קורה.

הסטודנטית המעורפלת

נ.ב.: אני לא הקדוש. בטח לא קדושה.

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

לדעתי, התפיסה הישראלית של "עלות החיים" בארץ היא שהחיים יהיו יקרים. לא סתם מוצרים רבים, נמכרים אל מחוץ לגבולות הארץ בפחות מכמה עשרות של אחוזים מאשר כאן.

יש לנו תודעה שהחיים צריכים לעלות לנו וביוקר, אחרי הכל אנחנו אנשים עובדים, ובשביל מה? אם לא כדי לקנות...

If you don't stand for something

You will fall from anything

תאריך הצטרפות לפורום: 02/13/2011

אני חושב שצריך לראות את שוק היין .. אני לא מומחה גדול .. אבל לפי הדוגמא של היין אני מאמין שאפשר להכניס מספר מותגים שכן יצליחו מאוד .. 

היום % הגידול בקניית יין ישראלי עלה משמעותית .. ואולי גם הקהל הישראלי יחליף את הטובורג יום אחד לבירה תוצרת ישראל... 

 

 

כי אין כמו בבית

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 08/30/2010

סתם לידע כללי- גם טובורג מיוצרת בישראל. באצ'קלונה אפילו, לא סתם.


אני יכול לחשוב על אלף ואחת סיבות למה להחליף את טובורג אבל זאת לא אחת מהן.

רפאל

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שי רק לידיעתך, שוק היין בארץ על הפנים. מסתבר שאין כלל גידול בצריכה. 

אנסה למצא הפניה למחקר שקראתי בעניין זה.

יש הרבה אירועי יחצנות שנותנים רושם של הרבה פעילות אבל בתכלס הישראלי לא קונה יין.  ככה גם בבירה.

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

באותו עניין מחזק את עמנואל:

http://coolinary.co.il/Post.aspx?PostID=558

יואב

תאריך הצטרפות לפורום: 02/13/2011

קראתי את המידע על היין המצורף כאן .. ונצא מנקודת הנחה שבאמת אין גידול בביקוש אבל אכן יש גידול בהיצע בסוגי היין הישראלי.. 

אם התחזית היא שלא יהיה גידול בצריכת הבירה גם כן יהיה בעיה למבשלות מסחריות חדשות לתפוס נתח שוק .

רק השבוע אני רואה את ת"א וגבעתיים עם לא מעט שלטי חוץ של אלכסנדר ותוהה האם באמת הם יצליחו לתפוס .

כי אין כמו בבית

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שי , בתור מנכ"ל אני מצפה ממך להבנה עסקית עמוקה יותר. המבשלות הגדולות לא צריכות להלחם על נתח שוק, לך לסופר, תבין שהנתח כבש אצלם בכיס.

ולגבי שלטי חוצות.......תראה, גם אם יגדו מליון פעם שיש מהפכה, שיש שינוי, לא רק שזה לא אומר שבאמת יש שינוי. זה אומר ההיפך הגמור. זה אומר שרוצים שיהיה שינוי.

יש גישה במיתוג שאומרת כך, אם נגיד לציבור (הטיפש) בוקר וערב שאנחנו בעיצומה של מהפכת תרבות צריכת מוצר X, אכן כך יהיה. נבואה שמגשימה את עצמה. העניין הוא שלפעמים זה עובד, ולפעמים לא. זה שמפרסמים מוצר אומר רק דבר אחד, שמידת ההצלחה של המכירות למוצר לא עומדת בציפיות של המוכר. פרסום כזה עולה הון. לא מפרסמים מוצר מצליח.

צא וראה איזה מותגי בירה מגיעים לארץ, מבחר אין סופי של בירות נהדרות. מישהו מאמיין שאדון משה מנתניה יבחר במותג בוטיק ישראלי שיעלה אפילו במחיר זהה למותר גרמני/אנגלי/אירי? מה אתה היית מזמין בפאב? סטאוט של אלכסנדר או סטאוט של אוהרה?

זאת דעתי האישית. מעניין היה לקרא גם את דעתם של אחרים.

אילן - BeerBeer's picture

Location

צורן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/23/2010

אני חושב שאם יש סיכוי לבירות בוטיק ישראליות
זה לא בקבוק על המדף בסופר, אלא חבית בפאב או במסעדה

כאשר יש מלצר שמשדל את הלקוח לנסות משהו חדש ואיכותי
ויש נכונות של הלקוחות להתנסות במשהו חדש

אני מכיר באופן אישי בעל פאב שרוצה להתחיל לבשל בירה ייחודית לפאב שלו
בהנחה שזה משתלם מבחינה כלכלית לעומת מכירת בירה מסחרית ונותן איזה אופי מיוחד לפאב

לדעתי גם מסעדה שתציע את "בירת הבית" יכולה למצוא קהל

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אילן, אתה מדבר על משהוא אחר לגמרי מהדבר שאני מדבר עליו.

להערכתי, מבשלת בירה בוטיק בישראל לא יכולה להציג רווח בצד ההכנסות, נקודה.

מה כן, ברופאב שמוכר על יד הבירה נקניקיות (סתאם כדוגמא) אני מתכוון למזון, ובמידה והתחרות לא ממש גדולה יכול להצליח מאוד.

תראה איזה מבחר מתחרה של בירות איכות מיבוא מציעים בפאבים. אני משוכנע שאין סיכוי לחבית של בירה מקומית להתרוקן טריה ואיכות הבירה בכלל לא רלבנטית.

ברו פאב שמוכר רק בירה שיוצרה במקום ולא על הבירה הפרנסה אלה על הצלחות שעל יד הבירה, יכול להציג רווחים בתנאי שלא מתחלק עם שותפים לא מתוכננים......

אילן - BeerBeer's picture

Location

צורן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/23/2010

אם ראית את הסרט Beer Wars אז אתה ודאי יודע איזה מכשולים עומדים בפני מבשלת בוטיק שרוצה להציג את הבקבוקים שלה על המדף בסופר.
זה נכון בענף הבירה כשם שזה נכון בכל ענף - המפיץ החזק יותר יקבל את המדפים הטובים יותר, ואולי לא יתן כלל דריסת רגל למתחרה חלש.

עם נקודת מוצא כזו, ועוד לפני הטיעונים (שאני מסכים איתם) על התנהגות הקהל הצרכני, הסיכוי למכור בירת בוטיק בסופרמרקט הוא אפסי, לעניות דעתי.

 

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא ראיתי את הסרט, אבל הצלחת לעורר בי סקרנות.

תאריך הצטרפות לפורום: 02/13/2011

מזל שאנחנו לא תלויים בבישול בירה כמקור הכנסה .. ובכלל כולם פה מהנדסים איך יש להם זמן לבשל ? 

עכשיו אני סטודנט להנדסה ... יום אחד שאסיים אני ארתך פה מערכות בישול לפחות כמו כולם :)

לגביי הנושא חייבים להגיד שאלכסנדר לקחו פה ריזיקה ענקית מעניין אותי איך הקהל הישראלי יגיב. 

כי אין כמו בבית