בעיה בתסיסה

7 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

חדרה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/14/2010

בישלתי בירת IPA ואחרי כ-30 שעות שמתי לב שעדיין לא התחילה תסיסה.

אחרי בדיקה קפדנית גילתי שהמכסה של מיכל התסיסה לא היה סגור טוב.

האם אחרי שסגרתי כמו שצריך יש סיכוי שהתסיסה תתחיל או שצריך להוסיף שמרים חדשים?

בעז - שלושת החתולים's picture

Location

קרית ביאליק
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/17/2011

יכול בהחלט להיות שהיתה תסיסה בסדר גמור, אבל בגלל הסגירה לא ראית בועות בנשם. בדוק צפיפות ותראה עם יורדת

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

סביר להניח שהתסיסה בעיצומה ועד שתקרא את זה כבר תראה בועות בנשם. אבל חשוב להבין שהנשם הוא לא אינדיקציה לתסיסה. מה שבועז כתב זה נכון, אבל אם אתה רואה קצף על פני התירוש, ז״א שהשמרים מתרבים ויש תסיסה.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

חדרה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/14/2010

בינתיים כמעט ואין קצף. 

האם יש טעם להצטייד בשקית שמרים נוספת ליתר בטחון או שזה לא יעזור?

 

תודה

רז

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יש מצב שהתסיסה כבר הסתיימה. בדוק גרביטי

מיכל התסיסה בחדר חם? יש סימנים (כתר) על דפנות מיכל התסיסה?

Location

MPO Arvot HaYarden
Bey Ha'Arava
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/10/2010

חברים שלום,

 

אני בדיוק עם אותה בעיה (IPA ללא תסיסה. עברו 48 שעות). וידאתי שהמיכל סגור והכל. אין כתר, אין כלום... הנוזל רגוע כמו ים המלח פה לידי. שקט וללא תזוזה.

יש הצעות/עיצות?

בירה עמיקתא

קיבוץ בית הערבה

צפון ים המלח

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

באיזה שמרים השתמשת?

האם יש סיכוי שהתירוש היה חם מדי בעת ההגשה?

יש לך אפשרות לקחת גרביטי?

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

המלצה חמה - בדיקה קפדנית כדי לעשות כשסוגרים את הדלי פלסטיק ולא יום וחצי אחרי. בדוק צפיפות.

אני בישלתי גם IPA, והייתה תסיסה נפלאה, עכשיו רק נשאר להחליט מה שמים בדריי - הופינג

If you don't stand for something

You will fall from anything