שאלה היפותטית

55 תגובות [לתגובה האחרונה]
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

חברים, שאלה היפותטית לי אליכם,

אם אפשר ומותר היה למכור את הבירות שלנו ואם היו קונים שהיו מעוניינים לקנות, בכמה הייתם מוכרים?

אני חשבתי על 10 ש"ח לבקבוק שליש ו50 ש"ח לשישיה. נשמע זול? יקר?

ומה לגבי בקבוקי 500 ו 750 מ"ל ?

 

מה דעתכם?

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בעסקים כמו בעסקים. כמה עולה לייצר בקבוק שליש/חצי,כמה עולה למכור את אותו הבקבוק (עלויות פרסום, אחסוון, הובלה, פחת) מה שולי הרווח שהייצרן מעוניין ליצור זה מחיר המכירה. אני חושב שזאת טעות לחלק את עלות חומרי הגלם לנפח הבץ'. יש המון עלויות מסביב שאסור להתעלם מהן. למשל עלות הציוד, מים, חשמל,זמן, בקבוקים, חומרי ניקוי וחיטוי, גז, תויות, פקקים, באצים דפוקים שנמזגו לביוב וכו'. תצרף את כל העלויות ותבין שאין כאן פוטנציאל רווח. בטח לא בכמויות שאנחנו מבשלים. בהערכה גסה 15 ש"ח לבקבוק שליש היה מכניס אותי להפסדים. זאת בדיוק הסיבה שאני לא בקטע של למכור. על בירה הייצרן הקטן לא יכול לגרוף רווח. אם אתה תמכור לי בקבוק שליש ב- 5 ש"ח יש סיכוי קל שאני ארוויח במכירה לגורם שלישי. אל תשכח ששליש גולדסטאר רחמנה ליצלן עולה 5 ש"ח.

אני יודע שלא התכוונת לקבל שיעור בשיווק אני סתאם הרחבתי את היריעה. בשביל הספורט 10 שח לשליש זה סבבה. לנו המשפטנים יש נטיה להשבית שמחות, דהההה.

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 03/04/2010

השאלה היא באמת מה מטרת המכירה.

אם אתה מבשל נגיד 20 ליטר, ומתכנן 5 ליטר לשתות בכיף עם חברים וב15 ליטר (ובלי להשקיע בפרסום ושום דבר) למכור לחברים/מכרים כדי "לכסות עלויות" זה יכול להיות סבבה.

אם אתה מתכנן למכור את הבירה וכמו מה שעמנואל כתב מעליי, כבר חישבתי בראש, זה פשוט לא ילך. קשה מאוד. (וחבל)

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

גל,

התכוונתי לאופציה א' שציינת

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
מרטין's picture
Offline

Location

חוסן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/02/2010

הבעיה היא שאני מאמין שאין מבשל ביתי שיסתפק רק בחמישה ליטר לצריכה עצמית.

אני "מוכר" את תוצרתי ב12 ש"ח לשליש ו15 ש"ח לחצי בתקווה שאוכל להחזיר את ההוצאה על חומרי הגלם בלבד, דרך אגב, עד היום לא הצלחתי כמעט במשימה.

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני מוכר ב-80 ש"ח שישיית מיקס 330 מ"ל (אם יש במלאי - וזה נדיר) אבל בעיקר שותה בעצמי ומשקה אחרים. זה מכסה חלק (קטן) מההוצאות.

אבל בסוף - איזון (או רווחיות) הם רק פונקציה של כמות ובשביל להיות רווחי צריך לייצר הרבה.

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אם כבר נכנסנו לעניין,

למישהו יצא לברר מה עלויות הקמת מבשלה, אישורים ורשיונות ללא ציוד?


 
דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

רועי - אני שמח לראות שאתה מתעניין!!!

יש הרבה מאוד פרמטרים. לאישורים עצמם אין עלות מהותית אבל הם מחייבים להביא את המקום שלך לסטנדרטים של משרד הבריאות. אם אתה רוצה אני יכול לשלוח לך את התקנות הרלוונטיות - "תקנות רישוי עסקים (תנאים תברואתיים לעסקים לייצור מזון)". ההשקעה הנדרשת תלויה במצב ההתחלתי של המקום, וגודלו וכו' ויכולה בקלות להגיע לכמה מאות אלפי ש"ח.

צריך לזכור שלא ניתן להקים מפעל מזון (ובכללו מבשלה) במקום שאינו מיועד ומתאים לייצור מזון. זה חייב להיות באיזור תעשיה ובהתאם לתב"ע של העיריה/מועצה מקומית רלוונטית.

דגן

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הנה, מצאתי את המסמך גם באינטרנט, בקישור הזה

 

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

מצטרף לשאלה מעליי ומוסיף: מה הם האישורים הדרושים על מנת להפעיל מבשלה ולמכור בירה?

 

מיסוי, בריאות וכל השאר אם יש שאר?

ארז- בירת הכרמל's picture

Location

חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/18/2010

הכל טוב ויפה בנהלים עד...........................שמגיעים לביקורתשל משרד הבריאות שאמורה לאשר את המקום .

מסתבר שכדי לעשות חיים קלים למפקחים הם דורשים שכל המקומות שמייצרים מוצרי מזון יעמדו בתנאים של מחלבה (שהם המחמירים ביותר מכל סוגי יצור המזון)  ובישראל כמו בישראל הבירוקרטיה מנצחת את האזרחים ,לא יעזרו אף אחד הטענות שהוא לא מחלבה והתנאים המופיעים בחוק הם אילו ואו אחרים .

צטער אבל זאת המציאות, מי שחושב להקים מבשלה צריך לקחת בחשבון לעמוד בתנאי תברואה של מחלבה

(כולל תשתית ביוב נפרדת ),אחרת..................

 

בהצלחה,

ארז.

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

אני לוקח בין 12-15 ש"ח לשליש ובין 15-18 ש"ח לחצי, נראה לי מכיר הוגן למי שמוכן לשלם

יואב

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

שאלת קיטבג: האם יש כאן התנגשות עם חוק/ים כאשר מבשל ביתי מוכר בירה פרי יצורו?..

מס הכנסה למשל?


דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אם אתה רוצה את התשובה הקצרה: אסור לך למכור בירה.

רצה את התשובה הארוכה?

בנוסף למע"מ ומס הכנסה על רווחים, ייצור כמו גם יבוא בירה (למכירה) מחייב בתשלום מס קניה. מס קניה הוא מס קבוע לנפח בירה מיוצרת (נדמה לי 1.80 ש"ח לליטר בירה) שכל יצרן/יבואן מחוייב לשלם בגין הייצור. אבל קודם כל, יצרן בירה צריך לפתוח תיק מס קניה והתנאי לפתיחת תיק כאמור הוא שלמבשלה יהיה רשיון יצרן מזון ממשרד הבריאות. משרד הבריאות מאשר ליצרן בירה לייצר בירה רק אם הוא עומד בשורה של קריטריונים מחמירים ויקרים למימוש - הראשון בהם הוא שהמקום/המבנה יהיה ממוקם באיזור תעשיה ויהיה מיועד לתעשיה בכלל ולתעשיית מזון בפרט. אי אפשר לייצר בירה בבית פרטי או בדירה מבחינה זו.

זה ממש על קצה המזלג.

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

חל איסור על מכירת אל ייצור מסחרי של משקאות אלכוהולים ללא הייתר מיוחד. מקל וחומר מכירתו. מעבר למס הכנסה יש היטל בלו.

אני מעלה את נוסח החוק לקבצים בראש העמוד. את האינטרפטציה תעשה לבד או תשכור שרותיו של עו"ד.

* לא מצליח לעלות את הקובץ. חפש באינטרנט פקודת המשקאות המשכרים (ייצור ומכירה) [נוסח חדש]

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

אני מכיר את הקובץ, ועולה השאלה: מה לדבי יצרני בוטיק..הרי יש כאלה שמבשלים במקומות יחסית קטנים אולי 300 ליטר כל פעם או brwe bups למיניהם? יש במסמך דברים לא רלוונטים כמו חדרי הלבשה וכו'.

אז חוץ מהמיסים יש מידע יותר ברור לגבי ייצור "בקטן"?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שמולץ,

לדעתי החוק לא מכיר באופרציה "קטנה" לעומת "גדולה". מפעל זה מפעל (ומבשלה זו מבשלה).

לגבי brew pubs כמו JEMS בפתח תקוה, לדעתי הוא נחשב מסעדה והבירה שהוא מייצר נכללת במה שהוא מייצר ומוכר בשטח המסעדה. זה כל עוד הוא לא מוכר מחוץ לעסק.

זה הגיוני?

 

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
מקס's picture
Offline

Location

רמת גן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/05/2011

Jems מוכר מחוץ לעסק. אני אישית ראיתי רביעיות מיקס Jems למכירה בחנות Buy The Way בתחנת דלק סונול בצומת רעננה צפון.

אבל הייתי במסעדה והמקום נקי והציוד יפה :)

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נו ברור,

אם אתה מגיב לפוסטים שנכתנו לפני יותר משנה, אתה תמיד יותר מעודכן מהכותב....

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
מקס's picture
Offline

Location

רמת גן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/05/2011

נקודה מעניינת

Uriel KaBeer's picture
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/07/2010

לפי מה שאני מבין התנאים הסביבתיים לייצור בירה ומכירתה הם ממש נוקשים עד כדי בלתי אפשריים בהסכלות מהצד של  המבשל הביתי.

אבל מסעדה רגילה בעיר שיש לה אישורים ממשרד הבריאות שמחליטה לבשל בירה ולמכור לסועדים זה בסדר?

לא משהו כדוגמאת גיימס אלא מסעדה רגילה עם מטבח רגיל? שתבשל מרכז (בשביל לעשות את העניין פשוט)

Ka-Beer a Nano HomeBrewry

ננו מבשלה ביתית בצפון השומרון

Uriel Sondervan - urison

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אתה מפספס עניין מאוד חשוב. מעבר לתנאים התברואתיים לצוורך קבלת רשיון עסק יש לקבל רשיון לייצור ומכירת משקאות אלכוהוליים. הרשיון הזה לא ניתן במסגרת הרשיון להפעלת העסק. תנאי הרשיון מחייבים גביה ותשלום מס מיוחד למוצרי אלכוהול.

מעיון בפקודה מצאתי בסעיף 41: "כל הרוכל במשקאות משכרים, דינו-מאסר שלושה חודשים או קנס 1,000 לירות."

וסעיף 50 אטרקטיבי מאוד: "הממשלה רשאית לצוות על תשלום פרס כראות עינייה, בעד גילוי עבירה על פקודה זו, למי שביצע את התפיסה או מסר את הידיעות שהביאו לגילוי העבירה."

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

היי, זה רעיון:

בואו נישטנקר אחד על השני ונעשה קופה!

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ואללה,הזדמנות להרוויח 13 לירות  ו50 גרוש

 
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

פרס?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

רבין!

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לדעתי כן,

הרי בית קפה יכול להגיש קפה או מילק שייק שהוא מכין במקום. אז מה המניע שיגיש גם משקה שעשוי מתרכיז בירה שהוא עירבב במקום?

שוב, זה ההגיון שלי. יש מצב שההגיון של הרגולטור יותר מפותח משלי.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
ארז- בירת הכרמל's picture

Location

חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/18/2010

האמת שדי שווה להיות עבריין .

הקנס הוא של 1000 לירות שזה בתרגום לשקלים בדיוק 10 אגורות ועל זה כבר נאמר שהפשע משתלם (מישהו יכול בבקשה לפרוט לי חצי לירה???).

דרך אגב , שמעתי שבברוהאוס בתל אביב מבשלים מרכז ,אז לא מדובר ברעיון חדש .

אבל חברים אל דאגה ,אנחנו לא הקרימנלים היחידים בתחום ,ישנם לכל הפחות מאות אנשים שמייצרים יין ואפילו מזקקים ערק וודקה בתנאים בייתיים , טרם שמעתי על אדם שנעצר ונכלא בבית האסורים בגלל שנתפסו אצלו משקאות אלכוהוליים תוצרת בית.

לכן מי שמעוניין להקים מבשלת בוטיק מסחרית יבורך ויקח בחשבון שההוצאה די גדולה וכרוכה בדי הרבה כאב ראש.

 

בהצלחה,

ארז.

 

Uriel KaBeer's picture
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/07/2010

לפי כל הבדיקות שערכו חברים טובים (אני לא בקרתי שם כי יש בעייה עם הכשרות...)

לא כל כך ברור אם באמת מייצרים בברוהאוס בירה או מכינים אותה במקום אחר

Ka-Beer a Nano HomeBrewry

ננו מבשלה ביתית בצפון השומרון

Uriel Sondervan - urison

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

כבר שמעתי על אנשים שנכנסו לכלא ונקנסו...אני שואל על הרלוונטיות של מחסן לתת למשל, במידה ויש לך 10 שקים סך הכל שאתה מסיים בבישול אחד...

דיזנגוף100's picture

Location

דיזנגוף 100
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2011

מהפוסטים כאן עולה:

כדי לייצר בירה חייבים רשיון יצור ושיווק אלכוהול.

רשיון יצור ושיווק מחייב תנאי מחלבה קפדניים שביניהם המבנה יהיה באזור תעשיה קלה המותר ליצור מזון.

יתכן שהג'אם יוצא מכאן בשן ועיין או בכבוד רב, אבל איפה שהוא מתקבלת מסקנה לוגית שהברווהאוס בת"א (לא, למרות הבהמות הרבות שמסתובבות שם, זה לא אזור תעשיה) לא עומד בתנאים המצויינים.

האם יתכן שלמבשלת בית מרזח (BREW PUB, תמחל לי האקדמיה) באופן כללי, יש דרישות אחרות בחוק, או שהמחוקק פשוט שם את עינו בכוס וסוגר אותה?

 

ולגבי מחירים, מתחיל להווצר מעין "סטאטוס" בירת בוטיק שליש, 15 שקלים כאשר הנחת כמות המחיר יורד לעשר. (כמה כמות? עניין למיקוח). יחד עם זאת בפאבים ומקומות בילוי, 31 שקל לבקבוק שליש, שלא בכרח גם טעים, זה נורמלי.

נורמלי, הכוונה אנשים באמת משלמים שלושים ואחד שקלים. אבל על תצהלו בחוצות... כי יחד עם זאת שמעתי כי הפאבים אכן קונים את או בקבוק מהמבשלן, או איש המכירות שלו, באזור חמישה שקלים או טיפה יותר.

עד כאן מהרחובות חסרי החניה ושל  TLV.

נמרוד קרן

דיזנגוף 100


גלעד-KornReich's picture

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/08/2011

אין ולא תהיה בירת בוטיק ישראלית (איכותית + שמכבדת את עצמה) שנמכרת לפאב בחמישה שקלים. 

 

קוואזימודו's picture

Location

פתח תיקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/20/2010

זרקתם אותי אחורה לתקופת ה BA בכלכלה. וכולם יודעים שהקורסים הכי קשים בחוג הם הקורסים בתורת המחירים. במיוחד שיש אמת כלכלית אחת שהופכת את החישובים והפונקציות למיותרים.
זכרו : מחירו של מוצר, כל מוצר, הוא מה שהצרכן מוכן לשלם. לא יותר ולא פחות. למה? בגלל ההיצע והביקוש.
אם מחירו של בקבוק שליש בירת בוטיק, בלי קשר לכמה הבירה טעימה או מוצלחת (וכבר טעמתי כמה שהיו בלתי שתיות) נקבע סביב 15 אז אתה יכול לבקש 17 שח אבל הצרכן לא יקנה. אתה יכול לבקש גם 13 אבל כנראה שלא תמכור יותר אלא רק תפסיד 2 שקל לבקבוק.
אם אתה מתכוון למכור רק לחברים ומכרים חלק מהבאץ על מנת לכסות עלות חומרי גלם. (גם אני עושה את זה לפעמים). העסק הופך הרבה יותר פשוט

מבשלת קוואזימודו - בירה פתח תיקוואית משובחת

Offline

Location

טבנקין
בת ים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/24/2011

שלום חברים

מסקנה

ראש בריא עם בירה,במיטה חולה עם חור בכיס.

קוואזימודו's picture

Location

פתח תיקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/20/2010

פוסט כפול

מבשלת קוואזימודו - בירה פתח תיקוואית משובחת

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

אני חושב ש-30 שח לליטר זה מחיר סבבה לא חשוב בסוג הבקבוק זה מחיר יחסית יקר

מחיר עבור כמות תהיה 20 שח לליטר

Theres nothing like a good brew

תאריך הצטרפות לפורום: 02/13/2011

קודם כל אני חייב להגיד שזה אחלה פוסט על נושא מעניין... לגביי מבשלת בוטיק אם מישו פה מעוניין יש לי מספר מודלים חישוביים פשוטים לחישוב כמות ייצור ועלות כוללת (לקוחים מהנדסת תעשייה) .. 

גם אני הבנתי ממזמן (ותודה עמנואל על ההסבר המפורט יותר) שהתחביב הזה כיף לצריכה עצמית ומקסימום קצת לסביבה .. ואין בו פוטנציאל כלכלי .. 

אני עדיין שואל את עצמי אם אלכסנדר מכסים את עליות ההפצה והפרסום הגדולות...זה נראה לי סוג של מדד לסיכוי של מבשלת בוטיק להצליח בארץ.

כי אין כמו בבית

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תחושתי היא שרק בשילוב של Brew pub עם micro brewery (או במקרה הישראלי - nano brewery), אפשר להוציא איזו משכורת. בטח לא בוננזה.

וההשקעה הראשונית היא בשמיים, אחרת זה ממש שעשוע.

 

אבל (!),

איחולי הצלחה כנים לכל ידידינו הקטנים והגדולים:

פפו,

איציק (מבשלת שפירא)

ריפטין (מבשלת הגליל + brew pub)

דגן ורותם (מבשלת העם / בירת הדובים)

 

אני מקווה שלא שכחתי מישהו.

 

 

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אלה עם כן קונים ציוד זבל.

אגב, השבוע ביקרתי בחנות משקאות ידוע בהרצליה פיתוח. יש שם אגף מפואר של בירה. כן, יש גם בירות בוטיק ישראליות ידועות מאוד וידועות פחות (לנו כולן מוכרות היטב).

אישתי לא יכלה להתאפק וסיפרה שאני מבשל בירה, מפה לשם התפתחה שיחה על הנושא ואני שאלתי את בעל החנות על רמת ההתעניינות בבירות בוטיק המקומיות. תשובתו היתה, פחחחח תוך ניפנוף מזלזל ביד. ציטוט "זאת סחורה שלא זזה". 

אני צריך להוסיף עוד משהוא? 

הצרכן הישראלי לא יקח בקבוק מקומי כשבאותו המחיר אם לא פחות יכול לקבל אחת מעשרות הבירות המצויינות שמביאים היום מחו"ל. למישהו זה עוד לא ברור? אני משתגע ממי שמשקיע את מיטב כספו/ כספי הבנק/ כספי אחרים בנירוסטה המיותרת הזאת.

מבקבוק מזדמן לא עושים כסף. פה זה לא אמריקה שמספיק שכל שמנדריק יקנה בקבוק אחד בלבד ואנחנו מסודרים. פה, בגלל גודל השוק אם המוצר לא חודר להרגל של הצרכן המוצר מת פג.

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יסלח לי עמיתי המלומד

יושב כאן מנכל מבשלת בירה ומציג מודלים חישוביים לעילא ולעילא, ואתה מגיע כמו שאומרים אצלנו "אאוט אוף דה בלו" והופך את המודלים הכלכליים שלקוחים מעולם ניהול התעשייה לאפר ועפר - ועל סמך מה?

על סמך הצהרתו המבטלת כלאחר יד של מוכר בחנות זניחה בעיר מנומנמת בשרון?

 

עודד
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ואני החשבתי אותך ידידי....

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ידיד ותלמיד נאמן

אבל יש לנו פה חישובים שלקוחים מעולם הנדסת התעשייה

עודד
מקס's picture
Offline

Location

רמת גן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/05/2011

האמת היא שביצעתי בדיקה דומה לפני כמה שבועות בדרך היין ברעננה, ושם המוכר אמר לי שהן נחטפות מהמדפים.

באופן אישי, בגלל המחירים הדומים אני תמיד הולך על המיובאות (חוץ ממקרים של סקרנות. אגב, עוד לא יצא לי לקנות פעמיים בירת בוטיק ישראלית.)

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ברעננה זאת לא חוכמה. יש אחד שקונה את כל הסחורה כדי לקדם את תרבות הבירה.

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מודלים חישוביים.....וואללה......אני קורא ורואה חליפה, עניבה, חפטים, טבעת גדולה על הזרת, ככה מנהלים מבשלה. ראו ותלמדו כולכם!

קוואזימודו's picture

Location

פתח תיקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/20/2010

אל תשכח מצנפת. כל מבשלן חייב מצנפת.
לדעתי זה שבירות בוטיק ישראליות לא זזות בהרצליה פיתוח אומר משהו על הצרכנים שם ולא על השוק באופן כללי.
כמו כן אל תשכח ששטח מדף זה משאב יקר ואף בעל חנות לא יבזבז אותו על סחורה שלא זזה.

לא חסרו אנשים שטעמו לידי בירה ביתית מצליחה וטובה באירועים השונים ופסלו כי "זה לא ברמה של קרלסברג". אני מכיר גם בחורה שבטוחה שאחלה זה פסגת החומוס שכל החומוסיות שואפות להגיע אליו... כנראה לקונים בהרצליה פיתוח יש מושג משלהם לגבי בירה איכותית 

מבשלת קוואזימודו - בירה פתח תיקוואית משובחת

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מתוסכל? מה יש לך נגד אנשים שיכולים להרשות לעצמם? אגב, הבירה המקומית יקרה מהמיובאת.

אגב, חסרות בירות ביתיות שנופלות מקרלסברג? אני מכיר לא מעט כאלו אפילו של כותבים בשירשור זה.

גלעד-KornReich's picture

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/08/2011

מניסיוני בתחום, בירה  (או למעשה כל מוצר אחר) בישראל תימכר לא על פי איכותה

אלא רק לפי הפרמטרים הבאים: הההשקעה של היצרן בשיווק שלה, בפרסום שלה, ביחסי ציבור, ביצירת קשרים עם בעלי מקומות (מסעדות, פאבים, חנויות אלכוהול)

ביכולת ההפצה שלה, ביכולת הייצור המתמיד שלה (כלומר, אסור להגיע בשום פנים ואופן למצב שיש דרישה בשוק ואתה לא יכול לספק בירה), 

בנתינת ערך מוסף לבירה (בניית מותג שאנשים מתחברים אליו).

 

בשורה התחתונה, ואת זה אני חייב להגיד לכל מי ששוקל להשקיע את מיטב כספו במבשלה מגה מתוחכמת מגרמניה/ארה"ב/צ'כיה -

כמות המכירות שלכם היא ממש, אבל ממש לא ביחס ישיר לכמה הבירה שלכם טובה או לא טובה.


אנשים בארץ לא מבינים בבירה. ואני לא מדבר על מכובדיי שקוראים את הטקסט הזה, 

אני מדבר על הרוב ההדיוט (הדיוט - מי שלא מבין בנושא מסויים) של האנשים בארץ שמענין אותם המותג שהם שותים.

אם אתם חושבים שיש לכם את הIPA הכי טובה בארץ והיא הדבר הבא אז תדעו שחוץ מהפורום הזה ועוד כ-500 איש לא יהיו קונים... 

(אבל אני ממש ממש אשמח לטעום אותה...:)

 

עצה שלי, תוכנית עסקית למבשלה חייבת לכלול לפחות את אותו תקציב על מיתוג/פרסום/יחסי ציבור כמו התקציב למבשלה עצמה.

אין לך סכום כזה? אל תתחיל בכלל. 


אופציה נוספת היא כמובן "ברופאב" שיכול לעבוד מעולה. 

 

מצטער על החפירה, אבל אם אני אגרום למישהו אחד לא להתגרש מאישתו בגלל הרפתקאה מיותרת עשיתי את שלי...;)

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

גלעד - אני חושב שהפרמטר היחידי שאתה לא לוקח בחשבון הוא שהשוק הישראלי הוא הכי "לא שמרני" שיש מבחינת מהירות התגובה. אם "חינוך שוק" למוצר מסויים לוקח 10 שנים בארה"ב - פה זה יכול לקחת שנה אחת. תסתכל על תחומים אחרים - למשל תחום מוצרי המזון או תחום המסעדות ותראה באיזה מהירות אוכל חדש הופך להיות "להיט" ומוכר לכולם. כמה זמן לקח לבירות הבלגיות מהרגע שהן עשו עליה ועד שהפכו ללהיט הבלתי מעורער בפאבים?

ולעניין - גם סגנונות בירה שהקהל המקומי עדיין לא מכיר (נכון להיום) יכולות להפוך למוכרות ואהובות בתוך זמן מאוד קצר. תמיד יהיו בירות קיצוניות שמיועדות לפלח קטן וגיקי אבל לצידן יכולות להיות גם IPA מתון לאנשים רגילים.

תאריך הצטרפות לפורום: 02/13/2011

בסוף, צריך לחכות למבחן הזמן לראות את התגובה של הקהל בארץ לחלוצים שיש להם רשיון והכל ומשווקים באופן סדיר ... 

בנתיים נוכל כולנו פשוט להנות מתחביב לא עסקי .. 

אגב , עמנואל ועודד המודל החישובי  לחיזוי עלות כוללת הוא נחמד לידע כללי למעוניינים (לאו דווקא קשור לבירה) ולא מצדיק עוקצנות כפי שנשמע ממכם .. להיות נחמדים לא עולה כסף . 

 

כי אין כמו בבית

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 .. להיות נחמדים לא עולה כסף .

 

יש כאלה שזה עולה להם בבריאות.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט