בישלתי בירת IPA ואחרי כ-30 שעות שמתי לב שעדיין לא התחילה תסיסה.
אחרי בדיקה קפדנית גילתי שהמכסה של מיכל התסיסה לא היה סגור טוב.
האם אחרי שסגרתי כמו שצריך יש סיכוי שהתסיסה תתחיל או שצריך להוסיף שמרים חדשים?
בישלתי בירת IPA ואחרי כ-30 שעות שמתי לב שעדיין לא התחילה תסיסה.
אחרי בדיקה קפדנית גילתי שהמכסה של מיכל התסיסה לא היה סגור טוב.
האם אחרי שסגרתי כמו שצריך יש סיכוי שהתסיסה תתחיל או שצריך להוסיף שמרים חדשים?
יכול בהחלט להיות שהיתה תסיסה בסדר גמור, אבל בגלל הסגירה לא ראית בועות בנשם. בדוק צפיפות ותראה עם יורדת
סביר להניח שהתסיסה בעיצומה ועד שתקרא את זה כבר תראה בועות בנשם. אבל חשוב להבין שהנשם הוא לא אינדיקציה לתסיסה. מה שבועז כתב זה נכון, אבל אם אתה רואה קצף על פני התירוש, ז״א שהשמרים מתרבים ויש תסיסה.
בינתיים כמעט ואין קצף.
האם יש טעם להצטייד בשקית שמרים נוספת ליתר בטחון או שזה לא יעזור?
תודה
רז
יש מצב שהתסיסה כבר הסתיימה. בדוק גרביטי
מיכל התסיסה בחדר חם? יש סימנים (כתר) על דפנות מיכל התסיסה?
חברים שלום,
אני בדיוק עם אותה בעיה (IPA ללא תסיסה. עברו 48 שעות). וידאתי שהמיכל סגור והכל. אין כתר, אין כלום... הנוזל רגוע כמו ים המלח פה לידי. שקט וללא תזוזה.
יש הצעות/עיצות?
באיזה שמרים השתמשת?
האם יש סיכוי שהתירוש היה חם מדי בעת ההגשה?
יש לך אפשרות לקחת גרביטי?
המלצה חמה - בדיקה קפדנית כדי לעשות כשסוגרים את הדלי פלסטיק ולא יום וחצי אחרי. בדוק צפיפות.
אני בישלתי גם IPA, והייתה תסיסה נפלאה, עכשיו רק נשאר להחליט מה שמים בדריי - הופינג