ככה אני עושה את זה
האביזר בתמונה מונח על דופן הסיר
התירוש מסוחרר דרך הזרוע שיוצרת מערבולת יפה , תוך כדי מוזרם חמצן מהצינור בצד שמאל.
קלוזאפ על אבן החמצן
ככה אני עושה את זה
האביזר בתמונה מונח על דופן הסיר
התירוש מסוחרר דרך הזרוע שיוצרת מערבולת יפה , תוך כדי מוזרם חמצן מהצינור בצד שמאל.
קלוזאפ על אבן החמצן
יש לך ווסת זרימה לחמצן?
15 דקות נשמע כמו המון המון זמן. ג'מיל מדבר על דקה עד שתי דקות בלבד (בתירוש מקורר).
כן, יש ווסת זרימה. בלון חמצן רפואי.
יכול מאד להיות שמספיקה דקה או שתיים, לא בדקתי לעומק.
לפי MOREBEER דקה מספיקה, אני מניח שהם מתכוונים לאבן טבולה בסיר, במקרה שלי התירוש מאוורר תוך כדי זרימה אז הזמן המינימלי הוא זמן סחרור כל האצווה.
עדכון: http://morebeer.com/view_product/16613/102281/Stainless_in-line_Oxygenation_Assembly
How long should I apply oxygen while transferring to the fermenter?
We recommend you transfer half of your wort to your fermenter before applying inline oxygen (O2) to your wort transfer. If you apply O2 the whole time while transferring you are wasting O2.
עכשיו נפל לי האסימון, האבן אויר נמצאת בתוך ה-"T", אני מבין שאתה מזרים חמצן בכל זמן הסחרור בגלל שאתה חושש שהתירוש יזרום לצינור החמצן ?
אם כן, אז אתה יכול להרכיב שסתום חד כיווני על הצינור במרחק של כ- 30 ס"מ מה-"T".
לשמחתי התירוש לא זורם דרך האבן ואין צורך בשסתום.
מלבד פולס קצר בזמן החיטוי , החמצן מוזרם רק כשהתירוש מתקרר לסביבות 50 מעלות
לא הבנתי איך או להיכן מתחבר בלון החמצן ב- "T".
זה גם משמש אותך לווירפול ?
כן, גם לווירפול.
החמצן מתחבר לצינור בתחתית התמונה הראשונה.
בתמונה השניה אפשר לראות את האבן שמחוברת לאותו צינור
רעיון יפה מאד!
תודה רבה על השיתוף.
רועי,
לא הבנתי, אתה מחמצן תירוש חם?
צודק , שכחתי לציין שהתירוש נשאב מהסיר עובר בצ'ילר וחוזר לסיר דרך החלק הזה.
לאחר שהטמפרטורה של כל האצווה ירדה לסביבות 50 מעלות אני מתחיל להזרים חמצן.
למה אתה מחזיר תירוש מקורר לסיר? חחחחח
רועי, לא באמת צריך לענות.
יפה מאוד, רעיון נחמד.
יש משמעות ללחץ של החמצן, על כמה אתה קובע אותו? ולמה אתה לא מוסיף חמצן מטמפרטורה נמוכה יותר? שימס יותר בתירוש.
רועי, לא הבנתי מאיפה נכנס החמצן. אני מבין שאתה מחבר בלון חמצן ולא אויר.
מהצינור בתחתית התמונה , לתוך האבן . התירוש מגיע מהצ'ילר דרך החיבור המהיר בחלק העליון של התמונה.
בכלל לא ברור. אז מה תפקיד האבן אויר? הרי החמצן אמור לצאת ממנה לנוזל.
תפסתי, האבן בתוך ה-T נייס
וחיטוי? בסיחרור התירוש הרותח? זה מספיק? האבן היא בית גידול נהדר לבקטריות.
מחזק ומדגיש את דברי ידידי המלומד,
נושא החיטוי של האבן הוא מאוד חשוב,
בגלל מבנה ה"אבן" היא בהחלט הופכת בית גידול מעולה לבקטריות לא רצוניות.
כן, החיטוי מתבצע בסחרור בזמן חיטוי הצ'ילר , זה צריך להספיק.
אל תוך הצינור אני מתיז קצת starsan לפני החיבור לבלון החמצן.