חביות רב-חד פעמיות

16 תגובות [לתגובה האחרונה]
תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

שבוע שעבר ביקרתי את מואיז. למי שלא מכיר, מעבר ליבוא בירה (מורנה), מתעסק מואיז עם מערכות מזיגה שונות לעולם הבירה (או שזה ההפך...).

מואיז מתכוון לייבא חביות בירה לארץ.החביות הן מפלסטיק ורב פעמיות, השוס הוא בשקית החד הפעמית המוחלפת בהן ובכך נחסך הצורך שבניקיון החבית,

וחסרונות חביות המתכת. גם בחביות אלה, הCO2 אינו בא במגע עם הבירה, כמו בחביות שאני ועופר רונן יבאנו בזמנו.

עלות מוערכת לחבית היא כ300 ש"ח ועלות שקית כ-20 ש"ח. 

אם ישנם מבשלים המעוניינים ברכישת חביות אלו, מוזמנים ליצור קשר איתי, ההזמנה תתבצע בימים עד שבועות הקרובים!

חבית בירה פלסטיק הדג הלבן

 

ולמי שטעה איך נראית שקית מלאה: 

 

,מבשלת הדג הלבן, בירה ישראלית, בירת בוטיק, מבשלה קטנה ומפתיעה

ניתן להזמין גם רק עם הדג (ללא הבירה!). קצת הומור... אל תיהיו כבדים.

ארז- בירת הכרמל's picture

Location

חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/18/2010

הי תומר,

אשמח לקבל יותר פרטים טכניים על החבית המדוברת (נפחים, קלאצ'ים, איך עובד וכו').

תודה,

ארז.

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

היי תומר, מצטרף לבקשה של ארז.

למי שאין בכלל חבית כרגע, מה עוד אני צריך כדי להגיע למערכת "קומפלט" שתאפשר מזיגה מחבית במקום ביקבוק?

עודד
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עודד, לשאלתך,

ע"מ למזוג מחבית במקום בקבוקים יש צורך ב:

חבית (לפחות אחת)

ברז מזיגה (יכול להיות ברז "פקניק" מפלסטיק שעולה דולר וחצי) או ברז מתכת שעולה כמה עשרות דולרים.

צנרת גז ונוזל (סה"כ כ10 מטר).

אם מדובר בחבית מהסוג הנ"ל שבה הגז דוחף את הבירה החוצה ללא מגע בין הגז לנוזל (הגז בעצם דוחף את השקית ולא את הנוזל) אז אין צורך במיכל CO2 ומספיק קומפרסור כלשהו שיכול לייצר די לחץ כדי לדחוף את הבירה.

אם מדובר בחבית "רגילה" או "קורנליוס" שבה הCO2 בא במגע ישיר עם הנוזל, יש צורך במיכל CO2 ובווסת מתאים.

בנוסף יש צורך בחיבורים מתאימים (קלאץ', אם מדובר בחבית הנ"ל) בין הצנרת לחבית. 

 

המחיר שתומר מציג הוא סביר בהחלט ביחס לחלופות (למשל, יבוא אישי ), דני מחנות ה winemaker במבשרת ציון פרסם בשבוע שעבר שהוא הביא מכולה של חביות קורנליוס משומשות מארה"ב. הוא מוכר חבית ב 425 ש"ח (ללא חיבורים או חלקים נוספים).

 

נקודה נוספת שיש לשקול  - בחבית הירוקה הנ"ל, מכיוון שהגז אינו בא במגע עם הבירה, אין אפשרות "קונבציונלית" לבצע הגזה בלחץ של הבירה. אפשר לחלופין להגיז באופן טבעי עם סוכר כמו בבקבוקים ואז למזוג מן החבית.

(אני יודע שיש מבשלות בוטיק מקומיות שמבצעות ניסויים בהגזה בלחץ בחביות הירוקות אבל הדבר מצריך שינויים באביזרי החיבור וטרם שמעתי מה היו תוצאות הניסויים). 

 

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010
קודם כל - מי שמעוניין לראות את החביות מוזמן לתאם איתי ולקפוץ למבשלת העם לראות.

לאחר ניסוי - אפשר להצהיר שאין בעיה לעשות הגזה באונס גם לבירה בחבית הירוקה. האופן בו זה נעשה הוא פשוט ולא דואש שינויים בציוד (למעט הוצאה של גולת ה"אל-חזור" מהקלאצ'): מחברים את בלון הגז לקלאצ' דרך יציאת הבירה ולא דרך כניסת הגז. מה שכן, במצב כזה יש בעיה לשחרר הגזה עודפת כמו שניתן לעשות בקלות בחלופות האחרות, כך שכדאי להקפיד על הגזה נכונה מראש.

בנוסף לחלופות המזיגה שהוצעו (פרז פיקניק, ברז קבוע) הייתי מוסיף פתרון של ברז נייד עם משאבה (מה שמכונה פארטי קג) - כמו זה. לאירועים זה יכול להיות פתרון מושלם והוא לא מצריך תשתית, מיכל גז או חיבור לחשמל. רק צריך לקרר את החבית מראש ובמידת הצורך לשים אותה בקרח לשמירה על טמפרטורת מזיגה טובה.
לדעתי למבשל הביתי החסרון הגדול של החבית הוא בנפח שלה (כרגע קיימות חביות כאלה רק בנפח של 30 ליטר) אבל מעבר לכך היא פתרון מוצלח ומומלץ גם מבחינת השימוש ללא צורך בניקוי וחיטוי וגם בגלל הקונספט המאפשר להחזיק חבית "פתוחה" זמן רב מבלי שהבירה תתחמצן ותתקלקל.
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

דגן,
האם יש מניעה למלא את החבית הנ״ל בפחות מנפחה המלא?
למשל למלא רק עשרים ליטר ולהגיז באונס.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

זה בהחלט אפשרי. מה שנדרש זה לפני ההגזה באונס למלא את התווך שבין השקית לחבית ב-CO2 כדי לבנות לחץ נגדי, כדי שלא ייבנה ראש בנפח של כל יתרת החבית.

אלכס פוקס's picture

Location

המוכתר 3
באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/12/2012

חברים,

למי שיש ניסיון עם הבאת חביות מחו"ל. האם יותר זול להזמין מאתר כלשהו ולשלם משלוח או לקנות בארץ? האם ההבדל משמעותי?

הבנתי שלרוב חביות שמגיעות מחו"ל נקיות יותר. האם זה נכון?

 

מדובר על חבית קורני פשוטה שדרושה להרכבת קגרטור.

 

תודה,

אלכס

מבשלת בירה בייתית Taekwonbeer -
www.taekwonbeer.com

וכמובן מועדון הטאקוונדו שלנו:
www.kstkd.com

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אלכס,

אין ממש משמעות ל"ניקיון". ממילא החבית משומשת ויש לודא שהיא נקיה. יתכן והכוונה היא ל"משופצת" וזה אומר שהוחלפו כל הגומיות והאטמים.

מהנסיון המצטבר (המועט) של החברים כאן, נראה שאם אתה רוצה חבית קורניליוס עדיף להזמין אותה מארה"ב או מגרמניה. אם יש לך גם מי שיסחוב אותה הביתה במטוס אז בכלל שיחקת אותה.

 

אגב, "קגרטור" זו סתם מילה מפוארת למקרר. אם אתה רוצה למזוג בירה מהחבית את לא חיייב חבית קורנליוס, אתה יכול לרכוש חבית ירוקה שמתוארת לעיל.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
אלכס פוקס's picture

Location

המוכתר 3
באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/12/2012

ממה שיצא לי לקרוא יש חשיבות רבה מאיפה הגיעה החבית. ההבדל נובע בעיקר האם לבלות שבוע בקירצוף ג'יפה של קולה יבשה, או כל דבר אחר שאולי

נדבק בה במחסן, לבין כזאת שאפשר לעבור עם סבון+חומר ניקוי וסיימת. כמובן שגם נושא האטמים חשוב.

 

לגבי קגרטור, כמו שנכתב למטה, לפי הזמינות הלא קיימת של המערכת בארץ, כנראה שאני אבנה מערכת כזו. אם הייתי בארה"ב או שהיתה לי אפשרות

להביא משהו בגודלכזה, בכיף הייתי משקיע 400$ ומונע מעצמי כאבי ראש. בסופו של דבר נצילות של משהו שבנוי במפעל תיהיה גבוהה יותר (לדעתי) מפריט

שאבנה בבית- לצערי אין לי ניסיון בזה, אז לא אוכל לצפות למשהו אחר.

 

אני עוקב כבר תקופה ארוכה אחרי דברים שאנשים בפורום כותבים לגבי קנייה של ציוד הסבה (Kegerator conversion kit) ובייחוד חביות, שלדעתי יהיה

החלק היותר יקר להביא מחו"ל, ואולי כדאי להתאמץ למצוא כאלו בארץ.

 

לגבי החביות הירוקות, אני חושב על מקרר משרדי והייתי רוצה 2 חביות, אז לפי המימדים שלהם אני מבין שעדיף מבחינתי קורניליוסים.

מבשלת בירה בייתית Taekwonbeer -
www.taekwonbeer.com

וכמובן מועדון הטאקוונדו שלנו:
www.kstkd.com

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

נראה, לפי התמונה, שהמידות בעייתיות למבשל הבייתי

בגלל מבנה המקרר, רצוויות חביות דקות וגבוהות

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

דגן סגר את רוב הפינות שאני יכול לחשוב עליהן.

 

שחר, החבית היא בגודל סטנדרטי של 30L, לתוך מקרר היא פחות מתאימה אם רוצים יותר מבירה אחת שתצא ממנו. יחד עם זאת, מערכת קירור (וגם את זה מואיז מציע) קומפקטית 4 יציאות עולה כ3000 ש"ח (לפני מעמ) אל תתפסו אותי במחיר. די קומפקטית וניידת ומתאימה לאירועים ואף למבשל ביתי (בעל תקציב) ומספקת את אלמנט הקירור של הבירה.

או מקרר שוכב  : )

מואיז אמר לי דבר נכון, ואני אומר גם לכם, לפעמים אנחנו מחפשים קיצורי דרך וחלופות "ביתיות" שעולות לנו גם בזמן ובסוף גם בכסף, שהשקעה חד פעמית על מערכת כזו יכולה לחסוך כאב ראש ולפנות את הזמן לעיקר... הוא צודק לדעתי. אחרי ניסיונות וקומבינות משונות, רכשתי אחד.


נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

רק הערה,

לגבי "מערכת קירור קומפקטית 4 יציאות",

נשים רגע עניין המחיר בצד,

חשוב להבין כי במערכת קירור כזו, הבירה נשארת חמה והיא מקוררת רק בצינור בדרך אל הכוס.

לאירועים ופסטיבלים זה אולי סביר אבל למזיגה ביתית זה לא מומלץ בכלל עקב הצריכה האיטית של הבירה.


בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תומר - כמבשל ביתי בעל תקציב מוגבל צר לי להגיד שעוד לא מצאתי תחליף הולם לביקבוק.

ואני שונא לבקבק

עודד
אבי ריזי's picture
Offline

Location

קרית מוצקין
גרושקביץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/23/2011

יש לי שיטה נוחה לבקבק  . אני נותן לבנות שלי  לבקבק Smile 

A.R

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מה זה תקציב מוגבל?

 

עלות קגרטור להבנתי:

 

שתי חביות: 600 ש"ח

חיבורים וצנרת: 100 ש"ח

שני ברזים טובים: 300 ש"ח

בלון+ווסת: 300-800 תלוי בסבלנות ובמזל

מקרר משומש: 200-300

 

אם יש לך איכשהו להביא מארה"ב זה יורד בחצי

 

 

 

אלכס פוקס's picture

Location

המוכתר 3
באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/12/2012

שלום,


אם זה אפשרי אשמח לקבל פרטים של מואיז, או מישהו שאפשר לדבר לגבי מערכות מזיגה. אני עושה כרגע סקר שוק של דברים שניתן להשיג בארץ לקראת

קניה.


תודה,

אלכס

מבשלת בירה בייתית Taekwonbeer -
www.taekwonbeer.com

וכמובן מועדון הטאקוונדו שלנו:
www.kstkd.com