Royi מפרסם

DIY counter pressure bottle filler

קבלו את הצעצוע החדש.

מצד ימין מגיעה הבירה מצד שמאל CO2 לשטיפה של הבקבוק.

ברז מחט לשחרור מבוקר של הלחץ.

כמעט כל מה שנוגע בבירה עשוי מנירוסטה, מלבד ברז CO2.

 

בגדול צריך את החלקים המתאימים ואז זה רק טפלון והברגות, אבל יש מספר דברים טריקיים

את אחד האביזרים צריך לקדוח כדי שהצינורית תעבור דרכו, מסומן בתמונה כ modified

ברז CO2  מתאים לא הצלחתי למצוא, לכן הסבתי ברז 1/4 BARB והלחמתי בצד אחד ניפל 1/4 וצד שני flare 1/4

 

מנוע למטחנת crankandstein

 

המטחנה שלי זכתה במנוע חדש

 

לשולחן אין קשר , המטחנה תונח על דלי בזמן הפעלה.

לינקים למנוע והקפלונג

Big Biab Day

בסופש האחרון בישלתי 60 ליטר במערכת BIAB, היו לא מעט חששות מאחר וזה בישול ראשון בנפח כזה.

 

80 ליטר מים ו13 קג לתת נכנסו לסיר 100 ליטר

 

סחרור דרך פתח במכסה, המשאבה ובקר הטמפרטורה נמצאים בתוך ארגז הכלים. כף חשמלית (לא מופיעה בתמונות) שומרת על הטמפרטורה.

סחרור ואוורור תירוש

ככה אני עושה את זה

 

האביזר בתמונה מונח על דופן הסיר

התירוש מסוחרר דרך הזרוע שיוצרת מערבולת יפה , תוך כדי מוזרם חמצן מהצינור בצד שמאל.

 

קלוזאפ על אבן החמצן

 

משטף בקבוקים

משהו קטן שבניתי, שעת עבודה סהכ.

משטף ל 8 בקבוקים, הכוונה להניח אותו בדלי ולבצע סירקולציה של מים חמים.

 לולאה מצינור 1/2 ו"קוצים" מצינור 1/4.

 

ניסיון ראשון , 50 בקבוקים נקיים יחסית נשטפו ב20 דקות

 

הזרם צר ופוגע בבקבוק בנקודה קטנה, אני מעוניין לקבל התזה רחבה יותר ובכל זאת לא לפגוע בלחץ. למישהו יש רעיונות?

 

תמונות

 

סרטון להמחשת עוצמת הזרם, יש לצפות בהסבה לשמאל

איסוף שמרים מבקבוק

 

ניסוי קטן בהחייאת שמרים מבקבוק בירת חיטה של מבשלת EZ

 

ההתחלה מוכרת, מוזגים את הבירה לכוס תוך השארת המשקע בבקבוק (ה WEIZEN מהנה מאד גם בגרסא הצלולה).

 

אל הבקבוק מוספים 10-20 מ"ל של תירוש ב 1.040 +- ואוטמים בנייר כסף.

  

 

לאחר יומיים בטמפ' החדר מבעירים את פיית הבקבוק ומעבירים לצנצנת עם 50 מל תירוש.

 

שדרוג counterflow chiller

פרוייקט לסופש חם במיוחד, שדרוג החיבורים של הצ'ילר, וסיבה טובה להתנסות בהלחמת נחושת.

ככה זה נראה לפני -  מסורבל ודולף.

 

והתוצאה הכמעט סופית , חסרים חיבורי כניסה יציאה ומים בצד אחד - 

 

 

 

 

החבית החשמלית

 

 

 

פרוייקט שאולי יעניין את מי שחושב לעבור לבישול בחשמל.

מאחר ומדובר בחשמל מיועד למי שיודע מה הוא עושה, ובכל מקרה על אחריותכם בלבד.

 

התכנון המקורי היה להשתמש בחבית ל BIBERMIESTER , אבל מאוחר יותר קיבלתי מיחם וגיליתי שהרבה יותר קל להשתמש בו.

 

 

את החבית בנפח 50 ליטר, היה קשה מאד למצוא ,מאד נדירות במחוזותינו.

אל החבית חיברתי שני גופי חימום 2000 ו 2500 W גם כן מנירוסטה, 110 שח כל אחד.

THE BIBERMEISTER

 אוקיי אחרי שהתמודדנו עם הבעיות הטכניות אפשר להמשיך,

 

 

חלקכם כבר מכירים את המערכת שבניתי בהשראת SPEIDEL ,

בעקבות התעניינות גוברת בקונפיגורציה הזו החלטתי לעלות תמונות מפורטות של המערכת.

 

 

 

 

הפצת שמרים 2

 

ניסוי נוסף בהפצת שמרים.

 

הפעם ננסה לבנות תרבית שמרים מתא בודד. שימושי כאשר רוצים ל"נקות" שמרים ממקור לא ברור, לדוגמא מתחתית בקבוק בירה או אחרי כמה תסיסות שכמות המוטציות גבוהה.

 

מה נצטרך

צלחות פטרי ומבחנות עם תירוש מוקשה בעזרת אגר אגר, את המבחנות צריך לייבש בשיפוע כדי לקבל מצע אלכסוני, תמונה למטה.

מקור לשמרים

לולאת מתכת

 

 

 

 

Syndicate content