נראה שצריך לעורר פה קצת את הענינים, אה?
ספרו לנו מה מתבשל אצלכם במבשלה. מה בתסיסה, מה אתם שותים כרגע ומה בתכנון לבישולים הבאים.
נראה שצריך לעורר פה קצת את הענינים, אה?
ספרו לנו מה מתבשל אצלכם במבשלה. מה בתסיסה, מה אתם שותים כרגע ומה בתכנון לבישולים הבאים.
בבקבוקים : witbier
בתסיסה : Red Ale
מבשל בשיש הקרוב: dunkelweizen
בחודש הקרוב : Tripel
והכל מתרחש באופקים סיטי :)
במלאי בבאר-שבע:
1.אימפיאריאל סטאוט - (break up stout) - שם זמני - מתיישנת מיולי-אוגוסט
2.אמריקן IPA - "העלייה השנייה"
3.טריפל בלגי - "תוצרת הארץ"
4.בלונד אייל בלגי - "המתנדבת"
5.פורטר מדברי - "מאדפה"
במלאי בפתח תקווה:
1.אמריקן פייל אייל - השם המקורי היה giants juice אבל על השקית עם הלתת נכתב מתכון מספר 1. אז אפשר לאמץ את זה.
בתכנון באר-שבע:
הרבה. וביניהם שחזור של "שבעת המינים" איי פי איי (זו עם הסיטרא).
בתכנון פתח תקווה (אינשאללה כבר תל אביב) :
1. centennial-maris otter SmAsH
לא מספיק?
יאללה חברים , ניפגש אצל גדי בשישי.
אצלי...
1) בחבית עץ מתיישנת לה כבר מתחילת אפריל 2011 רובוסט פורטר (פרויקט החבית הגדול) של ה-12. זה מזכיר לי שאנחנו כבר צריכים לתאם מתי מבקבקים...
2) IPA יבשה ברייחות וטעמי גויאבה במיכל תסיסה. עדיין אין לה שם.
3) שותה בעיקר שאריות פרייבט לייבל שנשארו מתערוכת BEERS
4) תוכניות לעתיד... יש חבית יין פנויה שרק מחכה שמשהו מעניין ייכנס אליה.
למהלמהר דגן? לדעתי רק לקראת פורים.
אין בעיה. פשוט מנסיון העבר - לאסוף את כל ה-12 יחד זה משהו שצריך לתכנן הרבה זמן מראש (וגם אז יהיו כאלה שיחליטו ללדת באותו יום)
שאריות מניסוי השמרים
שאריות של סמוקד אייל שלא יצא סמוקד
חיטה בווארית
פייל אייל
סטאוט
בהכנה לבישול (כשיתפנו לי 4 שעות) טריפל על בסיס מאלט וינה
היי,
סיידר בתסיסה,
סטאוט שיבולת שועל בקולד קראש לפני חיבות,
שאריות של אמרילו אייל בחבית,
דובל בלגי, הפה ווייצן ושאריות מניסויי השמרים בבקבוקים.
באמת צריך לארגן מסיבת חיסול מלאי, נראה לי שאקח כמה בקבוקים למילואים ביום שני, לחיסול בשעות הפנאי ... :)
שאריות ספייסי ביר דה גארד ו- IPA בבקבוק- ביום שישי ימכרו באירוע אצל בירדי, כולכם מוזמנים
שאריות של בירה מניסוי השמרים הגדול
בתסיסה- פורטר סודית אצל נועם
בירת חיטה בחבית
אייל אנגלי החבית
סיידר בחבית
שאריות של אייל אנגלי בבקבוקים
בבקבוקים:
הסוף של פייל אייל בלגי
אמריקן אמבר אייל
אמרילו איי פי איי
בתכנון (בתקווה לסוף שבוע הזה) רובסט פורטר שיעבור גם בחבית אלון שמחכה מהקייץ לרגע הזה
אחר כך בשאיפה ביר דה גארד ואז דובל קלון
קיבלת הוראות לגבי טיפול בחבית לפני ואחרי הבירה? מזכרוני זה לא טריויאלי.
בכל אופן, שכי שכבר דיברנו בעבר, אם החבית חדשה וקטנה יחסית, אז זמן המגע של הבירה צריך להיות די קצר כדי לא להגזים בטעמי העץ.
לגבי החבית, עצרתי בבירס בדוכן של מעיין הידע הידוע בכינוי האחים רוזנבלט, (שאגב פונים אחד לשני בתואר "אחי" ) ושם קיבלי הוראות הכנה לחבית,דרכי שימור ומשך . כמו כן התקקים דיון קצר על סוג הבירה לחבית
אהלן וברוך הבא אלכס!
סחטין עליך שכבר יש לך אתר למבשלה הביתית, האתר של מבשלת הנגב כבר חצי שנה בבנייה...
לגבי בירה - אצלי בבית תוססים להם 40 ליטר של אימפריאל סטאוט שעושה רושם שתהיה פשוט מעולה!
תודה,
האתר מאוד פשוט ובסיסי ונעשה בפלטפורמה של גוגל סייטס (כמו אתר מועדון הטאקוונדו שלנו).
כרגע הוא ריק וחסר תוכן, אבל אני מקווה לעבוד עליו קצת כשתקופת המבחנים תגמר.
שיהיה סופ"ש מצוין,
אלכס
חומרי גלם לסיידר כבר נרכשו. בשאיפה להרכיב את החבילה עד הסופ"ש.
בתסיסה 2 בירות שת"פ: פורטר סודית ופלנדר'ס אדומה (עם קוביות אלון ומשפחת בקטריות עליזה).
בהגזה בחבית: Landbier Lager
בחבית כל מיני שאריות שבושלו לתערוכת BEERS: בלונד בלגית, סטאוט ש"ש, חיטה אוכמניות.
ביישון בבקבוקים: דובל בלגי בת שנה+ עם bret, פלנדר'ס אדומה בת 8 חודשים (בושלה בbrew party האחרון).
וואו, עד שלא התיישבתי לכתוב את המגילה הנ"ל לא קלטתי איזה מלאי יש במחסנים. כנראה שאני צריך לעשות מסיבה.
אגב, הערב טעמתי (שוב) את ה דובל bert שבישלתי לפני מעל שנה. היא מתיישנת יופי. לא sour אבל בעלת פירותיות ו פאנקיות עדינה. הלכה מעולה עם גבינת עיזים מסריחה מאד.
בהחלט ניסוי מעניין לחובבי הז'אנר.
סיידר בחבית
בלהייבן סטאוט קלון בתסיסה
סופ"ש הקרוב בתכנון ברלינר וויס ולאגר ראשון (הסטרטר כבר מסתובב)
וגם אילו : סטאוט שסיימה תסיסה עם תירוש של ברלינר וויס
וסאואר-קראוט:
ממש the mad fermentationest ...
כרגע נגמר האמריקן אמבר אייל שהיה מצויין ובירת חיטה וויצן שהייתה סבירה.
כרגע תוססים 3 בקבוקי סיידר אגסים אשר כל אחד מהם עם שמרים מסוגים שונים (שמרי יין מיקב, SO4 ומוטונס גולד) נטעם ונדווח על השוני.
ו20 ליטר סיידר תפוחים אשר מבעבע בטירוף כבר כמה ימים!!!
יש לי סיידר שבוקבק ביום חמישי ונפתח בקבוק בשבוע הבא
כמו כן יש בירת חורף-פילסנר מתובלנת
יש לונדון פורטר קלון
FOREIGN STOUT שעשיתי עם החמצת תירוש להוספתו למיכל תסיסה
שלום לכולם!!
אני אלכס ממבשלת טאקוונביר. מבשל מזה כ-שנה בבית בבאר שבע. השתתפנו בפעם הראשונה ב Beers2012 והיה מצוין!
הודעה ראשונה שלי כאן ואני חושב שזה שירשור מתאים בשבילה.
כרגע נהנים משתייה של Taekwonbeer ה-APA שלנו וה- Dark Crow סטאוט קפה שזכה לפופולאריות רבה בתערוכה ונשארו ממנו בקבוקים בודדים.
כרגע בתסיסה שנייה Amber Ale ניסיוני.
אנחנו בעיקר אוהבים בירות עם מרירות מורגשת (ובגלל זה מעריצים מושבעים של מבשלת רונן ואייסיס) ולכן שואף להשיג טעמים כאלו גם בבירות שלי.
חוץ מזה בסוף שבוע אני הולך לבשל עוד תמד שאזל לחלוטין בתערוכה. הפעם אבשל 10 ליטר תמד כפי שהוצג ו-10 ליטר תמד עם קינמון.
ביי בנתיים,
אלכס