בוקר טוב לכולם
מה דעתכם עי עיקור 50 בקבוקי בירה בתנור ביתי בחום של 120 מעלות לאחר שטיפה כולל פקקים
בוקר טוב לכולם
מה דעתכם עי עיקור 50 בקבוקי בירה בתנור ביתי בחום של 120 מעלות לאחר שטיפה כולל פקקים
שמדובר בטאבון, לא בתנור!
א. אפשרי.
ב. למה זה טוב?
ג. בפקקים יש חלקי פלסטיק. זה יהיה מעוקר אבל לא שמיש.
ד. איך מונעים מחלקיקי אבק ובקטריות לצנוח אל תוך הבקבוק בזמן שמסיום הבישול ועד שהם קרים מספיק בשביל לגעת בהם.
ה. מה רע ביוד?
ו. האם לאורך זמן אין סכנה של היחלשות הבקבוקים (עייפות החומר) ?
120C או 120F?
הסטודנטית המעורפלת
אין לי מושג לגבי היכולת של הבקבוקים לא להתפוצץ בטמפ' כזאת, אבל נגיד שהכל יהיה בסדר.
אם שוטפים אחר כך, אז במים עם חומר חיטוי (כבר האלו מספיק סוגים בפוסטים קודמים)
שטיפה במי ברז תבטל את החיטוי של הבקבוקים ותחזיר אותך לנקודת ההתחלה
בתור חיטוי לאחר שהבקבוקים עצמם נקיים, זה לא רע... רק יש להזהר לחכות שהם יתקררו עד להכנסת הבירה, יש לך כמות מוגבלת של בקבוקים שאתה יכול לחטא במכה.
שים נייר אלומיניום לא את הפקקים כמו שנועם אמר על כל פתח בקבוק וזה אפשרי ונעשה לפחות אצלי כמספר פעמים תקרא בספר של פאלמר על זמנים וטמפרטורות.
שוב עדיף בשיטה הרגילה עם היוד והכל יותר מהיר פחות התעסקות ואפקטיבי באותה מידה...
תהנה!
על מנת לעקר בקבוקים ב 121 C צריך להחזיק אותם בטמפ' זו במשך 12 שעות
140 מעלות-------->180 דקות
150 מעלות--------> 150 דקות
160 מעלות -------> 120 דקות
170 מעלות 60 דקות
השיטה עובדת מצויין אבל כמה חסרונות:
זמן עיקור ממושך לאומת חומרי חיטוי, אתה מעמיס את הבקבוקים לתנור, מחמם נגיד במשך שעה (מרגע שמגיע ל 170 מעלות) ואז יש לך בעיה. אם תוציא את הבקבוקים מיד, הם יתחילו להסדק בגלל הבדלי טמפ', אז אתה מחכה עוד 1-2 שעות נוספות עד שזה מתקרר לטמפ' סבירות, ועדיין תמיד יש חשש.
בנוסף, לא נראה לי ש 50 בקבוקים ייכנסו בנגלה אחת, מה שאומר שייקח לך בערך 5-6 שעות.
בהתחלה הייתי עושה ככה בגלל שאני לא ממש סומך על חומרי חיטוי אבל עכשיו כשעברתי לחומר חיטוי זה עולם אחר לגמרי.
את הפקקים תנגס עם אלכוהול, זה מספיק.