עיקור בקבוקים בתנור ביתי

6 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

טבנקין
בת ים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/24/2011

בוקר טוב לכולם

מה דעתכם עי עיקור 50 בקבוקי בירה בתנור ביתי בחום של 120 מעלות לאחר שטיפה כולל פקקים

מקס's picture
Offline

Location

רמת גן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/05/2011

שמדובר בטאבון, לא בתנור!

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

א. אפשרי.

ב. למה זה טוב?

ג. בפקקים יש חלקי פלסטיק. זה יהיה מעוקר אבל לא שמיש.

ד. איך מונעים מחלקיקי אבק ובקטריות לצנוח אל תוך הבקבוק בזמן שמסיום הבישול ועד שהם קרים מספיק בשביל לגעת בהם.

ה. מה רע ביוד?

ו. האם לאורך זמן אין סכנה של היחלשות הבקבוקים (עייפות החומר) ?

 

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

120C או 120F?

הסטודנטית המעורפלת

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

אין לי מושג לגבי היכולת של הבקבוקים לא להתפוצץ בטמפ' כזאת, אבל נגיד שהכל יהיה בסדר.

אם שוטפים אחר כך, אז במים עם חומר חיטוי (כבר האלו מספיק סוגים בפוסטים קודמים)

שטיפה במי ברז תבטל את החיטוי של הבקבוקים ותחזיר אותך לנקודת ההתחלה

If you don't stand for something

You will fall from anything

Location

דרך חפר 143
בית יצחק- שער חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/01/2010

בתור חיטוי לאחר שהבקבוקים עצמם נקיים, זה לא רע... רק יש להזהר לחכות שהם יתקררו עד להכנסת הבירה, יש לך כמות מוגבלת של בקבוקים שאתה יכול לחטא במכה.

שים נייר אלומיניום לא את הפקקים כמו שנועם אמר על כל פתח בקבוק וזה אפשרי ונעשה לפחות אצלי כמספר פעמים תקרא בספר של פאלמר על זמנים וטמפרטורות.

שוב עדיף בשיטה הרגילה עם היוד והכל יותר מהיר פחות התעסקות ואפקטיבי באותה מידה...

תהנה!

Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

על מנת לעקר בקבוקים ב 121 C צריך להחזיק אותם בטמפ' זו במשך 12 שעות

140 מעלות-------->180 דקות

150 מעלות--------> 150 דקות

160 מעלות -------> 120 דקות

170 מעלות 60 דקות

השיטה עובדת מצויין אבל כמה חסרונות:

 זמן עיקור ממושך לאומת חומרי חיטוי, אתה מעמיס את הבקבוקים לתנור, מחמם נגיד במשך שעה (מרגע שמגיע ל 170 מעלות) ואז יש לך בעיה. אם תוציא את הבקבוקים מיד, הם יתחילו להסדק בגלל הבדלי טמפ', אז אתה מחכה עוד 1-2 שעות נוספות עד שזה מתקרר לטמפ' סבירות, ועדיין תמיד יש חשש.

בנוסף, לא נראה לי ש 50 בקבוקים ייכנסו בנגלה אחת, מה שאומר שייקח לך בערך 5-6 שעות.

בהתחלה הייתי עושה ככה בגלל שאני לא ממש סומך על חומרי חיטוי אבל עכשיו כשעברתי לחומר חיטוי זה עולם אחר לגמרי.

את הפקקים תנגס עם אלכוהול, זה מספיק.

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery