שלום חברים
אחרי שנה של בישול רכזים, היום בישלתי את ה-AG הראשונה שלי. אחרי שהכנתי מאש-טון מצידנית לפי הפוסט המצויין של דגן, ויש גם מיחם 30 ליטר חדש ונוצץ ניגשתי לבישול הראשון. אבל מכיוון שאין לאף אחד לתת (מה הקטע? זה בגלל המסיבה של הפורום?) החלטתי לבשל את הדבר הבא:
4.5 ק"ג PALE ALE
0.5 ק"ג קריסטל 120
0.5 ק"ג קרפילס
30 גרם הראלטו לשעה בהרתחה
30 גרם סאאז לשעה בהרתחה
מאש של שעה בטמפ של 63 מעלות
הסיבה שבישלתי היתה ניסוי כלים, זה בישול AG ראשון והציוד חדש ורציתי לוודא שהכל עובד כשורה. אני שמח לבשר שהכל דפק כמו שעון - המאש טון תפקדה מצויין והמיחם הביא את התירוש לרתיחה בדקות ספורות.
בסוף הבישול החלטתי בכ"ז לנסות לראות מה ייצא מהמתכון הזה והעברתי למיכל תסיסה עם שמרי פרמנטיס T58
לפי BEERSMITH אני צפוי לקבל IBU מאוד גבוה - 30.0 את הצבע הכהה מאוד כבר ראיתי - 16.4 SRM
מה אתם אומרים? ייצא בר שתייה?
נ.ב
המעבר לAG חשף את הבעיה הכי גדולה שיש לי עם הציוד הנוכחי - קירור התירוש. אשמח לשמוע המלצות בנוגע לצ'ילר..
תודה רבה לעונים