מתכון של "ניסוי כלים" - מה אתם אומרים? יהיה בר שתיה

34 תגובות [לתגובה האחרונה]
קוואזימודו's picture

Location

פתח תיקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/20/2010

שלום חברים

אחרי שנה של בישול רכזים, היום בישלתי את ה-AG הראשונה שלי. אחרי שהכנתי מאש-טון מצידנית לפי הפוסט המצויין של דגן, ויש גם מיחם 30 ליטר חדש ונוצץ ניגשתי לבישול הראשון. אבל מכיוון שאין לאף אחד לתת (מה הקטע? זה בגלל המסיבה של הפורום?) החלטתי לבשל את הדבר הבא:

4.5 ק"ג PALE ALE

0.5 ק"ג קריסטל 120

0.5 ק"ג קרפילס

30 גרם הראלטו לשעה בהרתחה

30 גרם סאאז לשעה בהרתחה

מאש של שעה בטמפ של 63 מעלות

הסיבה שבישלתי היתה ניסוי כלים, זה בישול AG ראשון והציוד חדש ורציתי לוודא שהכל עובד כשורה. אני שמח לבשר שהכל דפק כמו שעון - המאש טון תפקדה מצויין והמיחם הביא את התירוש לרתיחה בדקות ספורות.

בסוף הבישול החלטתי בכ"ז לנסות לראות מה ייצא מהמתכון הזה והעברתי למיכל תסיסה עם שמרי פרמנטיס T58

לפי BEERSMITH אני צפוי לקבל IBU מאוד גבוה - 30.0 את הצבע הכהה מאוד כבר ראיתי - 16.4 SRM

מה אתם אומרים? ייצא בר שתייה?

נ.ב

המעבר לAG חשף את הבעיה הכי גדולה שיש לי עם הציוד הנוכחי - קירור התירוש. אשמח לשמוע המלצות בנוגע לצ'ילר..

 

תודה רבה לעונים

 

מבשלת קוואזימודו - בירה פתח תיקוואית משובחת

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ארז,

א. איזו מסיבה?

ב. תמיד תצא בירה. והיא כנראה תהיה בסדר גמור. מה אומר לך הבירסמית על OG ו FG?

IBU של 30 הוא רק גבוה עם הOG נמוך במיוחד. במקומות מסויימים IBU 30 נחשב בירה לבנות.

ג. T58 כנראה לא הבחירה הטובה ביותר לבירה זו. אבל אני אישית לא מת על השמרים הללו בכל מקרה.

ד. לגבי קירור, אתה יכול לבנות צ'ילר, והנושא נידון בהרחבה בפורום זה ובמקורות רבים אחרים. מצד שני, אתה יכול לבחור שלא לקרר ולנקוט בשיטת ה no-chill, שגם עליה דיברנו בעבר. אצלי זה עובד.

 בהצלחה באול גריין!

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

למה 63?

זה נשמע נמוך מדי

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ארז,

דחפתי את הנתונים שנתת לתוכנה קטנה וזריזה בשם QBREW.

בהנחה של 20 ליטר (כי לא כתבת אחרת)

OG=1058

FG=1014 (אם כי ע"פ טמפ' המאש שציינת, אתפלא אם תקבל FG של יותר מ1010).

IBU = 22 (אבל זה מאד תלוי באחוזי AA של הכשות בפועל).

בסביבות 5.5 - 6 אחוז אלכוהול

אחלה בירה. רק מה? שמת T58...

 

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

טמפ' המאש נמוכה מ א ו ד.

לדעתי תקבל מי לתת עם כמות יפה של אלכוהול.

בפעם הבאה תתחיל כנקודת מוצא בטמפ' מאש של 67 מעלות. זה יתן לבירה גוף בינוני.

הפירוש ל"בר שתיה" הוא סובייקטיבי. לא מעט בירות "ברות שתיה" לא טעימות לי.

קוואזימודו's picture

Location

פתח תיקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/20/2010

לא שמתי לב שענינו באותו הזמן..... עכשיו אני יודע שטעיתי עם טמפ' המאש

אגב, הסתבכתי גם אם הספארג'- יש איזה כלל לגבי טמפ' הספרג'?

 

 

מבשלת קוואזימודו - בירה פתח תיקוואית משובחת

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

קצת יותר גבוה מהמש, לא ממש חשוב.

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

כדאי שהספארג' יהיה ב 78 מעלות c .

למה? בגלל שזאת טמפרטורה שמפסיקה פעילות אנזימטית,ובטמפרטורה גבוהה יותר יש סיכון למיצוי חומרים לא רצויים מהלתת.

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא בדיוק

 

ספארג' ב-78 מעלות לא מבטיח שהלתת יגיע ל-78 מעלות כלומר הפעילות האנזימטית נמשכת

כדי להפסיק פעילות אנזימים צריך מאש-אאוט ב-78 מעלות

 

יש בחור גרמני(ברו-קייזר) שהוכיח שמביחנת יעילות אפשר גם ספארג' במי ברז

 

קוואזימודו's picture

Location

פתח תיקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/20/2010

תודה נעם

לא מכיר את QBREW... אבל בהחלט אבדוק אותה

אכן 20 ליטר.

לפי בירסמית הO.G צריך להיות 1.055, בפועל זה לא היה רחוק - 1.051. גם האלכוהול הצפוי דומה בין שתי התוכנות.

לגבי הT58 אתה צודק 100% גם אני לא אהבתי את הטעם וההתנהגות שלהם, אבל כמו שאמרתי - זה מה שהיה לי.

אני אבדוק מה לגבי הנו-צ'יל, זה ממש כמעט מה שעשיתי (לקח לי 4-5 שעות לקרר את התירוש, זה כמעט אותו הדבר לא? Undecided)

ולגבי טמפ' המאש שחר צודק, הייתי צריך לעשות את זה עם 68-69 מעלות..... נו טוב, AG ראשון, ככה לומדים.

 

 

 

מבשלת קוואזימודו - בירה פתח תיקוואית משובחת

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הFG שלך יצא כנראה נמוך אז הABV יהיה די גבוה. והבירה ככל הנראה תהיה די מיימית.

אם יש לך ביר סמית, אתה לא צריך את QBREW. זו פשוט תוכנה חינמית קלילה שיש לי במחשב במשרד. בבית אני משתמש ב brewmate. 

לגבי no-chill, גם לא לקרר צריך לדעת איך. תקרא היטב ותבין מה אתה עושה. שלא יגידו לי אח"כ "בגללך הבירות שלי מקולקלות". 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
קוואזימודו's picture

Location

פתח תיקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/20/2010

חס וחלילה, הבירות שלי מתקלקלות רק בגלל אישתי!

אני קורא עכשיו את הספר של פאלמר, כנראה שלא מצאתי עדיין את ההתיחסות לנו צ'יל אם יש...בכל אופן הנטייה שלי היא דוקא לקרר, אבל אני כמובן פתוח לכל הצעה.

מבשלת קוואזימודו - בירה פתח תיקוואית משובחת

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בפאלמר בטוח לא תמצא התייחסות ל NO CHILL.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

פעם הבאה למתכון מסוג זה תשתמש בשמרי S-33.


If you don't stand for something

You will fall from anything

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

למה?

למה לא US05 או S04 או בכלל לעשות מזה לאגר?

למה S33?

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
קוואזימודו's picture

Location

פתח תיקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/20/2010

לאגר מחוץ ליכולות שלי, אין לי מקרר לתסיסה....

אני גם חשבתי על S04, אבל גם S33 נוחים מאוד לעבודה וטעימים מאוד..... בישלתי איתם רק פעמיים והתוצאות זכורות לי לטובה

 

מבשלת קוואזימודו - בירה פתח תיקוואית משובחת

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ארז,

זו הזדמנות להגיד שלדעתי (וגם JZ מצדד בגישה זו) אם יש לך תקציב מוגבל ועל כף המוזניים עומדת האפשרות למעבר לאול גריין או לחלופין רכישת מקרר תסיסה -

תסיסה בטמפ' מבוקרת חשובה יותר מבישול אול גריין לקבלת בירות איכותיות

 

 

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
קוואזימודו's picture

Location

פתח תיקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/20/2010

אוקיי, רק שזה מאוחר מידי בשבילי עכשיו. התקציב אכן לחוץ, ויש גם בעיה של שטח איחסון

אבל לאט לאט יהיה הכל.

מבשלת קוואזימודו - בירה פתח תיקוואית משובחת

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

If you don't stand for something

You will fall from anything

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

נועם, מזל שאתה על המשמר (בבקשה לא להוריד לי נקודות!!! אני אשן בלילות)

יש לי טבלה יותר מידי מורכבת עם נתוני הבישול ובטעות רשמתי את השמרים למתכון בלונד אייל. 

לבירות פייל-אייל אני משתמש ב S-04 כפי שציינת

לגבי שמרי לאגר, זה הכל עניין של השקעה. אני אישית לא מעוניין להשבית את המקרר שלי לכמה שבועות.

If you don't stand for something

You will fall from anything

קוואזימודו's picture

Location

פתח תיקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/20/2010

רק מעדכן - אכן יצא קצת מימי אבל סבבה, היו גם מי שהתלהבו ממש. תודה לכולם :-)

מבשלת קוואזימודו - בירה פתח תיקוואית משובחת

קרן's picture
Offline

Location

השושנה
מבשרת ציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/01/2010

מתי טועמים?

קרן

מבשלת קייס

 חובבת ציון הראשונה!

קוואזימודו's picture

Location

פתח תיקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/20/2010

עכשיו באים? נגמר כבר. בישלתי מאז עוד באצ שניסיתי no chill אבל הזדהם

מבשלת קוואזימודו - בירה פתח תיקוואית משובחת

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ומה למדת מהבץ' הזה?

קוואזימודו's picture

Location

פתח תיקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/20/2010

למדתי המון. בעיקר לא לזלזל
לא להשאיר את המיכל עם התירוש פתוח כמה שעות בחצר
לא להוסיף לתירוש גוש קרח שהכנתי מקופסא משומשת של גלידה. למרות שהמיכל מחוטא והמים רתוחים
לא להשאיר את התירוש בלי מכסה כל הלילה

האמת היא שממש ביקשתי לזהם את הבאצ. . .  

מבשלת קוואזימודו - בירה פתח תיקוואית משובחת

מקס's picture
Offline

Location

רמת גן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/05/2011

להשאיר מיכל פתוח?!

מה ציפית?

הכנת למביק, יצא לך למביק :)

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

איפה למדת את כל זה? פה?

קוואזימודו's picture

Location

פתח תיקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/20/2010

ממש לא. פה כולם צדיקים. הרשתי לעצמי לנסות את הרעיונות האלה ולזלזל, אני לא שוכח שטעויות הן חלק חשוב מהתהליך הזה שנקרא ניסוי וטעיה.

מבשלת קוואזימודו - בירה פתח תיקוואית משובחת

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לטעות זה חלק מהעניין. בפעם הבאה אני מציע לך לאפר את הסיגריה לתוך מיכל התסיסה, תראה איך זה משפיע אל ארומות הכשות.

קוואזימודו's picture

Location

פתח תיקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/20/2010

יבוצע! עדכונים בהמשך....
מה לדעתך עדיף? סגריות לייט או מנטול? אולי בכלל סיגר??

מבשלת קוואזימודו - בירה פתח תיקוואית משובחת

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בלי צחוק, יש בירות שטעמים של טבק / סיגר (לא סיגריות!) יכולים מאד להחמיא להם.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
מקס's picture
Offline

Location

רמת גן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/05/2011

אבל אלה טעמים שמיוצרים ע"י השמרים, לא מטבק אמיתי.

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כן, בעיקר בירות שמיושנות בחבית עץ...חחחחח

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בהחלט!

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
קוואזימודו's picture

Location

פתח תיקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/20/2010

יש את אדלסקוט הצרפתית.... אחת האהובות עליי.

מבשלת קוואזימודו - בירה פתח תיקוואית משובחת