סחרור ואוורור תירוש

ככה אני עושה את זה

 

האביזר בתמונה מונח על דופן הסיר

התירוש מסוחרר דרך הזרוע שיוצרת מערבולת יפה , תוך כדי מוזרם חמצן מהצינור בצד שמאל.

 

קלוזאפ על אבן החמצן

 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יש לך ווסת זרימה לחמצן?

15 דקות נשמע כמו המון המון זמן. ג'מיל מדבר על דקה עד שתי דקות בלבד (בתירוש מקורר).

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

כן, יש ווסת זרימה. בלון חמצן רפואי.

יכול מאד להיות שמספיקה דקה או שתיים, לא בדקתי לעומק.

 
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010
בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 לפי MOREBEER דקה מספיקה, אני מניח שהם מתכוונים לאבן טבולה בסיר, במקרה שלי התירוש מאוורר תוך כדי זרימה אז הזמן המינימלי הוא זמן סחרור כל האצווה.

 

עדכון: http://morebeer.com/view_product/16613/102281/Stainless_in-line_Oxygenation_Assembly

How long should I apply oxygen while transferring to the fermenter?

We recommend you transfer half of your wort to your fermenter before applying inline oxygen (O2) to your wort transfer.  If you apply O2 the whole time while transferring you are wasting O2.

 
רון_ב - ronstar's picture

Location

עמק זבולון 35
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/06/2010

עכשיו נפל לי האסימון, האבן אויר נמצאת בתוך ה-"T", אני מבין שאתה מזרים חמצן בכל זמן הסחרור בגלל שאתה חושש שהתירוש יזרום לצינור החמצן ?
אם כן, אז אתה יכול להרכיב שסתום חד כיווני על הצינור במרחק של כ- 30 ס"מ מה-"T".

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לשמחתי התירוש לא זורם דרך האבן ואין צורך בשסתום.

מלבד פולס קצר בזמן החיטוי , החמצן מוזרם רק כשהתירוש מתקרר לסביבות 50 מעלות

 
רון_ב - ronstar's picture

Location

עמק זבולון 35
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/06/2010

לא הבנתי איך או להיכן מתחבר בלון החמצן ב- "T".
זה גם משמש אותך לווירפול ?

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כן, גם לווירפול.

החמצן מתחבר לצינור בתחתית התמונה הראשונה.

בתמונה השניה אפשר לראות את האבן שמחוברת לאותו צינור

 
מקס's picture
Offline

Location

רמת גן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/05/2011

רעיון יפה מאד!

תודה רבה על השיתוף.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

רועי,

לא הבנתי, אתה מחמצן תירוש חם?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

צודק , שכחתי לציין שהתירוש נשאב מהסיר עובר בצ'ילר וחוזר לסיר דרך החלק הזה.

לאחר שהטמפרטורה של כל האצווה ירדה לסביבות 50 מעלות אני מתחיל להזרים חמצן.

 
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

למה אתה מחזיר תירוש מקורר לסיר? חחחחח Laughing

רועי, לא באמת צריך לענות.

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

יפה מאוד, רעיון נחמד.

יש משמעות ללחץ של החמצן, על כמה אתה קובע אותו? ולמה אתה לא מוסיף חמצן מטמפרטורה נמוכה יותר? שימס יותר בתירוש.

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010
מזרים חמצן קרוב לחץ המינימלי של הווסת , משהו 15 דקות. זה צריך להספיק.
לגבי הטמפרטורה הנמוכה , כן, אין טעם לאוררור תירוש חם, החמצן לא יתמוסס בנוזל  בנוסף למנוע  hot side aeration 
 
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

רועי, לא הבנתי מאיפה נכנס החמצן. אני מבין שאתה מחבר בלון חמצן ולא אויר.

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מהצינור בתחתית התמונה , לתוך האבן . התירוש מגיע מהצ'ילר דרך החיבור המהיר בחלק העליון של התמונה.

 
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בכלל לא ברור. אז מה תפקיד האבן אויר? הרי החמצן אמור לצאת ממנה לנוזל.

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תפסתי, האבן בתוך ה-T נייס

וחיטוי? בסיחרור התירוש הרותח? זה מספיק? האבן היא בית גידול נהדר לבקטריות.

Uriel KaBeer's picture
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/07/2010

מחזק ומדגיש את דברי ידידי המלומד,

נושא החיטוי של האבן הוא מאוד חשוב,

בגלל מבנה ה"אבן" היא בהחלט הופכת בית גידול מעולה לבקטריות לא רצוניות.

 

Ka-Beer a Nano HomeBrewry

ננו מבשלה ביתית בצפון השומרון

Uriel Sondervan - urison

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כן, החיטוי מתבצע בסחרור בזמן חיטוי הצ'ילר , זה צריך להספיק.

אל תוך הצינור אני מתיז קצת starsan לפני החיבור לבלון החמצן.