יניב - בירה עמיקתא

מידע על המבשלה

כמה מילים

אין לי מבשלה מסודרת וגם אינני מבשל בתדירות גבוהה, בערך אחת לחודשיים. אני מבשל להנאתי בירה לצריכה עצמית ומנסה כל פעם מתכונים חדשים. לא כולם מצליחים לי... במיוחד אני זוכר נסיון אחד עם קצת יותר מדי כשות... מר כלענה... אולי צריך לשנות את הביטוי בעברית ל-"מר ככשות"...
התחלתי בעקבות תוכנית בישול שראיתי בערוץ 1 ושם הבנתי כמה קל לבשל בירה. לא ידעתי שמאחורי הבישול הפשוט קיים עולם שלם ורחב כים של ידע נצבר. שם התחיל המסע. את הציוד רכשתי מגדי מבירדי ויחד איתו גם את רכז הבירה הראשון שלי. זה היה רכז מסחרי של פאולנר. כשמזגתי בדחילו ורחימו את הכוס הראשונה וראיתי שאשכרה יצא ראש קצף אמיתי קפצתי כמו ילד! זה היה הדבר שהכי חששתי ממנו. בכלל, לא ידעתי למה לצפות.

אני גר בצפון ים המלח ולכן יכול לזקוף לזכותי את עובדת היותי מבשל הבירה הנמוך ביותר בעולם! אה... שניה... אנסח זאת שוב... הבירה שלי מבושלת במקום הנמוך ביותר בעולם. :-)
שמה של המבשלה (של הבירה) מתאים למיקומה: "בירה עמיקתא".
יותר מדי שאלו על משמעות השם והבנתי שהשם לא כזה ברור. הוא מגיע מביטוי בארמית: מֵאִיגָּרָא רָמָא לְבֵירָא עֲמִיקְתָּא. ובעברית: מגג גבוה לבור עמוק.
עוד על כך כאן:
http://www.safa-ivrit.org/milon/igara.php

User Rating

Rate יניב - בירה עמיקתא:
Your rating: None

היסטוריה

צפייה בפרסומי הבלוג
בפורום מזה:
7 שנים ו-47 שבועות